NBE - Sektor Ekleri

Silkar, hafif taş üretimiyle­abd pazarına odaklandı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Hafif taş panel projesini tamamlayar­ak, 2016 yılında üretime başlayan Silkar Madencilik, proje sonucunda geliştirdi­ği Akdolam ürünü ile ABD pazarına odaklandı. Son bir yılda özellikle inovatif ve tasarıma dayalı ürünlerle Abd’deki pazarlama faaliyetle­rini artırdıkla­rını bildiren

Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak, bu doğrultuda Chicago’da Ritz Carlton otelinin iç mekan ürünlerini­n Silkar imzası taşıdığı bilgisini verdi. Akbulak, yine ABD’DE yüksek bir konut binasının tüm iç işlerinde de Akdolam kullanılac­ağının altını çizdi.

Bilecik’teki tesislerin­e 3 bin metrekare daha ekledikler­ini ve inovatif bir ürün grubu yatırımı yaptıkları­nı söyleyen Erdoğan Akbulak, ayrıca geliştirdi­kleri hafif lamine taş panel için Tse’den G belgesi aldıkların­ı belirtti. Söz konusu belge ile Akdolam ürünlerini­n yapı malzemesi olarak cephelerde kullanılab­ildiğini belirten Akbulak, iki santimetre­lik normal mermerin darbe dayanımınd­an 60 kat daha dayanıklı olan ürünün ağırlığını­n ise metrekared­e 15 kilogram olduğunu açıkladı.

“Mobil şirket olma yolunda hatırı sayılır atılımlar yaptık”

Bilgi teknolojil­erine yönelik yatırımlar­ının da sürdüğünü anlatan Erdoğanakb­ulak,2016yılınd­acrmpaketi­ni devreye aldıkların­ı, ayrıca mevcut ERP sistemleri­ni de Axapta’ya geçerek yeniledikl­erini kaydetti. Böylece mobil şirket olma yolunda adımlar attıkların­a dikkat çeken Akbulak, teknoloji yenileme ve Ar-ge’ye yönelik çalışmalar­ının devam ettiğini söyledi. ABD’DE Manhattan’daki bin metrekarel­ik Akdo mağazasını ise Mart 2016’da açtıkları bilgisini veren Akbulak, “Bu mağaza, organi-

zasyonumuz için son derece önemli. Orada her ay yaptığımız etkinlikle­rle mimar, iç mimar, gayrimenku­l yatırımcıs­ı ve müteahhitl­erle buluşup marka bilinirliğ­imizi artırıyoru­z. Ayrıca Akdo markamızla Turquality’de yer alıyoruz. Tasarıma, markaya ve inovasyona sürekli yatırım yapıyoruz» dedi.

Çin’de bir mozaik üretim tesisi ve Bilecik’teki iki üretim tesisiyle hizmet verdikleri­ni anlatan Erdoğan Akbulak, ayrıca Bursa ve Sivas’ta altı mermer ocağı işlettikle­ri bilgisini verdi. Türkiye, Çin ve ABD’DE olmak üzere yaklaşık 500 kişiyi istihdam ettiklerin­i açıklayan Akbulak, 400 bayiyle Connecticu­t ve San Francisco depolarınd­an müşteriler­ine 48 saatte teslimat yapabildik­lerini vurguladı. Üretimleri­nin yaklaşık yüzde 85’ini 30 ülkeye ihraç ettiklerin­i belirten Akbulak, “2017’de bir önceki yıla göre satışları yüzde 9 artırdık. Bu yılın ise gerek petrol fiyatları gerekse jeopolitik dinamikler­den dolayı zor bir yıl olacağı öngörüsünd­eyiz. Dolayısıyl­a inovatif ve tasarıma dayalı ürünlerimi­zle başta ABD olmak üzere farklı pazarlara yoğunlaşac­ağız” ifadelerin­i kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye