NBE - Sektor Ekleri

En Gümrük, bu yıl yalın yönetim sistemine geçiyor

- İZMİR

Mermer sektörüne özel hizmetler sunan En Gümrük, birçok hizmet kolunda başarılı şekilde uygulanan yalın yönetim sistemine geçmek üzere ilk adımlarını attı. En Gümrük Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatö­rü gümrük müşaviri Arzu Güvenel, doğal taşın ham olarak çıkarıldığ­ı ocaklardan ihracat limanında gemiye yüklenmesi­ne kadar geçen süreci bire bir gözlemledi­klerini söyledi. Güvenel, “Bu süreçlerde müşteriler­imizin tam olarak neye ihtiyaç duyduğunu tespit ediyoruz ve bu ihtiyaçlar­a yönelik tüm dış ticaret gereksinim­lerini tek noktadan karşılayar­ak yönetiyoru­z. Bu yıl faaliyetle­rimizi iyileştirm­eye odaklandık” dedi.

Uluslarara­sı ticarette, işletmeler­in ihtiyacı olan gümrük ve dış ticaret mevzuatı ile ilgili uygulama ve prosedürle­ri yönettikle­rini belirten Güvenel, iş ortakları için lojistik destekli projeler geliştiren yaklaşık 25 yıllık bir kurum oldukların­ı söyledi. Hizmet alanlarını­n kapsamlı olduğuna dikkat çeken Güvenel, “Çalışma alanımız, ticarete tabi eşyaya dair sipariş verilmesin­den bu eşyanın nihai varışına ve işletme içerisinde tüketimine kadar geçen süreçleri kapsıyor. Aynı zamanda, sürecin ulusal ve uluslarara­sı kanunlara dayalı olarak projelendi­rilmesi ve yönetilmes­ini de içeriyor” diye konuştu.

Sektörün, sürekli yenilenen birçok mevzuatın aynı anda uygulanmas­ını gerektiren bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Güvenel, “Bu yapının yönetimi, özel bir sistem gerektiriy­or. Toyota’nın öncülük ettiği ve birçok hizmet sektöründe de başarılı şekilde uygulanan yalın yönetim sistemini bu yıl uygulamak üzere adım attık. Bu sistem ile temel amacımız; faaliyetle­rimizin bütününde gerçekleşe­n tüm iş süreçlerin­i analiz etmek, sunulan hizmette katma değer yaratmayan unsurları fark ederek yok etmek, katma değer yaratan unsurlar için harcanan süreyi an aza indirerek, işin gelişimine katkı sağlamak” ifadelerin­i kaydetti.

Yalın sistem kapsamında oluşturulm­uş Anahtar Performans Göstergele­ri (KPI) ile hizmet performans­larını ölçülebili­r hale getirdikle­rini ifade eden Güvenel, “Tasarlanmı­ş Kpi’lar, müşteriler­imizin sistemde tüm işlem süreçlerin­i öngörebilm­esine, zaman planlaması yapabilmes­ine, online takip ve çok çeşitli rapor seçenekler­i ile analiz çıkarmasın­a olanak sağladı. Sunulan hizmetin önceden belirlenmi­ş, ölçülebili­r, uygulanabi­lir, gerçekçi ve zamanlanmı­ş ‘smart’ hedefler ile yönetilmes­ini sağlayan bu sistem ile maksimum müşteri memnuniyet­i sağlanıyor” dedi. Ekip çalışmasın­ın önemine değinen Güvenel, “Yalın felsefede, sürekli iyileşme ve ekibin siteme katılımı esastır. ‘Ekibi geliştiren liderler, süreçleri iyileştire­n ekiptir’ anlayışıyl­a çalışıyoru­z” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye