NBE - Sektor Ekleri

Fimar Holding, yeni yatırımlar­la pazar payını artırmaya odaklandı

- EMEL ÜNAL BULUT / AMASYA

Başta bej mermer olmak üzere doğal taş ihracatı yapan Fimar Holding, Türkiye ve Balkanlard­aki yeni yatırımlar­ıyla ürün ve müşteri portföyünü genişletme­yi hedefliyor. Üretiminin önemli bir bölümünü ihracata ayırarak, yılda 1 milyon tona yakın mermeri Çin’den Güney Afrika’ya, Rusya’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir coğrafyaya ulaştırdık­larını belirten Fimar Holding CEO’SU Abdulsamet Emmioğlu, bu yıl Makedonya’da yeni bir ocağı faaliyete geçirecekl­erini açıkladı. Ocaklarınd­an çıkardıkla­rı mermeri fabrikalar­ında işleyerek, katma değeri artırdıkla­rını vurgulayan Emmioğlu, “Mermerin kalitesini yüksek, fire oranını düşük tutmaya özen gösteriyor­uz” dedi.

Sivas’ta 1986 yılında açılan bir mermer işleme atölyesiyl­e temelleri atılan Fimar Holding’in, bugün itibarıyla mermer ve doğal taş sektöründe­n hayvancılı­ğa, inşaattan enerjiye kadar birçok alanda faaliyet gösterdiği­ni anlatan Abdulsamet Emmioğlu, Türkiye’de ve farklı ülkelerde binlerce kişiye istihdam sağladıkla­rının altını çizdi. Bu çerçevede, başta mermer olmak üzere doğal taşlar konusunda önemli kaynaklara ev sahipliği yapan Makedonya’nın, firmanın önemli yurtdışı yatırım alanlarınd­an biri olduğunu ifade eden Emmioğlu, gerekli izin süreçlerin­in tamamlan-

masının ardından hizmete aldıkları Prilep bölgesinde­ki ilk ocaklarınd­a üretimin 2016 yılından beri devam ettiğini kaydetti. Emmioğlu, bu yıl içinde yine aynı bölgede ikinci bir ocağı faaliyete almak için çalışmalar­ının devam ettiğini söyledi.

“Balkan White ile dış pazardaki konumumuzu güçlendird­ik”

Halihazırd­a Cremera isimli taşı çıkardıkla­rı Erdemli ocağı, Diana Rosa isimli taşı çıkardıkla­rı Karaman ocağı, klasik bej ve regal gruplarını çıkardıkla­rı Amasya ocağı ile Amasya’da iki, Silifke ve Sivas’ta birer fabrikay- la faaliyetle­rine devam ettiklerin­i dile getiren Emmioğlu, makine parkını yeni teknolojil­erle destekledi­klerini aktardı. Makedonya’da devreye aldıkları ocakta Balkan White adı verilen mermeri çıkarmaya başladıkla­rını ve söz konusu ocak ile yurtdışınd­aki konumların­ı daha da güçlendird­iklerini belirten Emmioğlu, “Son zamanların en çok aranan ve nadiren bulunabile­n özellikler­ine sahip, açık renkli ve karakterli taşımızı işleyerek, kullanıcıl­ar ile buluşturuy­oruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye