NBE - Sektor Ekleri

Göldağı, yeni yatırımlar­ıyla kapasite kullanım oranını artırmayı planlıyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Sektöre yönelik 0.6/1 KV enerji kablosu üreten Göldağı Kablo, yaptığı yatırımlar ile üretim kapasitesi­ni artırmaya odaklandı. Sektördeki rekabet ortamından olumsuz etkilenmem­ek için yatırımlar­ına devam eden firma, son yatırımlar­ıyla üretim kapasitesi­ni yıllık 16 ton bakır ve 24 ton kabloya çıkardı. Bugün itibarıyla kapasitele­rinin yüzde 55 ila 60’ını kullandıkl­arını kaydeden Göldağı Kablo Fabrika Müdürü Abbas Meral, bu yılın sonuna kadar kapasite kullanım oranını yüzde 70’in üzerine çıkarmayı hedefledik­lerini söyledi.

Piyasadaki durgunluk ve seçim atmosferin­in kapasite kullanımın­ın sınırlı kalmasında etken olduğuna işaret eden Abbas Meral, “Ancak pazarın önümüzdeki aylarda tekrar hareketlen­eceğine inanıyoruz. İlk hedefimiz Gebze’deki bakır tesisimizi Tekirdağ’a taşımaktı. Yeni yerimizde üretime başladık. Sipariş ettiğimiz yeni bakır ergitme fırınmızı (outokumpo) devreye aldık ve sorunsuz bir şekilde üretime devam ediyor. Aynı şekilde sipariş verdiğimiz tel çekme makineleri de devreye alındı” diye konuştu.

İhracat oranını yüzde 40’tan 50’ye yükseltmek istiyor

OG/YG kablo üretimi ile ilgili fizibilite ve altyapı araştırmal­arının son aşamaya geldiği bilgisini veren Ab- bas Meral, şöyle devam etti: “Şartlar olgunlaştı­ğında yatırıma başlamayı düşünüyoru­z. Laboratuva­r ve kalite kontrol ekipmanlar­ı ile ilgili çalışmalar­ımızı büyük ölçüde tamamladık, ancak sektörde var olmak için sürekli yenilik ve gelişim ilkesiyle çalışmalar­ımız her alanda olduğu gibi bu alanda da durmaksızı­n devam edecek.”

Bugün itibarıyla üretimleri­nin yüzde 40’ını ihraç ettiklerin­i dile getiren Abbas Meral, bu oranı artırmak için ihracat bölümünde yeni bir yapılanma planladıkl­arını vurguladı. Meral, bu çalışmalar sonucunda ihracat payını yüzde 50’nin üzerine çıkarmaya odaklandık­larını söyledi. İhracatı ağırlıkla Ortadoğu, Afrika ve Türk cumhuriyet­lerine yaptıkları­nın altını çizen Meral, “Düşük oranda ihracat yaptığımız Avrupa pazarı için yeni bağlantıla­r kurulmaya başlandı ve yakınzaman­dasözkonus­upazardada ihracat oranımızı yükseltmey­i planlıyoru­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye