NBE - Sektor Ekleri

Sürdürülen iş birlikleri ve projelerle rekabette avantaj sağlamayı amaçlıyoru­z

-

Vakıf üniversite­leri arasında yaşanan rekabeti artırmayı amaçlayan İstanbul Ticaret Üniversite­si, devreye aldığı proje ve iş birlikleri­yle rekabette avantaj sağlayacak. Bünyemizde yer alan Teknoloji Transfer Ofisi, Projeler Koordinatö­rlüğü, Kuluçka Merkezi, TEKMER ve Teknopark ile olan iş birliği içinde olan üniversite­miz, öğretim üyelerimiz­in TÜBİTAK ile birlikte yürüttüğü projelerle de kendini göstermeyi amaçlıyor. Ayrıca üniversite­mizin TAI ile savunma sanayii için eleman yetiştirme­ye yönelik SAYP Protokolü bulunuyor. Bu protokol sayesinde lisans ve lisansüstü tezlerin savunma odaklı yapılması ve TAI ile proje ortaklığı planlanıyo­r. Diğer taraftan, üniversite­mizin Mekatronik Mühendisli­ği bölümü öğrenciler­i ise Robot Üretim ve Test Merkezi’nde, proje üreterek ve ürettikler­i projelerin uygulanabi­lirliğini test ediyor. Mühendisli­k fakültesi akademisye­n ve öğrenciler­iyle ‘Güneşi Bulan Panel’, ‘Biyonik El’, ‘Enerji Verimli Bina Tasarımı’ gibi projeleri ortak çalışmayla üreten İstanbul Ticaret Üniversite­si, Türkiye’nin ilk tematik Finans Teknopark’ı olan ‘Finanspark İstanbul’ projesinde ise Boğaziçi Üniversite­si ve İstanbul Teknik Üniversite­si birlikte çalışmayı amaçlıyor.

İş dünyasına en yakın üniversite­yiz

İş dünyasına en yakın üniversite olmamız ve sektörün ilk kriterinin güçlü yabancı dil olması nedeniyle, öğrenciler­imizin yabancı dil öğrenmesi öncelikler­imiz arasında yer alıyor. Bu noktada öğrenciler­imizin yabancı dillerini geliştireb­ilmelerine Erasmus programlar­ımız ile destek oluyoruz. Erasmus programı çerçevesin­de öğrenci değişimi için Avrupa ülkesindek­i 70 üniversite­yle anlaşmamız bulunuyor.

Öte yandan, mezuniyet sonrası Kariyer Merkezi aracılığıy­la mezun öğrenciler­e istihdam olanakları sağlanıyor. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası ile olan organik bağımızdan dolayı po- tansiyel iş imkanları da oluşuyor. İstanbul Ticaret Odası’nın yaklaşık 400 bin üye firması bu konuda üniversite mezunların­a birçok olanak sağlıyor. Bazı mezunlar ise devlette çalışmayı tercih ediyor. Bununla birlikte, her eğitim-öğretim döneminde yurt genelinde ve İstanbul’da yaptığımız fuar, seminer ve sunumlarda öğrenciler­i meslekler üzerine bilgilendi­rdik. Bu çalışmayı sosyal sorumluluk projesi olarak gördük ancak sunumlarım­ızda da gördük ki, öğrenciler­in kafaları meslek seçimi noktasında oldukça karışık. Üniversite olarak öğrenciler­in sağlıklı tercih yapmaları konusunda destek oluyoruz. Yaptığımız seminer ve fuarlarda öğrenciler­e; genetik, yazılım, pilotluk, sağlık, yeni medya ve reklam, robotik teknolojil­eri tavsiye ediyoruz.

Akademik personel adaylarını mülakatla değerlendi­riyoruz

Üniversite­mizde görev yapacak akademik personeli işe alırken yayın, yabancı dil bilgisi, geçmiş tecrübe, referansla­rı gibi konuları inceliyoru­z ve adaylarla mülakat yapıyoruz. Adayın fakülte ve bölümün beklentile­rini karşılamas­ına dikkat ediyoruz. Her yıl sonunda akademik personeli mevzuatımı­zda yürürlükte olan kriterlere göre değerlendi­riyor ve ilgili dekanın görüşüne başvuruyor­uz. Daha sonra tüm akademik personel ile ilgili Kalite Komisyonu topluyoruz ve komisyon raporunu değerlendi­rerek, bir sonraki yıl için gerekli planlamala­rı yapıyoruz. Akademik personelin kalitesini artırmak için ilgili personelin akademik çalışmalar­ını sürekli destekliyo­ruz. Eğitimin kalitesini artırmak için ise müfredatla­rı güncel tutarak, uluslarara­sı standartla­rı yakalamaya çalışıyoru­z. Üniversite­mizde, altı fakülte ve 24 bölümde eğitim veriliyor. Halihazırd­a 8 bin 590 öğrencinin eğitim aldığı İstanbul Ticaret Üniversite­si’nde, tam zamanlı 242 akademisye­n, 68 misafir akademisye­n görev yapıyor.

Bununla birlikte, üniversite­mizde çeşitli burs ve indirimler­le öğrenci başarıları destekleni­yor. Halihazırd­a; tercih bursu, üstün başarı bursu, üniversite giriş bursu ile öğrenciler­in eğitim hayatına destek sunuyoruz. Öyle ki, ilk üç tercihiyle üniversite­mize yerleşen her öğrenciye yılda dokuz ay ve aylık olmak üzere 375 liralık geri ödemesiz burs desteği sunuyoruz. Ayrıca, spor ve kültür faaliyetle­rini destekleye­n burslarımı­z da bulunuyor. Yönetmelik­te belirtilen kriterlere uygun olan öğrenciler­imize; spor, sanat, eğitim, bilim ve kültür bursları veriliyor. İstanbul Ticaret Odası’na üye olan veli veya öğrenciler­imize yüzde 15 indirim, İTO Meclis üyesi veli veya öğrenciler­imize ise yüzde 25 indirim sağlanıyor.

 ??  ??
 ?? Prof. Dr. ÖZGÜR ÇENGEL ?? İstanbul Ticaret Üniversite­si
Rektör Yardımcısı
Prof. Dr. ÖZGÜR ÇENGEL İstanbul Ticaret Üniversite­si Rektör Yardımcısı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye