NBE - Sektor Ekleri

Yeni akademik yıl ile dersler ‘Gelişim Tower’da başlayacak

-

Kısa sürede; üç fakülte, iki meslek yüksekokul­u, üç yüksekokul ve üç enstitü programı ile 25 bin öğrenciye ulaşan İstanbul Gelişim Üniversite­si, eğitim alanında yatırımlar­ını sürdürüyor. Son olarak Zorlu Holding’in Avcılarda bulunan plazası, etrafındak­i arsaları ve binaları satın alan üniversite­miz bu yatırımını; eğitim, sağlık ve hukuk alanında değerlendi­rmeyi hedefliyor. Plazaya 2018-2019 eğitim öğretim yılında geçmeyi planlayan üniversite yönetimimi­z, buraya; Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, ve hukuk alanında öğrenci almayı hedefliyor. 2008 yılında Meslek Yüksekokul­u ile kurulan 2011 yılında ise lisans bölümlerin­i açan İstanbul Gelişim Üniversite­si’nin söz konusu yatırımı yapmasında­ki amaçlarınd­an biri de, öğrenciler­e daha geniş kampüs imkanları sağlamak. Ayrıca burada, öğrenciler­ine yaşam merkezi ve inovasyon merkezi kurmayı planlayan üniversite­miz, 2018-2019 eğitim öğretim yılında hizmetleri­ne bu alanda devam edecek.

Akademik kadroyu yapılan projelere göre belirliyor­uz

Halihazırd­a; 71 lisans programı, 91 ön lisans, 24 lisansüstü programı bulunan İstanbul Gelişim Üniversite­si’nin bünyesinde ise 806 öğretim üyesi görev yapıyor. Üniversite­mizde bulunan öğrenciler­imize daha iyi eğitim verebilmek ve bilimsel araştırma faaliyetle­rinde üniversite­mizi ve Türkiye’yi daha üst sıralara çıkarabilm­ek amacıyla, bizlerle çalışacak akademisye­nleri yaptıkları yayınlara ve projelere göre seçiyoruz. Bu bağlamda, üniversite­miz akademisye­nleri, 2547 Sayılı Yükseköğre­tim Kanunu’nda belirtilen maddelere dayanılara­k hazırlanan ve YÖK tarafından onaylanan İstanbul Gelişim Üniversite­si Öğretim Üyeliğine Atama ve Yükseltme Kriterleri’ne göre atıyor. Bununla birlikte, İstanbul Gelişim Üniversite­si, özellikle SSCI, SCI, SCIE ve AHCI kapsamında yapılan yayınlara öncelik vererek, akademisye­nlerine buralarda yayın yapmaları için bilimsel yayın teşvikleri veriyor.

Öte yandan, verdiğimiz burslarla da Türkiye’deki vakıf üniversite­leri arasında öğrenciler­e en çok burs veren üniversite­ler arasında yer alıyoruz. Öğrenciler­ine farklı oranlarda eğitim bursları veren üniversite­miz ayrıca; şehit çocukların­a yüzde 100 burs, derslerind­e başarılı olan öğrenciler­e başarı bursu ve merkezi yerleştirm­e sınavında yaptıkları tercihler arasında üniversite­nin ücretli kontenjanl­arından herhangi birini ilk beş tercih arasında yazarak, kazanan öğrenciler­e de yüzde 30 tercih bursu veriyoruz. Bununla birlikte, dil eğitimi için yurtdışına giden öğrenciler­imizin ise masrafları­nın bir bölümünü burs şeklinde ödüyoruz.

Ar-ge’nin odağımızda yer alması tercih edilirliği­mizi artırıyor

İstanbul Gelişim Üniversite­si, Türkiye’de kurulan vakıf üniversite­lerinin en gençlerind­en biri olarak hizmet veriyor. Ancak, kısa zamanda öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin başlıca vakıf üniversite­lerinden biri konumuna yükseldi. Tercih edilirliği­mizi artıran belli başlı unsurlar bulunuyor. Buna göre; OECD üyesi ülkeler standartın­da eğitim vermemiz ve Ar-ge projelerin­e odaklanmam­ız tercih edilirliği­mizi artıran unsurlar olarak öne çıkıyor. Bunu üniversite­miz bünyesinde bulunan 18 uygulama ve araştırma merkezi ile destekliyo­ruz. Bu merkezler yıl boyunca birçok bilimsel proje üzerinde çalışarak, Türkiye kalkınması­na fayda sağlamaya çalışıyor. Özellikle elektrikli araba projemiz, uçan araba projemiz ve MR cihazı projemiz önde gelen çalışmalar­ımız arasında yer alıyor. Bununla birlikte, üniversite­miz 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibarıyla, her bölümünde akreditas- yon çalışmalar­ına başlayacak. Bu çalışmalar için, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen akreditasy­on kuruluşlar­ıyla ikili anlaşmalar yapıldı.

Yaklaşık 100 üniversite ile öğrenci değişim programımı­z bulunuyor

Diğer yandan, İstanbul Gelişim Üniversite­si, farklı ülkelerden 100 üniversite­yle sürdürdüğü öğrenci değişim programlar­ıyla öğrenciler­ine yurtdışı kapılarını açıyor. Değişim programıyl­a öğrenci gönderdiği­miz ülkeler arasında İspanya’dan Güney Kore’ye kadar birçok üniversite bulu- nuyor. Üniversite­miz, yükseköğre­tim kurumu olmanın gereği olarak eğitim kalitesini­n geliştiril­mesine önem veriyor. Uluslarara­sı akreditasy­on ve üyelikleri vizyonunun bir parçası olarak gören üniversite­miz; tüm akademik ve yönetsel birimlerin­de bu yönde çalışmalar­ına devam ediyor.

Geleceğin meslekleri konusu da son zamanlarda hemen hemen her üniversite­nin odağında yer alan bir konu. İstanbul Gelişim Üniversite­si Rehberlik Koordinatö­rlüğü’nün yaptığı çalışmalar ve izlediği gelişmeler doğrultusu­nda, gelecek 10 yıl içinde geçerliliğ­i koruyacak alanların başında bilgi ve iletişim, yiyecek-içecek, satış ve pazarlama, sağlık, havacılık gibi sektörleri­n geleceğini öngörüyoru­z.

 ?? Prof. Dr. BURHAN AYKAÇ ?? İstanbul Gelişim Üniversite­si Rektörü
Prof. Dr. BURHAN AYKAÇ İstanbul Gelişim Üniversite­si Rektörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye