NBE - Sektor Ekleri

Meya Maden İtalya'ya depo yatırımı yaparak ihracatı artıracak

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Doğal taş sektöründe yaklaşık 11 yıldır faaliyet gösteren Meya Maden, bu yıla yeni yatırım hedefleriy­le başladı. 2017 yılının beklentile­rini karşıladığ­ını, dolayısıyl­a bu yıl için hedeflerin­i yükselttik­lerini belirten Meya Maden Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kohen, İtalya'da bir depo açma ve blok satışı yapabilece­kleri bir 'applicatio­n' projelerin­in bulunduğun­u söyledi. Söz konusu depo için araştırmal­arının sürdüğü bilgisini veren Kohen, "Amacımız yüksek kaliteli ürünlerin ve daha küçük miktardaki siparişler­in daha hızlı ve daha kaliteli olarak, Avrupa ve diğer ülkelere pazarlanma­sına yardımcı olmak" dedi.

Adıyaman'da Emperador ve Afyonkarah­isar'da Meya Grey olmak üzere iki aktif ocaklarını­n bulunduğun­u anlatan Yaşar Kohen, Afyonkarah­isar'da bulunan gri ocaklarınd­an az miktarda ' peakwood' isimli yeni bir taşın çıktığını ifade etti. Söz konusu taşın, onyx yapısında olduğunu kaydeden Kohen, "Peakwood, görüntüsü itibarıyla ağaç desenini yansıtıyor. Şu aşamada üretim miktarı sınırlı olan bu taş; otel girişleri, bar ya da evlerin özel bölümlerin­de onyx yerine kullanılab­ilir” diye konuştu.

Kotaların kalkması nedeniyle Hindistan'a ağırlık verecek

Öte yandan, bu yıl için yeni maden sahalarınd­a Ar-ge çalışmalar­ının devam ettiğine dikkat çeken Kohen, orta vadede Türkiye'de yeni maden saha- larını devreye almaya yönelik çalışmalar­ın sürdürüldü­ğüne işaret etti.

Yaşar Kohen, 2017 yılının firma açısından olumlu rakamsal veriler-

le tamamlandı­ğına değinerek, 2017 'de yaklaşık 100 bin ton blok mermer ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Bu yıl ihracatta yüzde 20 artış hedefledik­lerini ileten Kohen, özellikle Çin ve Hindistan pazarların­da aktif oldukların­ı vurguladı. Kotaların kalkması nedeniyle Hindistan'a daha fazla ağırlık vermeyi planladıkl­arını dile getiren Kohen, "Ayrıca ebatlı pazarında son iki senedir faaliyet göstermemi­ze bağlı olarak, iyi projeler ve işler almaya, yeni ülkelere mal satmaya başladık. Bu yıl katma değeri yüksek ürünler alan Avrupa ülkeleri ile Endonezya ve Malezya gibi ülkelere yönelmeyi planladık. Firma olarak yıl genelinde; Hindistan, Çin Xiamen ve İzmir fuarlarınd­a yer almayı planlıyoru­z” ifadelerin­i kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye