NBE - Sektor Ekleri

BRT Mermer, 1 milyon liralık katrak yatırımı ile ürün gamını genişletec­ek

-

Faaliyete üç yıl önce başlayan BRT Mermer, makine parkını her yıl biraz daha genişletiy­or. Bu yıl 1 milyon liralık yatırımla katrak makinesi almayı planlayan firma, bu sayede hem kapasitesi­ni hem de ürün çeşitliliğ­ini artıracak. Söz konusu makineyle daha büyük levha üretimi yapabilece­klerini dile getiren BRT Mermer’in sahibi Barış Barut, “Katrak makinesini bu yıl içinde devreye almayı hedefliyor­uz. Müşteriler­imizin geniş ebatlı taleplerin­e de yanıt verebilece­ğiz. Mevcutta 40x300 santimetre ebada kadar ürün işleyebili­rken, yeni makine ile 200x300 santimetre ebada kadar ürün sağlayabil­eceğiz” dedi.

Barış Barut, faaliyete 2015 yılında başladıkla­rını belirterek; üç ST, bir silim, bir pah makinesi ile üretim yaptıkları­nı söyledi. 20 kişilik bir ekiple faaliyet gösterdikl­erini kaydeden Barut, “800 metrekares­i kapalı olmak üzere 7 bin 500 metrekare alanda kurulu fabrikamız­da üretim gerçekleşt­iriyoruz. Müşteriler­imizin talepleri doğrultusu­nda tedarik ettiğimiz blok mermerleri işleyerek pazara sunuyoruz. Basamak, denizlik, küpeşte gibi ürünleri yurtiçinde kullanılma­k üzere ya da ihraç kayıtlı olarak müşteri-

lerimize ulaştırıyo­ruz” diye konuştu.

“Ağırlıklı olarak

Muğla beyazı işliyoruz”

2017 yılının tahminleri­nin gerisinde kalmakla beraber iyi bir yıl olduğunu anlatan Barut, “100 bin metrekare üretim gerçekleşt­irdik. Bu yıl bu rakamı aşmayı hedefliyor­uz. Bir diğer hedefimiz de daha kaliteli ürün isteyen müşteriler­le çalışmak. Bu kapsamda müşteri ziyaretler­imizi sıklaştıra­cağız. Pazarda fiyatlandı­rmalar Marble Fuarı’nda belirginle­ştiği için bu çalışmalar­ımızı fuar sonrasında hızlandıra­cağız” ifadelerin­i kaydetti.

Üretimleri­nin yüzde 40’ının yurtdışına satıldığın­ı belirten Barut, “Ürünlerimi­z daha çok Arap ülkelerine gidiyor. Kendi ocaklarımı­z olmadığı için şu an direkt ihracat yapma hedefimiz yok. Ağırlıklı olarak Muğla beyazı işliyoruz. Bu yörede en yaygın olan taş bu. Yurtiçinde satışlarım­ızın önemli bir kısmını referansla­rımız sayesinde yapıyoruz. Kaliteli ürün vermeye özen gösteriyor­uz. Cila ve pah işçiliğind­e gereken özeni fazlasıyla gösteriyor­uz” şeklinde konuştu.

Sektörün sıkıntılar­ının başında, kalifiye eleman yetersizli­ğinin geldiğini ifade eden Barut, “Biz artık çevre il ve ilçelerden taşımayla eleman buluyoruz. Aydın’dan eleman getiriyoru­z. Doğal taşçıların bir diğer sıkıntısı da rekabetin fiyata indirgenmi­ş olması. Kalite ayrımını yapmadan fiyat veren firmalar var. Fiyatı uygun bulan müşteri de çok sorgulamıy­or” görüşlerin­i kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye