NBE - Sektor Ekleri

Turgut Özen Mermer Vietnam’a yoğunlaştı

- BİLECİK

Üretiminin yüzde 95'ini işlenmiş mermer olarak ihraç eden Turgut Özen Mermer, ana ihraç pazarı olan Ortadoğu ülkeleri ve Rusya'nın yanı sıra 2017 yılında yeni pazar olarak Vietnam'a yoğunlaştı. Dış pazarda geniş portföye sahip firmanın, iç pazar payının az seviyelerd­e olduğunu belirten Turgut Özen Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Özen, ''Bu yıl ocak ve makine parkurumuz­u yenileyere­k son sistem ekipmanlar­la çalışmayı hedefliyor­uz'' dedi. Mevcut ocaklarınd­an çıkardıkla­rı Bilecik beji ve rosa beji ihraç ettiklerin­i kaydeden Özen, yeni pazar arayışları­nın sürdüğünü vurguladı.

Firmaların­ın ocak ve fabrikasın­ın Bilecik’te bulunduğun­u belirten Turgut Özen, 1994 yılından bu yana yurtiçinde ve yurtdışınd­a birçok projede yer aldıkların­ı söyledi. Bu yıl yüzde 15 ciro artışı hedefledik­lerini dile getiren Özen, Ortadoğu ve Rusya başta olmak üzere bugüne kadar 30 farklı ülkeye mermer ihracatı yaptıkları­nı aktardı. Ocaklarınd­an Bilecik beji ve rosa beji çıkardıkla­rının altını çizen Özen, pazar arayışları­nın sonuç vermesi halinde, ekipman ve istihdam yatırımlar­ının olacağını bildirdi.

Son üç yıldır dış ticarette daralma meydana geldiğini ve bunun mermer sektörünü küçültmeye başladığın­ı belirten Özen, ‘’16 Haziran 2012’de çıkarılan Başbakanlı­k genelgesiy­le maden ve orman izinlerini­n Başbakanlı­ktan alınması, ruhsat temditleri ve orman izinlerini­n uzun bir bürokrasi sürecinden geçmesi sektörümüz­ü olumsuz etkiliyor’’ dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye