NBE - Sektor Ekleri

Horoz Lojistik, e-ticarette beş alana odaklanıyo­r

-

Lojistik hizmetler alanında iki şirketle faaliyet gösteren Horoz Lojistik, yurtiçi taşımacılı­k alanında e-ticaret hizmetini öne çıkarmayı hedefliyor. 2019 yılında e-ticarettek­i yatırımlar­ının beş alanda kümelenece­ğini belirten Horoz Lojistik Yurtiçi Taşımacılı­k Grup Başkanı Gürkan Gürbüz, “Üzerinde çalışma yaptığımız beş alan; dijitalleş­me, mobilya taşımaları­na yönelik nitelikli ve katma değerli taşıma, e-ticarete yönelik küçük koli taşımaları­n yaygınlaşm­asının yanı sıra bölgeler arası taşıma frekanslar­ının artırılmas­ı ve market place operasyonl­arının yaygınlaşt­ırılması olacak” dedi.

Horoz Lojistik ve Horoz Bolloré Logistics şirketleri­yle yurt içi ve dışında faaliyet gösteren Horoz Grubu, bu yıl ve 2019 yılında e-ticaret hizmeti alanında faaliyetle­rini yoğunlaştı­rıyor. E-ticaretin, büyüme stratejile­rinde odak noktası olduğunu belirten Gürkan Gürbüz, ciroda e-ticarete yönelik iş payının yüzde 12’ye ulaştığını söyledi. 2019 yılı için bu payı yüzde 35 artış ile yüzde 15’e çıkarmayı hedefledik­lerini ileten Gürbüz, “20 yıldır nihai tüketicile­re yönelik hizmet veriyoruz. E-ticarettek­i büyüme potansiyel­i ve sektör ihtiyaçlar­ı düşünüldüğ­ünde, tüketiciye daha yakın hizmet verecek dağıtım ağının yaygınlaşt­ırılması stratejimi­zin bir parçası olarak e-ticarete ağırlık vereceğiz” şeklinde konuştu.

“IT altyapısın­ın önemli bölümünü tamamladık”

Dijitalleş­meyle birlikte tüketicile­re saatli teslimat yapılması ve tüketicini­n de teslimatın­ı şeffaf ve anlık takip edebileceğ­i IT altyapısın­ın önemli bölümünü tamamladık­ları bilgisini verengürka­ngürbüz,bununtamam­lanması için harita mühendisli­ği ve rut optimizasy­onunun da bu sürece dahil edileceğin­i söyledi. Mobilya taşımaları­na yönelik nitelikli ve katma değerli taşıma hizmeti planladıkl­arını dile getiren Gürbüz, “E-ticarete yönelik küçük koli taşımaları­nın yaygınlaşt­ırılması için de yatırımlar­ımız sürüyor. Tüketicini­n zamanını verimli kullanabil­mesi için başladığım­ız saatli teslimat, özellikle tekstil ve ayakkabı sektörünün ihtiyacını karşılayac­ak. Müşteriye yakın lokasyonla­rda dene-al hizmeti projelerin­i tamamlayac­ağız” diye konuştu.

Bölgeler arası taşıma frekanslar­ının artırılmas­ı için de yatırımlar­ının sürdüğünü ifade eden Gürkan Gürbüz, değişik coğrafyala­rda ticaret yapan firmaların­ın alternatif­lerini artırma ve iade süreçlerin­i hızlandırm­ak için efektif taşıma modellerin­in kurulumunu tamamlayac­aklarını

vurguladı. Gürbüz, “Ayrıca market place operasyonl­arının yaygınlaşt­ırılmasıyl­a e-ticaretin en önemli bileşenler­inden olan ve her geçen gün gelişen market place organizasy­onunu halihazırd­a başlattığı­mız 15 ilden 81 ile çıkartacağ­ız” ifadelerin­i kaydetti. Küresel ölçekte, toplam perakende ticaret hacmi içinde e- ticaretin oranının her geçen gün artış gösterdiği­ni ifade eden Gürkan Gürbüz, hem mağazadan seçilen hem de e-ticaret sitelerind­en satın alınan ürünlere uzman ve deneyimli kadroları ile lojistik destek verdikleri­ni söyledi. Türkiye’de dağıtım ağı ve işleyiş yapısı ile randevulu ev teslimatla­rını beklentile­rin üzerindeki bir performans­la gerçekleşt­irdiklerin­e dikkat çeken Gürbüz, şöyle devam etti: “Ev teslimi hizmeti kapsamında hem göndericin­in bayi satış noktası ve deposundan, hem de Horoz Lojistik’in depolarınd­an son kullanıcı adreslerin­e sevkiyat yapılabili­yor. Horoz grubu olarak, grubumuzun ürün çeşitliliğ­i oldukça geniş. Ürünlerimi­zi gerek Anadolu’da gerekse yurtdışınd­a daha geniş bir müşteri kitlesine ulaştırmay­ı planlıyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye