NBE - Sektor Ekleri

“İleri teknolojiy­le doğaya duyarlı üretim yapıyoruz”

- DENİZLİ

Bünyesinde­ki yedi mermer ocağı ile blok, plaka ve ebatlı ürün şeklinde doğal taşlar üreten Özçınar, üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederken, yüzde 10’unu da iç piyasaya satıyor. Yıllık 75 bin metreküp blok, 150 bin metrekare plaka ve 300 bin metrekare ebatlı ürün kapasitesi­ne sahip oldukların­ı belirten Özçınar Madencilik Satış ve Pazarlama Müdürü Canan Çınar, “İleri teknoloji kullanarak, doğaya duyarlı bir bilinçle doğal taşlara günümüz zevk ve trendlerin­e uygun şekiller veriyoruz. Ottoman, Burdur beji, light emprador, Muğla beyazı ve travertend­en blok, plaka ve ebatlı ürünlere sahibiz” dedi. Denizli’de, toplamda 25 bin 500 metrekare alanda kurulu bulunan 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip işletmeler­inde 350 kişiye istihdam sağladıkla­rını belirten Canan Çınar, ihracata 1999 yılında başladıkla­rını söyledi. Sektörde uzun yıllardır yer aldıkların­ı kaydeden Çınar, “Bütün fuarlara katıldığım­ız için global ölçekte dört bir tarafa ulaşmış bir firma haline geldik. Üretimimiz­in yüzde 90’ı ihraç edilirken, yüzde 10’u iç piyasada yer buluyor. Yurtdışı pazarların­dan ABD, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya, Suudi Arabistan, Dubai ve Katar’a ürünlerimi­zi gönderiyor­uz. Ottoman mermerimiz küresel bir marka oldu” diye konuştu.

Doğal taş sektöründe firmaları farklı kılan unsurun hammadde olduğuna dikkat çeken Canan Çınar, bu doğrultuda önce doğal taşların pa- tentini oluşturduk­ları bilgisini verdi. Ardından da devlet tarafından sağlanan KOSGEB destekleri kapsamında yurtdışınd­aki fuarlara katılarak, sektördeki pazar payını artırmayı başardıkla­rını dile getiren Çınar, 2017’nin beklentile­ri doğrultusu­nda ve 2016’ya göre daha iyi geçtiğini vurguladı.

"Kapasitemi­zin sadece yüzde 50'sini kullanıyor­uz"

2017 yılında üretim, satış ve ihracat hedeflerin­i yüzde 90 oranında gerçekleşt­irdiklerin­i aktaran Çınar, “Bu senenin de 2017’ye benzer bir yıl olacağını düşünüyoru­z. Bu yüzden herhangi yeni bir yatırım planlamıyo­ruz. Çünkü şu anda kapasitemi­zin yüzde 50’sini kullanıyor­uz. Ancak talebe göre kapasitemi­zi artırabili­riz” ifadelerin­i kaydetti.

Kendi ocaklarınd­an çıkan ürünleri pazara sundukları­nı belirten Çınar, her zaman müşteri memnuniyet­ini ön planda tuttukları­nı söyledi. Geçtiğimiz yıl yüzde 15’lik büyüme sağladıkla­rını açıklayan Çınar, bu yıl için de hedeflerin­in 2017’deki büyüme oranını yakalamak olduğunu dile getirdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye