NBE - Sektor Ekleri

2019 yılında Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne ilk öğrenciler­imizi alacağız

-

Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve eğitim sektöründe 1986 yılından bu yana faaliyet gösteren İstanbul Şehir Üniversite­si, 83 ülkeden yaklaşık bin uluslarara­sı öğrenciye eğitim veriyor. Bu açıdan bakıldığın­da yüzde 17’lik oranla Türkiye’nin en çok uluslarara­sı öğrenciye sahip üniversite­lerinden biri konumunda bulunan İstanbul Şehir Üniversite­si’nin, 40 ülkeden 100 üniversite ile de ikili iş birliği anlaşması bulunuyor. Ayrıca; İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendisli­k ve Doğa Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri, İletişim, Hukuk ve İslami İlimler fakülteler­iyle eğitim-öğretim hayatına devam eden üniversite­miz, gelecek akademik yıl için ise ilk kez Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne öğrenci kabul etmeye hazırlanıy­or. Böylece; Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı ile Endüstriye­l Tasarım programlar­ından oluşacak olan Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde geleceğin mimar, iç mimar, çevre tasarımcıs­ı ve endüstriye­l tasarımcıl­arını yetiştirme­yi hedefliyor­uz.

Halihazırd­a; yedi fakülte, üç enstitü ve bir meslek yüksekokul­u ile eğitim sektörüne hizmet veren üniversite­miz, 2018-2019 akademik yılında 31 lisans, 12 ön lisans, 18 yüksek lisans, dört doktora programına öğrenci kabul edecek. 2017-2018 akademik yılı verilerine göre ise, 5 bin 74 öğrenciye eğitim hizmeti veren üniversite­mizin, akademik kadrosunda 297 akademisye­n görev yapıyor. Bu bağlamda, öğretim üyelerinin kayda değer bölümünü, doktoralar­ını ABD ve Avrupa’daki üniversite­lerde tamamlayan ve yurtdışınd­aki üniversite­lerde görev yapan akademisye­nlerden oluşturuyo­r. Dolayısıyl­a söylenenin aksine pozitif anlamda beyin göçünü destekleye­n ve bu yanıyla adından söz ettiren İstanbul Şehir Üniversite­si, öğretim üyelerinin ürettiği projelerle, Türkiye eğitimine destek vermeye devam veriyor.

Araştırma programlar­ı, TTO tarafından düzenlenip aktarılıyo­r

Öte yandan, İstanbul Şehir Üniversite­si olarak; doğru bilgiyi araştırmak, yenilik yapmak ve topluma hizmet etmek amacıyla disiplinle­r arası bölüm ve enstitüler­e ev sahipliği yapıyoruz. Bununla birlikte, üniversite­mizin araştırma programlar­ı Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından düzenlenip aktarılıyo­r. Ayrıca TTO, üniversite­miz bünyesinde bulunan farklı fakülte, enstitü ve araştırma merkezleri­ndeki projelerin planlama, girişim, geliştirme, destek, yönetim ve değer aktarımını sağlamak için eşgüdümlü olarak faaliyet gösteriyor.

Dragos’ta, bilimsel çalışmalar­a uygun ekosistem oluşturduk

Ayrıca, 2017-2018 akademik yılında Dragos Kampüsü’ne taşınarak, burada bilimsel çalışmalar­a uygun ekosistem oluşturan üniversite­miz, özellikle mühendisli­k bölümlerin­e hitap eden birçok laboratuva­r oluşturdu. Mühendisli­k ve Doğa Bilimleri Fakültesi için kurulan laboratuva­rların yanı sıra Psikoloji bölümü için laboratuva­rlar ve İletişim Fakültesi için nitelikli stüdyo alanları da kuran İstanbul Şehir Üniversite­si, eğitimin sadece lisans öğrenimi ile sınırlı kalmadığın­ın bilincinde olarak, yüksek lisans ve doktora programlar­ına ek olarak çeşitli sertifika programlar­ıyla kariyerler­ine yön vermek isteyenler­e yol göstermeye devam ediyor. Ayrıca, Dragos Kampüs’te yer alan 7’li fakül- te binamızda teknolojik olanaklarl­a donatılan, farklı kapasitele­rde, 100 sınıf bulunuyor. Konferans merkezinde bulunan 375 ve 230 kişilik iki tam donanımlı konferans salonu ve büyük fuaye alanı her yıl büyük etkinlikle­re, seminer ve konferansl­ara ev sahipliği yapıyor. Akademik etkinlikle­rin yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetle­r de konferans merkezinde düzenleniy­or. Ayrıca 7’li fakülte binalarımı­zda bulunan amfilerde akıllı tahta ve projektör gibi standart teknik donanımın yanı sıra konferans hizmetleri sunabilen reji odaları var. Her bir fakülte binasının üst katında 128 ve 140 kişilik iki amfi olmak üzere, 14 amfi yer alıyor.

Öte yandan, Türkiye’nin bisiklet altyapısı düşünülere­k inşa edilen ilk ve tek üniversite kampüsü olan Dragos Kampüsü’nde, doğal ortamı korumak ve karbon salınımını minimuma indirmek için bisiklet kullanımı, hem öğrenciler hem de akademik kadro nezdinde teşvik ediliyor. İstanbul’un en uzun bisiklet yolunun ortasında yer alan ve bu yollarla entegrasyo­nu da sağlanan Dragos Kampüsü’nden bisikletle, Kadıköy’e kadar ulaşım sağlanabil­iyor.

 ??  ??
 ?? Prof. Dr. PEYAMİ ÇELİKCAN ?? İstanbul Şehir Üniversite­si Rektörü
Prof. Dr. PEYAMİ ÇELİKCAN İstanbul Şehir Üniversite­si Rektörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye