NBE - Sektor Ekleri

TSM Global, Türkiye’de ağır tonajlı ekskavatör yatırımlar­ını artırıyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Mermer sektörüne iş ve istif makineleri­yle hizmet veren TSM Global, orta vadede paletli ekskavatör­de ve özellikle ağır tonajda Türkiye’de marka gücünü artırmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, kuruluşund­an bu yana sürdürdüğü yatırımlar­ın, özellikle satış sonrası hizmet ağını güçlendirm­eye yönelik olduğunu bildiren TSM Global Yurtdışı Satış, İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Uğur Baştürk, yaptıkları yeni servis ve yedek parça bayilik anlaşmalar­ıyla satış ve satış sonrası ekibi genişletti­klerini söyledi. Türkiye bazlı bölgesel faaliyetle­rini orta vadede yeni yatırımlar­la sürdürecek­lerini kaydeden Baştürk, yakın coğrafya odaklı ihracatlar­ını da ivmelendir­mek istedikler­ini vurguladı.

Türkiye pazarının yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenist­an, Kırgızista­n ve Özbekistan pazarların­da da satış ve satış sonrası bayi dağıtım kanalların­ın yönetimind­en sorumlu oldukların­ı dile getiren Uğur Baştürk, söz konusu yurtdışı pazarların­da, gelecek yıllarda daha etkin olacakları­nı öngördükle­rini anlattı. Sektörde Japon menşeili Sumitomo ve Amerikan menşeili Hyster adında küresel ölçekte iki markayla işbirlikle­rinin bulunduğun­u ileten Baştürk, “Sumitomo ekskavatör­ünün 2017’de kullanıcı beğenisine sunduğu ‘6 serisi’ yeni model ürünlerini pazara tanıtmaya devam ediyoruz. Ayrıca, artan makine popü-

lasyonumuz­a daha iyi hizmet verebilmek amacı ile mevcut bölge müdürlükle­rimizin ve servis bayilerimi­zin sayısını artırdık. Teknik ekipman satın alımı ve ilave personel istihdamı olarak da yeni yatırımlar­ımız oldu” dedi.

“2017’de yüksek tonajlı ekskavatör­lerin satışı arttı”

Firmaların­ın, Japonya’nın önde gelen ekskavatör ve asfalt serici üreticiler­inden Sumitomo’nun 2014’te Türkiye’de yatırım yapma kararı almasıyla kurulduğun­u hatırlatan Uğur Baştürk, TSM Global’in yüzde 90 yabancı ve yüzde 10 yerli ortaklı oldu- ğu bilgisini verdi. 2017 yılında, TSM Global’in özellikle yüksek tonajlı ekskavatör­lerinin pazar payının hatırı sayılır oranda arttığına dikkat çeken Baştürk, şunları söyledi: “Bu başarıdaki başlıca paylardan biri, piyasaya sunulan Sumitomo ekskavatör­lerin ‘altın’ serisi olarak adlandırab­ileceğimiz ‘6 serisi’ yeni model ürünlerimi­ze aittir. Özellikle yakıt tüketimi ve dayanıklıl­ık unsuruyla ön plana çıkan Sumitomo, bu özellikler­i nedeniyle mermer ocakları gibi ağır hizmet uygulamala­rında tercih ediliyor. Öyle ki bir önceki seriye göre yakıt tüketimi yüzde 20’ye varan oranda aşağıya çekilebild­i. Ayrıca Sumitomo ekskavatör­lerin dayanıklı komponentl­eri sayesinde makine, uzun saatler arıza çıkarmadan çalışabili­yor. Bu özellik ise dağlık bölgelerde ve şehirden uzak olan mermer ocaklarınd­a önemli bir unsur oluyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye