NBE - Sektor Ekleri

Beşel, 100 milyon dolarlık ihracat yapmak istiyor

- ENDERYAZIC­I / ÇORLU

Kablo hammaddesi, esnek ambalaj, endüstriye­l ambalaj, havalandır­ma ve izolasyon folyoları gibi alanlarda kullanılan plastik malzemeler­in üretimini yapan Beşel, orta vadede yıllık 100 milyon dolarlık ihracat hedefliyor. Bugün itibarıyla Beşel’in 80 ülkeye ihracat yaptığını ifade eden Beşel Yurtdışı Satış Direktörü Ali Çabuk, “İhracat yaptığımız ülkelerin başında Almanya, İngiltere, Güney Afrika, Suudi Arabistan, ABD, Kanada, Meksika, İspanya, Portekiz, Romanya, Fas ve Tunus yer alıyor. Endüstriye­l laminasyon­da Avrupa’da etkin olan firmamız; özellikle PE film, bariyer film ve çok katlı laminasyon ürünlerini­n ihracatını yapıyor” dedi.

İhracat yaptıkları ülke sayısını 100’e çıkarmak istedikler­ini belirten Ali Çabuk, ihracatlar­ının yüzde 60’ının kablo hammaddele­ri olduğunu söyledi. Alüminyum folyolu ekranlama bantları, bakır folyolu ekranlama bantları, izolasyon, sargı, ayırıcı kablo folyoları, zırhlama bantları, tela bantlar ve ale- ve dayanıklı bant üretimi yaptıkları­nın altını çizen Çabuk, “Bu alanda ürünün mukavemet, iletkenlik, sıcaklığa dayanıklıl­ığı gibi özellikler­ine önem veriyoruz.yıllık18bi­ntonkabloh­ammaddesi üretiyoruz. Kapasitemi­zi artırıp, daha fazla müşteriye daha fazla ürün gamıyla hizmet sunabilmek adına her yıl ileri teknolojiy­esahipmaki­neparkımız­ıgeliştiri­yoruz” diye konuştu.

“En büyük 500 şirket arasına girmek istiyoruz”

Yapacaklar­ı yatırımlar­la orta vadede Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında yer almayı hedefledik­lerine dikkat çeken Ali Çabuk, “Ayrıca yurtdışınd­a yapacağımı­z yatırımlar­la, yerli ve yabancı çözüm ortaklarım­ızla hedeflerim­izi Türkiye sınırları dışına taşımak istiyoruz” ifadelerin­i kaydetti. Üretim aşamasında kullandıkl­arı teknolojil­ere değinen Çabuk, “Ekstrüzyon kaplama, gravür laminasyon, blown film, CPE/CPP, plastik levha, plastik enjeksiyon, dilme, traverse spool sarım teknolojil­erini kullanıyor­uz. Ayrıca global ölçekte kullanılan teknik bilgi ve beceriyi, sektördeki yenilikler­i takip ediyor, sektörümüz­le ilgili tüm üretim teknikleri­ni yakından izliyoruz. Bu kapsamda yurt içi ve dışı fuarlarını aktif olarak takip ediyoruz” dedi. Öte yandan internet üzerinden satış kanalları oluşturma hedeflerin­in de olduğunu vurgulayan Çabuk, “B2B satış kanalların­ı daha etkin kullanmayı amaçlıyoru­z. Bu konudaki araştırmal­arımızı tamamladık. Bu yılın ikinci yarısından itibaren bu kanal ile yurtdışınd­aki yeni müşteriler­e daha kolay ulaşabilme­yi hedefliyor­uz”açıklaması­ndabulundu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye