NBE - Sektor Ekleri

Orkisan, dört yılda üretim tesislerin­deki kapalı alan kapasitesi­ni iki kat artırdı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Taş ve toprak sanayii alanında faaliyet gösteren Orkisan, son dört yılda üretim tesislerin­deki kapalı alan kapasitesi­ni iki kat artırdı. 2017’deki yatırım bütçelerin­i fabrika binalarını genişletme­ye, epoksi hattı ve mozaik üretim tesisi kurmaya ayırdıklar­ını bildiren Orkisan Genel Müdürü Kerem Orhon, halihazırd­a 2 bin metrekare kapalı alanı bulunan üretim tesisini yatırımlar­la 4 bin metrekarey­e çıkardıkla­rını söyledi. Böylece hem üretim kapasitesi­nin hem de kalitenin arttığına dikkat çeken Orhon, son dört yılda yapılan yatırımlar­la makine parkının ve personel sayısının da güncellend­iği bilgisini verdi.

İstanbul’da mıcır, Çorum OSB’DE ise mermer üretimi yaptıkları­nı anlatan Kerem Orhon, mevcut tesislerin­de aylık 25 bin metrekare Amasya bej mermeri ürettikler­ini söyledi. Üretimin yarısını uygulama projelerin­de, diğer yarısını da mimarlık büroları, restorasyo­n projeleri ve mermer depoları için hazırladık­larını ifade eden Orhon, yeni yatırımlar­ının yanı sıra mermer ocağı yatırımlar­ının devam ettiği bilgisini verdi. Orhon, “4+12+1 yeni silim makinesi, paht makinesi, yatay yarma makinesi, çoklu ebatlama, baş kesme makineleri­mizi yeniledik. Dolayısıyl­a müşteriler­imize daha iyi hizmet sunmak amacıyla tesis içinde sekiz personelin istihdam edileceği yeni bir üretim hattı kurarak, bu hatta detaylı ölçü veren müşteriler­imizin üretimleri­ni gerçekleş-

tireceğiz” dedi.

2017’de 250 bin metrekarel­ik satış ve uygulama yapıldı

Kerem Orhon, 2017 yılına 1.4 milyon liralık yatırım bütçesiyle başladıkla­rını hatırlatar­ak, söz konusu yılı 250 bin metrekarel­ik ürün satış ve uygulaması gerçekleşt­irerek kapattıkla­rını söyledi. 2016 yılına göre performans­ın da artırıldığ­ına dikkat çeken Orhon, bu artışın yüzde 40 olduğunun altını çizdi. Buna karşılık Çorum OSB’DE bulunan tesis için planlanan ek bina inşaatının devam ettiğine işaret eden Orhon, epoksi hattı ve cila makinesi kurulumlar­ının ise 2017’de tamamlandı­ğını anımsattı.

Sektörle ilgili değerlendi­rmelerde de bulunan Orhon, kalifiye eleman bulmakta zorlandıkl­arını vurguladı. Özellikle, teknik liselerde ve üniversite­lerde sektöre nitelikli elemanları­n yetiştiril­mesi gerektiğin­i düşünen Orhon,budurumuns­ektöreyapı­lacak teşvik ve yatırımlar­ın artmasını sağlayacağ­ını söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye