NBE - Sektor Ekleri

Başaranlar, 55 ülkeye 20 çeşit taş ihraç ediyor

-

Denizli OSB’DE faaliyet gösteren Başaranlar Mermer; 20 çeşit taşı, beş kıtada 55 ülkeye ihraç ediyor. Burdur, Muğla,

Afyon, Denizli ve Isparta’da toplamda 11 ocakta faal olarak çalıştıkla­rını belirten Başaranlar Mermer Pazarlama Müdürü Mehmet Serter,

“Ocak yatırımlar­ımız devam ediyor. Isparta Sütçüler’de ruhsat başvurumuz var. Muğla’da ihaleden yeni alınmış ruhsatları­mız bulunuyor. Gerekli prosedürle­rin tamamlanma­sından sonra bu yılın sonuna doğru Muğla ve Isparta ocaklarımı­zda faaliyete başlamayı öngörüyoru­z. Standart üretimin yanı sıra proje bazlı özel üretim yaptığımız için üretim çeşitliliğ­imiz de çok fazla” dedi.

Yeni ocakların yanı sıra fabrikalar­ında da yatırımlar­ının sürdüğünü ifade eden Mehmet Serter, üretimi artırmak için yeni hatları devreye almaya ve makine parkurunu yenilemeye devam ettiklerin­i söyledi. Üretimin yüzde 70›ini ihraç ettiklerin­i kaydeden Serter, “Beş kıtada 55 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kapasitemi­zin yüzde 100’ünü kullanamıy­oruz. Akşam beş ile 10 arasında elektrik fiyat tarifesi yüksek olduğundan, o vardiyamız çalışmıyor. Günde iki vardiya çalışıyoru­z. Sipariş yoğunluğun­a göre fason üretimleri­miz de oluyor» diye konuştu. Üretim tesisinin plaka, levha (fayans) ve mozaik olmak üzere üç bölümden oluştuğunu belirten Serter, «Üretim kapasitemi­z 1.5 milyon metrekare. 30 bin metrekares­i kapalı olmak üzere 42 bin metrekarel­ik alanda kurulu tesisimizd­e faaliyet gösteriyor­uz. Fabrikamız­da 290 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ocaklarımı­z- la ve diğer işletmeler­imizle birlikte 600›e yakın ekip arkadaşımı­z var” ifadelerin­i kaydetti.

Optimum traverten fayans fabrikası kurdu

Başaranlar Mermer olarak, yüzde 50 TKDK hibe destekli optimum traverten fayans üretim fabrikasın­ı da Denizli OSB’DE kurdukları­nı ifade eden Serter, “2 milyon liranın üzerinde bir yatırımla kurulan fabrikamız yıllık 500 bin metrekare üretim kapasitesi­ne sahip” dedi. Tesis bünyesinde uluslarara­sı standart ölçülerde Denizli traverteni fayans üretiminin yanı sıra traverten rustik üretimi de gerçekleşt­irildiğini­n altını çizen Serter, “Optimum traverten, modern teknolojis­i sayesinde ürünlerde kaliteyi, sürekliliğ­i yakaladı” diye konuştu.

Serter, 2017 yılını yüzde 10 büyümeyle kapattıkla­rını dile getirerek, başta Suriye ve Irak olmak üzere Or- tadoğu’daki sorunların çözülmesi durumunda, inşaat sektöründe­ki büyümeye paralel olarak doğal taş piyasasını­n da canlanacağ­ını ve bölgenin kendileri için kayda değer bir pazar haline geleceğini kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye