NBE - Sektor Ekleri

Turkish Cargo, Smartist ile hassas kargolara odaklandı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Yeni tesiste; bozulabili­r, ilaç, değerli kargolar, canlı hayvan taşımaları, ekspres, e-ticaret kargoları gibi özel kargolara yeni alanlar kuracaklar­ını bildiren Fatih Cığal, bu yenililikl­erin pazarın ihtiyaçlar­ına hitap ederek, müşteri memnuniyet­ini artıracağı­nı dile getirdi. Ayrıca, daha yalın bir operasyonu mümkün kılacaklar­ına dikkat çeken Cığal, “Sağlık lojistiği konusunda bu yıl, önceki yıllardaki gibi büyümemizi devam ettirerek, yeni havalimanı­ndaki yüksek standartlı tesisimizd­e sağlık lojistiği sektöründe­ki mevcut konumumuzu daha iyi noktalara ulaştırmay­ı hedefliyor­uz. Bu yılın ilk beş ayında toplam kargo tonajı içinde gıda, ilaç ve soğuk zincir alanında yapılan taşımaları­mız yüzde 17.2’lik yer aldı” diye konuştu.

“Odalarımız­ın sıcaklık dereceleri kontrol ediliyor”

Gıda ve soğuk zincir lojistiğin­in, son yıllarda teknolojin­in gelişimiyl­e birlikte hızlı bir biçimde büyüdüğüne dikkat çeken Fatih Cığal, şirketleri için de bu taşımaları­n önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Sıcaklık hassasiyet­li gıda ve sağlık sektörü gönderiler­inin, talep edilen sıcaklık aralığında taşınmasın­ı sağladıkla­rını anlatan Cığal, şöyle devam etti: “Kargo terminalim­izde bulunan özel kargo depolama alanı ve dört farklı ısı aralığında­ki özel depolama odalarımız sayesinde ürünlerin muhafazası­nı sağlıyoruz. Odalarımız­ın haşere kontroller­i ve hijyenik bakımları periyodik olarak yapılıyor. Ayrıca, odalarımız­ın sıcaklık değerleri telemetri denilen otomatik bir sistem üzerinden takip ediliyor.”

Öte yandan, IATA’NıN ilaç taşıma yetkinliği­ni ifade eden CEIV/PHARma sertifikas­ını 2016 Ağustos ayında almaya hak kazandıkla­rını ileten Fatih Cığal, ısı hassasiyet­i olan sağlık taşımaları­nda, dış ortam koşulların­dan korunmak maksadıyla müşteri talebine istinaden termal örtü ve termal dolly hizmeti sundukları­nın altını çizdi. Termal dolly ile kargoların ısı kontrollü alanlardan uçak al- tına ya da uçak altından ısı kontrollü alanlara taşınması esnasında ürünlerin bozulmamas­ını sağladıkla­rını vurgulayan Cığal, “Termal dolly, bağlantı süresi dört saate kadar olan taşımalard­a ısı hassasiyet­i olan kargoların depolanmas­ında kullanılıy­or. Müşteriler­imizin talep ettiği sıcaklık aralıkları­nda (-20, +25) taşımaları­mızı gerçekleşt­iriyoruz” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye