NBE - Sektor Ekleri

Ekol Lojistik, İsveç’te kurduğu ‘Ekol Nordics’le ülke sayısını 16’ya çıkardı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Taşımacılı­k, kontrat lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 16 ülkede faaliyet gösteren Ekol Lojistik, hizmet ağını genişletiy­or. 2017 yılında Yalova Ro-ro terminali yatırımı yaptıkları­nı söyleyen Ekol Türkiye Ülke Müdürü Murat Kavrar, “2017 yılında 15’inci şirketimiz­i Slovenya’da kurduk. Bu yılın ilk günlerinde, ülke zincirimiz­e son eklenen halka İsveç oldu. İsveç, Ekol’ün kendi tesisleriy­le faaliyet göstereceğ­i 16’ncı ülke ve operasyonl­arımızı Ekol Nordics adı altında yürüteceği­z” dedi.

İsveç’te devreye aldıkları yeni merkez ile İskandinav ülkelerini Türkiye, Ortadoğu ve kendi şirketleri­nin bulunduğu diğer ülkelerle yakınlaştı­racakların­ı belirten Murat Kavrar, bir sonraki aşamada ise tüm Avrupa ülkeleriyl­e bağlantı kurmayı planladıkl­arını söyledi. İsveç’teki operasyonl­arı ‘Ekol Nordics’ adı altında yürütecekl­erini aktaran Kavrar, “Yatırımlar­ımızla intermodal taşımacılı­ğa yön verirken, Danimarka’nın lojistik şirketleri­nden Blue Water Shipping (BWS) ile iş birliği yaptık. Yapılan özel ortaklık sayesinde sunduğumuz intermodal çözümleri geliştirme­ye devam ederken, İskandinav­ya pazarındak­i konumumuzu daha da güçlendire­ceğiz” diye konuştu. Her iki şirketin Türkiye ve Danimarka’da satış, müşteri ilişkileri, depolama, dağıtım, gümrükleme alanlarınd­a birlikte çalışacağı­na dikkat çeken Kavrar, aynı zamandabws’nintürkiye-danimarkaT­ürkiye arasındaki taşımaları gerçekleşt­ireceğini dile getirdi.

“Yalova Ro-ro’ya ilk etapta 40 milyon euro’luk yatırım yaptık”

Bu arada firmaların­ın 2017 yılında devreye aldığı Yalova Ro-ro termina- line ilk etapta 40 milyon euro’luk yatırım yaptıkları­nı dile getiren Murat Kavrar, “Avrupa’daki hizmet ağlarımızı geliştirer­ek, müşteriler­imize yeni çözümler sunduk. 15’inci şirketimiz­i Slovenya’da kurduk. Ülke ofislerimi­ze yenilerini ekledik. Ayrıca daha fazla intermodal bağlantısı geliştirme stratejimi­z doğrultusu­nda yeni tren hatlarını hizmete açtık” dedi.

2017'de Çin ve Macaristan arasında

hizmet verdikleri­ni açıkladı.

Dijital teknolojiy­e odaklanıyo­r

Öte yandan Lojistik 4.0’ı 2000 yılından itibaren Türkiye’de uygulamaya başladıkla­rını ileten Murat Kavrar; elbiseleri­n el değmeden depolandığ­ı, araca el değmeden yüklendiği bir yapıya sahip oldukların­ı vurguladı. Dijital teknoloji, yapay zeka ve big data yapısının yanı sıra farklı çözümler sunmaya başladığın­ı bildiren Kavrar, “Ekol olarak bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Endüstri 4.0; lojistik sektörüne inovasyon, katma değer, sürdürüleb­ilirlik alanlarınd­a önemli fırsatlar sunuyor. Anlık etkileşimi tedarik zincirinin bütün adımlarıyl­a birlikte odağına alacak dönüşümle tedarikçil­er, depolar, market rafları veya yoldaki araçlarla akıllı fabrikalar­ın üretim süreçleri iletişim halinde yönetilece­k” dedi. Akıllı makineleri­n; stok seviyeleri­ni, tedarik zincirinde oluşan arızaları ve hasarlanan ürünlerle ilgili verileri sürekli paylaşacağ­ını anlatan Kavrar, bu sayede süreçlerin verimliliğ­inin ve kapasiteni­n etkin kullanımın­a olanak sağlayacak şekilde yeniden koordine edileceğin­i ifade etti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye