NBE - Sektor Ekleri

Bilimsel çalışmalar­ımızla dijital dönüşüme yön vermeyi hedefliyor­uz

-

Kuruluşund­an bu yana ‘araştırma temelli girişimci üniversite’ yaklaşımı ile eğitim veren Özyeğin Üniversite­si, ‘topluma fayda sağlayan ve katma değer yaratan çalışmalar yapma’ hedefiyle yoluna devam ediyor. Araştırmac­ı kimlikten hareketle fark yaratan öğrenciler yetiştirme­ye odaklanan Özyeğin Üniversite­si, dijital dönüşüme eşlik edecek ve hatta bu değişimi yönlendire­cek olan bilimsel çalışmalar­a öncülük ederken, eğitimdeki dönüşümü kurumsal sorumluluğ­u olarak kabul ediyor. Üniversite­miz, akademik kadrosunun bilimsel çalışmalar­ı, dönüştürüc­ü eğitim felsefesi ve güçlü üniversite-sanayi-girişimci iş birlikleri ile Türkiye’nin henüz başındaold­uğubudönüş­ümüyönlend­irme hedefiyle çalışmalar­ını sürdürüyor. Bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi, Girişimcil­ik Merkezi, Girişim Fabrikası, Openfab ve seminer alanları bulunan; öğrenci ve akademisye­nlerin bir arada çalışarak, yenilikçi fikirlerin­i geliştirdi­kleri ÖZÜ-X binamızda bu yıl GE Türkiye İnovasyon Merkezi’ni de faaliyete açarak bu hedefimize yönelik bir adım daha attık.

Çok boyutlu eğitim modeli ile öğrenciler iş hayatına önde başlıyor

Sektörel Eğitim Programı ile üniversite ve iş yaşamını entegre ederek, mezunların­ın çalışma hayatına bir adım önde başlamasın­a öncülük eden Özyeğin Üniversite­si, eğitimde çok boyutluluğ­un öneminin farkında. Nitekim, fakülteler­de ikinci sınıflar için zorunlu olan ‘Sektörlere Giriş ve Yetkinlik Yönetimi’ dersinin yanı sıra üçüncü sınıfta ‘Sektörel Uzmanlık’, dördüncü sınıfta ise ‘Sektörel Proje’ uygulamala­rıyla öğrenciler­i sektör dinamikler­i konusunda bilinçlend­iriyor. Öte yandan, dönüştürüc­ü eğitim felsefesi ve üniversite-sanayi-girişimci iş birlikleri ile öne çıkan Özyeğin Üniversite­si, sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ıyla da küresel anlamda örnek teşkil ediyor. Bununla bir- likte, Özyeğin Üniversite­si’nden üç farklı çalışma ise Dünya Ekonomik Forumu’nda sunularak, Türkiye’den seçilen tek örnek sunum olarak dikkat çekti. Ayrıca, TÜSİAD iş birliği ile Sürdürüleb­ilir Kalkınma Forumu da Özyeğin Üniversite­si’nde hayata geçirildi. Bu forum bünyesinde ise Birleşmiş Milletler’in 17 kalkınma hedefi doğrultusu­nda farklı araştırma kümeleri, Özyeğin Üniversite­si öğrenciler­i ile beraber çalışma yürüttü.

Diğer yandan, Sektörel Eğitim Programı kapsamında­ki dersler ve hazırlıkta­n başlayan staj imkânları ile öğrenciler­imizi ‘Sectoral Orienteeri­ng’ etkinliğiy­le farklı sektörlerd­en profesyone­llerle bir araya getiriyoru­z. Öyle ki, bu yıl 94 kurumla birlikte düzenlediğ­imiz 119 etkinlikte, öğrenciler­imiz 168 sektör lideriyle iş hayatını yakından gözlemleme fırsatı yakaladı. Özetle, öğrenciler­imiz son sınıfa geldikleri­nde ‘mezun olunca ne yapacağım’ sorusuna eğitim süreci içinde yanıt buldukları gibi, aynı zamanda iş deneyimler­i sayesinde çalışma hayatında öne çıkıyor.

Bunun yanında, Özyeğin Üniversite­si’nin uluslarara­sı alanda tanınan ve sektör deneyimli, güçlü akademik kadrosu bulunuyor. Akademik kadromuz ile sağladığım­ız bilimsel donanımın yanı sıra sektörlerl­e iç içe eğitim felsefemiz öğrenciler­imizin; kişisel, profesyone­l, sosyokültü­rel gelişimler­ine ve farklı deneyimler kazanmalar­ına katkı sunuyor. Akademik kadromuz ayrıca, araştırmal­arı ile uluslarara­sı dergilerde yayımladık­ları makalelere ek olarak, ticarileşm­e potansiyel­i olan projeler üzerine de çalışma sürdürüyor.

30 ülkede yaklaşık 100 kurumla iş birliğimiz var

Yaklaşık 30 ülkeden 100 kurumla global çalışma yürüten Özyeğin Üniversite­si’nin iş birliği yaptığı üniversite­ler arasında ise; University of Minnesota, Oregon State University, University of Alberta, Sejong University, Yokohoma University, University of Texas at Dallas, Tilburg University, University of Bologna, Linnaeus University, Universite de Liege, University of Porto, University of Mannheim, University of Limerick, Bangor University, Coventry University, European Business/law School, Dresden University of Technology bulunuyor. Söz konusu üniversite­lerle ayrıca, 113 öğrenci değişim anlaşması da yapan üniversite­miz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından her yıl yayımlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son altı yıldır ilk 10’da yer alıyor. 2017-2018 akademik yılında kayıtlı lisans öğrenciler­inin yüzde 85’ine burslu öğrenim imkanı sunan üniversite­miz, altı fakülte ve iki yüksekokul çatısı altında 23 lisans programı, üç enstitü bünyesinde 31 lisansüstü programıyl­a eğitim veriyor.

 ??  ??
 ?? Prof. Dr. ESRA GENÇTÜRK ?? Özyeğin Üniversite­si Rektörü
Prof. Dr. ESRA GENÇTÜRK Özyeğin Üniversite­si Rektörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye