NBE - Sektor Ekleri

KTO Karatay’da aranan mezunlar yetiştiriy­oruz

-

Emir Celâleddin Karatay tarafından 1251 yılında kurulan Karatay Medresesi’nden aldığı ilhamla, yoluna devam eden KTO Karatay Üniversite­si, bünyesinde bulundurdu­ğu İslam Ekonomisi ve Finans, Enerji Yönetimi, Uluslarara­sı Ticaret ve Lojistik, Sigortacıl­ık ve Sosyal Güvenlik, Metalürji ve Malzeme Bilimi Mühendisli­ği gibi etkin ve stratejik bölümlerle geleceğin nitelikli iş gücü oluşumuna katkı sağlamayı amaçlıyor.

İslam Ekonomisi ve Finans Bölümü ile Türkiye’de son yıllarda ihtiyaç duyulan ve alternatif­i olmayan bölümleri şehrimize kazandırdı­k. İslam Ekonomisi ve Finans bölümleri ile disiplinle­rarası yaklaşımla lisans eğitimi vererek, ulusal ve uluslarara­sı çalışmalar­da yer alabilecek yetişmiş insan potansiyel­ini oluşturmay­ı amaçlıyoru­z. Söz konsu alanın önemine yönelik bilince sahip olan katılım bankaları da bu bağlamda üniversite­mize ve bölüme destekleri­ni sürdürüyor. Diğer yandan, küresel rekabet açısından birçok sektörde olduğu gibi lojistik sektöründe de faaliyet gösteren işletmeler nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyuyor. Bu bakımdan KTO Karatay Üniversite­si İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Uluslarara­sı Ticaret ve Lojistik Bölümümüz, Türkiye’nin sektörde ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün temin edilmesi açısından önemli çalışma yürütüyor. KTO Karatay’da Sigortacıl­ık ve Sosyal Güvenlik Bölümü öğrenciler­i ise, yaklaşık 20 bini üyesi bulunan Konya Ticaret Odası’nın üniversite­sinde okumanın ayrıcalıkl­arıyla iş yaşamların­a tam donanımlı olarak hazırlanır­ken, Metalürji ve Malzeme Bilimi Mühendisli­ği bölümü öğrenciler­i de bilim dünyasını yakından takip etme fırsatı buluyor.

Öğrenciler­imizin kariyerini planlıyoru­z

Üniversite­miz bünyesinde bulunan Kariyer ve Gelişim Ofisimiz ile de KTO Karataylıl­arı, hayallerin­deki işe kavuşuncay­a kadar yalnız bırakmıyor­uz. Üniversite­miz bünyesinde uygulanan Sektör Danışmanlı­ğı projemizle, öğrenciler­imizi daha birinci sınıftan iş hayatına alıştırıyo­ruz. Böylece, dört yıllık lisans mezunumuz aynı zamanda dört yıllık bir iş deneyimine sahip olarak mezun oluyor. ‘İş arayan değil, işte aranan’ KTO Karataylıl­ar da alanında uzman ve ayrıcalıkl­ı mezunlar olarak iş yaşamına adım atıyor. Öte yandan bugün itibarıyla KTO Karatay Üniversite­si olarak altı fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokul­u ve üç enstitüde yaklaşık 8 bin öğrencimiz­e öğrenim hizmeti veriyoruz.

KTO Karatay olarak öğrenciler­imize yurtdışınd­a eğitim imkânı sunuyoruz

KTO Karatay Üniversite­si olarak öğrenciler­imize yurtdışınd­a eğitim imkânı sunuyoruz. Erasmus partnerler­ini seçerken eğitim kalitesini­n nitelikli ve teknolojik gelişmeler­in yoğun olduğu üniversite ve ülkeleri tercih ediyoruz. Erasmus+ programı çerçevesin­de ise KTO Karataylı öğrenciler­imize Almanya, İtalya, Danimarka başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerind­e öğrenim görme fırsatını sunuyoruz. Geçtiğimiz günlerde, ‘Dil Okulu Bursu’ ve ‘Yurdışı Yaz ve Kış Okulu’ kapsamında öğrenciler­imiz İngiltere’de yabancı dil eğitimi almaya gitti. Üniversite­mize ilk 10 bin başarı sıralaması­nda kayıt olan 46 öğrencimiz iki haftadan iki aya kadar, İngiltere Unıversity of Liverpool’da İngilizce dil eğitimi alacak ve akademisye­nlerimiz de öğrenciler­imize dil eğitimleri boyunca eşlik ederek danışmanlı­k yapacak.

Üniversite­miz, en güncel bilgi teknolojil­erine sahip

Her gün gelişen bilgi teknolojil­erine uygun dizayn edilen laboratuva­r- ları , sertifikas­yon süreçleri ile desteklene­n gelişim programlar­ı ve bilgi işlem prosedürle­rine sahip üniversite­miz, eğitim faaliyetle­rini sürdürüyor. Laboratuva­r bakımından da öğrenci başına düşen ekipman açısından ilk sıralarda yer alan üniversite­mizde, KTO Karataylıl­arın daha iyi öğrenmesi için her şeyi düşünüyoru­z. Mühendisli­k Fakültesi’nde 10, Tıp Fakültesi’nde yedi, Sağlık Bilimleri Yüksekokul­u ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul­u’nda 11 laboratuva­r, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde 11 atölyesi bulunan üniversite­mizde, öğrenciler­imizin donanımlı şekilde mezun olması noktasında gerekli tüm teknolojik yenilikler­i de yakından takip ediyoruz.

KTO Karatay Üniversite­si olarak, öğrenciler­imize akademik yıl boyunca ‘Üniversite­ye Giriş Yüksek Başarı Bursu’ veriyoruz. Üniversite­mizi 1,2,3 ve 4.’cü sırada tercih eden öğrenciler­imize yönelik farklı oranlarda burslarımı­z bulunuyor. Ahilik bursu olarak nitelendir­diğimiz ticaret odası destek bursumuz ile de protokol sağlanan ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret borsaları üyelerinin birinci derece yakınların­a burs imkânı sağlıyoruz.

 ??  ??
 ?? SELÇUK ÖZTÜRK ?? Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanı
SELÇUK ÖZTÜRK Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversite­si Mütevelli Heyeti Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye