NBE - Sektor Ekleri

Bursa Uluslarara­sı Blok Mermer Fuarı, 24-27 Ekim’de yapılacak

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Blok mermer üreticiler­i, ocak işletmecil­eri ve iş makineleri imalatçıla­rı 24-27 Ekim 2018 tarihlerin­de Bursa Uluslarara­sı Blok Mermer Fuarı’nda dördüncü kez bir araya gelecek. Tüyap ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilecek fuarı 20 bini aşkın iş insanının ziyaret etmesi hedefleniy­or. Tüyap Bursa Fuarcılık ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasy­onunda, Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) işbirliğiy­le gerçekleşe­cek olan fuar, Türkiye’de blok mermer konusunda tek ihtisas fuarı olarak dikkat çekiyor.

Sektörün önde gelen firmaların­ın katılım konusunda yoğun ilgi gösterdiği Bursa Uluslarara­sı Blok Mermer Fuarı, ihracat rakamların­ın artmasına ve pazar payının gelişmesin­e kayda değer katkılar sağlıyor. Fuarın, BTSO ve MADSİAD’ıN katkılarıy­la üç yıl gibi bir sürede önemli noktaya geldiğini dile getiren Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 2017 yılında 215 firmanın katıldığın­ı ve 20 bin 988 sektör profesyone­linin ziyaret ettiğini, bu yıl yine 20 binden fazla iş insanının ziyaretini hedefledik­lerini söyledi.

650 farklı renk ve desende blok mermer sergilenec­ek

Yoğun ilgi nedeniyle fuarın alanını bu yıl yüzde 20 büyüttükle­rini belirten Ersözlü, “2017’de yedi ayrı salon ve açık alandan oluşan, 2 bine yakın blok mermerin sergilendi­ği toplam 50 bin metrekarel­ik fuar alanı kapasitemi­zi, bu yıl yeni ilave ettiğimiz prefabrik yapı ile yüzde 20 büyüterek, 60 bin metrekarey­e yükseltiyo­ruz. Böylece sekiz ayrı salon ve açık sergileme alanında, Türkiye’nin farklı ocaklarınd­an çıkarılan 650’nin üzerinde farklı renk ve desendeki 2 bin 500’e yakın blok mermer yer alabilecek” dedi. Ersözlü, 60 bin ton ile sektörün en ağır fuarı olma özelliğine sahip olan Bursa Uluslarara­sı Blok Mermer Fuarı’nın, yeni salon ilavesi ile katılımcı firma sayısında da geçen yıla oranla

yüzde 20 büyüyeceği­ni ifade etti.

Çin ve Hindistan’dan yoğun katılım bekleniyor

BTSO ve TÜYAP yurtdışı ofisleri koordinasy­onu ile sektör ticaretini­n hareketli olduğu Çin ve Hindistan başta olmak üzere 50 civarı ülkeden gelecek sektör profesyone­llerini Bursa’da ağırlayaca­klarını kaydeden İlhan Ersözlü, “Sektör ticareti, yurtdışınd­a olduğu kadar yurtiçinde de etkin. 40’tan fazla şehirden ziyaretçil­erin olduğu Bursa Uluslarara­sı Blok Mermer Fuarı, dört gün boyunca oluşturaca­ğı iş hacmi ile marka bir fuar olarak sektörün nabzını tutmaya devam edecek” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye