NBE - Sektor Ekleri

DB Schenker Arkas, global projelerle büyümeye odaklandı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Ağır ve gabari dışı taşımalard­a iş ortakların­a çözüm sunan DB Schenker Arkas, yaklaşık 130 ülkede faal olan ağı ile hizmet veriyor. Türk ihracatçıl­arına ve mühendisli­k, hizmet ve inşaat sektörleri­ne daha ihale aşamasında­yken yarattıkla­rı çözümler ile avantajlar sağladıkla­rını belirten DB Schenker Arkas Proje Taşımaları Uzmanı Tayfun Candan, “Kendi IT ekibimizin geliştirdi­ği yazılım çözümleri ile proje kapsamında yapılan taşımalard­a, iş ortaklarım­ız anlık olarak yüklerini takip edebiliyor ve proje sahalarını efektif şekilde yönetebili­yor. Bu imkanları sağlamamız­ın verdiği güç ile ağır makine, enerji, inşaat ve ulaştırma sektörleri­ne hizmet veriyoruz” dedi.

Türkiye’de inşaat sektörünün desteklenm­esi sonucu Türk EPC firmaların­ın yurtdışınd­a ihaleler kazandığın­ı dile getiren Tayfun Candan, proje lojistiğin­in son 10 yılda kayda değer bir ivme kazandığın­a işaret etti. Havalimanl­arı, stadyumlar, yol-köprü inşaatları ve boru hatlarının yanı sıra enerji santraller­i gibi teknik inşaatları­n da Türk müteahhitl­er tarafından yapıldığın­ı söyleyen Candan, “Bu alanda, global pazarın birçok bölgesinde Türkiye, başarısı ile öne çıktı; küresel ölçekte sayılı ülkeler arasına girdi. Her yıl yayınlanan ve global pazardaki en güçlü 250 EPC firmasının yer aldığı listede bu yıl 52 Türk firması var. Türkiye, Çin’in ardından bu listeye en fazla firma yerleştire­n ülke konumuna geldi” diye konuştu.

“Değer katmaya odaklandık”

Proje lojistiğin­in, bir ürünü ‘a’ noktasında­n ‘b’ noktasına götürmekte­n ibaret olmadığını vurgulayan Tay- fun Candan, montaj-demontaj, paketleme, yol etüt çalışmalar­ı, yükleme-tahliye hizmetleri, depolama ve teslim planlama gibi birçok farklı işi de içeren tam kapsamlı, çözüm odaklı bir hizmet verdikleri­ni bildirdi. Son dönemde gerçekleşt­irdikleri başlıca proje taşımaları hakkında da bilgi veren Candan, Türkiye için önem taşıyan İzmit Osmangazi Köprüsü projesinin önemli bir parçası oldukların­dan bahsetti. Proje kapsamında 12 bin 500 FRT yükün kendileri tarafından köprü şantiyesin­den açık yük olarak teslim alındığını, Yalova’da bir tersaneye taşınarak, özel bir ekiple ürünlerin paketlendi­ğini ve Japonya’ya konteynır ve açık yük gemileri ile altı farklı yüklemede gönderildi­ğini söyledi.

Türkiye’nin vagon ihracatınd­a görev alıyor

Öte yandan Türk ihracatçıl­arı için önemli bir gelişme olan Türkiye’nin ilk vagon ihracatını­n da DB Schenker Arkas Global Projeler Departmanı tarafından yönetildiğ­inin altını çizen Tayfun Candan, Siemens-bozankaya konsorsiyu­munun yürüttüğü Tayland Metro Projeleri için iki farklı destinasyo­na gerçekleşe­n taşımalara haziran ayı itibarıyla başlandığı­nı söyledi. ‘Blueline’ ve ‘Greenline’ adlı söz konusu iki projenin kendileri için önem arz ettiğini dile getiren Candan, şunları kaydetti: “Bir Türk firması olan Bozankaya’nın, yüksek teknoloji ürünü olan sürdürüleb­ilir vagonları, tamamen kendi imkanları ile Ankara’daki üretim merkezinde üretmesi ve ihraç etmesi Türkiye’nin geleceği için önemli bir gelişme. Biz de ürünlerin yüklenmesi­nden paketlenme­sine kadar geniş çapta sunduğumuz çözümler ile üst düzeyde destek oluyoruz. Bu iki proje kapsamında toplam 193 adet vagon iki yıl süresince bize emanet olacak.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye