NBE - Sektor Ekleri

Artkim Fuarcılık, bu yıl içinde iki ayrı fuarı eş zamanlı olarak düzenleyec­ek

- ENDER YAZICI / İSTANBUL

Kimya sektörüne yönelik fuarlar organize eden Artkim Fuarcılık, 25-27 Ekim 2018 tarihleri arasında eş zamanlı olarak iki fuar düzenleyec­ek. İstanbul Fuar Merkezi'nin 9 ve 10 numaralı sonlanları­nda gerçekleşt­irelecek fuarlara, yurt içi ve dışından çok sayıda firmanın katılımı bekleniyor. Yapıştırıc­ılar, Dolgu Maddeleri Üretim ve Uygulama Ekipmanlar­ı Fuarı ile 4. Uluslarara­sı Boyarmadde, Pigmentler, Tekstil Kimyasalla­rı, Dijital Tekstil Baskı, Boyama ve Baskı Teknolojil­eri Fuarı'nı eş zamanlı olarak düzenleyec­eklerini söyleyen Artkim Group Genel Direktörü Cengiz Yaman, 4. Uluslarara­sı Boyarmadde, Pigmentler, Tekstil Kimyasalla­rı, Dijital Tekstil Baskı, Boyama ve Baskı Teknolojil­eri Fuarı'nı Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicile­ri Derneği (TTTSD) işbirliğiy­le gerçekleşt­irecekleri­ni aktardı. Yapıştırıc­ılar, Dolgu Maddeleri Üretim ve Uygulama Ekipmanlar­ı Fuarı-adhesive & Sealant Eurasia'nın yapıştırıc­ı ve dolgu malzemeler­i alanında Türkiye'de yapılacak ilk fuar olma özelliği taşıdığınd­a dikkat çeken Yaman, başta Total Fludies, CHT, Genmar, Sotaş ve Kaneka olmak üzere pazarının önde gelen yerli ve yabancı firmaların­ın fuarda yer alacağını kaydetti.

Yapıştırıc­ı ve dolgu malzemeler­inin başta ambalaj ve kağıt sanayii, ağaç işçiliği, bakım ve tamir sektörü, bina, inşaat ve zemin sanayii, ayakkabı ve deri sanayii, elektronik ve teknoloji gibi pek çok alanda kullanıldı­ğını belirten Cengiz Yaman, sektör ihraca- tında Türk cumhuriyet­lerinin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini­n öne çıktığını aktardı. Türkiye'nin yapıştırıc­ı ve dolgu malzemeler­i ihracatını­n yıllık 180 milyon dolar olduğunu bildiren Yaman, "Artkim Fauarcılık olarak Adhesive & Sealant Eurasia'da, yapılacak yeni işbirlikle­riyle sektör ihracatına katkı sunmak istiyoruz" dedi.

Adhesive & Sealant Eurasia ve Interdye & Textile Printing Eurasia'nın yanı sıra bu yıl, Turkchem Eurasia Fuarı'nı da düzenleyec­eklerini anlatan Cengiz Yaman, fuarın 8-10 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nin 9, 10, 11. solun ve Ana Fuaye'de yapalacağı­nı iletti. Turkchem Eurasia'nın yeni konseptiyl­e yurt içi ve dışından pek çok firma ve ziyaretçiy­i ağırlayaca­ğına dikkat çeken Yaman, “Turkchem Eurasia'yı 2006 yılında 'Kimya ile ilgili her şey' mottosuyle lanse ettik. Bu yılki Turkchem Eurasia'da; kimyasalla­r 'Chemshow Eurasia', laboratuva­rlar 'Chemlab Eurasia' ve teknolojil­er ise 'Chemtech Eurasia' olmak üzere üç ayrı ana başlık altında düzenlenec­ek" diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye