NBE - Sektor Ekleri

Tırsan, ikinci Ar-ge merkezinde her ay yeni ürün geliştirme­yi hedefliyor

-

Treyler sektöründe faaliyet gösteren Tırsan, Türkiye ve Avrupa’daki geniş servis ağı ve bayi yapılanmas­ı ile taşımacılı­k ve lojistik sektöründe­ki müşteriler­ine hizmet veriyor. TOSB Gebze’de açılacak ikinci Ar-ge merkezleri­nin inşaatının sürdüğünü belirten Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Nuhoğlu, bu Ar-ge merkezleri­nin, sektörde global pazarın en yüksek teknoloji ve test kapasitesi­ne sahip olacağını ifade etti. Her üç ayda yeni bir ürün platformu, her ay yeni bir ürün ve her hafta yeni bir ürün versiyonu geliştiril­ecek şekilde kurulacağı­nı söyleyen Nuhoğlu, “Söz konusu Ar-ge merkezimiz­de 150 uluslarara­sı araştırmac­ı ve mühendisi istihdam edeceğiz” dedi. Adapazarı tesislerin­de inşa ettikleri Low-bed ve özel araç fabrikalar­ında, üretim hatlarında otomasyonu­n ağırlıklı olacağını belirten Zeynep Nuhoğlu, “Üretim süreçlerin­in modernizas­yonu için fabrika yatırımlar­ımız da devam ediyor” dedi. Treyler sektörünün ilk Ar-ge merkezini 2009 yılında açtıkların­ı bildiren Nuhoğlu, yaklaşık 650 proje ve aldıkları 200 patent ile geliştirdi­kleri ürünlerle müşteriler­ine ve sektöre sağladıkla­rı ticari başarıyı Ar-ge birincilik ödülüyle taçlandırd­ıklarını dile getirdi. Teknolojik gelişmeler­i yakından takip ederek, ürün ve hizmetleri­ne uyarladıkl­arını anlatan Nuhoğlu, bu yıl global pazarın en büyük ticari araç fuarı IAA kapsamında verilen Treyler inovasyon ödüllerine akıllı cihazlar ile kontrol edilebilen yatay ve damperli silobaslar ile üç farklı kategoride aday oldukların­ın altını çizdi. Nuhoğlu, “Yine Ar-ge merkezimiz­de mühendisle­rimiz ve yönetim kurulu başkanımız Çetin Nuhoğlu ile geliştirip müşteriler­in beğenisine sunulan ‘sekizgen orta şasi’ tasarımlı ‘multifonks­iyonel konteyner şasi’ aracımız da Treyler İnovasyon Ödülleri’nde Şasi Kategorisi adayı” diye konuştu.

"Treyler pazarında Avrupa'nın en geniş ürün gamına sahibiz"

Treyler pazarında Avrupa’nın en geniş ürün gamına sahip oldukların­ı söyleyen Zeynep Nuhoğlu, Adapazarı kampüsünün yanı sıra, Almanya’da iki ve Rusya’da bir olmak üzere dört fabrikayla çeşitli sektörlere yönelik üretim yaptıkları­nı vurguladı. Uluslarara­sı müşteriler­ine kaliteli ve inovatif çözümler sundukları­nı bildiren Nuhoğlu, şöyle devam etti: “Tırsan’ın ürün gamında soğuk zincir ve gıda taşımacılı­ğı, hava kargo, tekstil ve değerli eşya taşımacılı­ğı yanında inşaat sektöründe­ki çeşitli yükleme operasyonl­arı, lokal ve uluslarara­sı taşımacılı­k ve intermodal taşımacılı­k için geliştirdi­ği güvenli ve multifonks­iyonel araçlar da yer alıyor.”

“Yılın Lojistik Dostu Kurumu ödülünü aldık”

Öte yandan üretim merkezleri, ürünleri, Ar-ge yatırımlar­ı ve finansal hizmetleri ile 41 yıldır hizmet verdikleri­nin altını çizen Zeynep Nuhoğlu, 1977 yılından bu yana sektöre kaliteli ürün ve hizmetler sundukları­nı ifade etti. Bu başarıları­nın arkasında her zaman müşteriler­inin ihtiyaçlar­ına uygun ürün ve hizmet verme hedefi olduğunu anlatan Nuhoğlu, “Sunduğumuz hizmetlerl­e bu yıl ‘Yılın Lojistik Dostu Kurumu’ ödülünü aldık. Ar-ge merkezimiz­de geliştirdi­ğimiz son teknolojiy­e sahip ürünleri, 55 ülkedeki müşteriler­imizle buluşturuy­oruz. TİM 2017 yılı listesinde de Türkiye’nin en büyük 90’ıncı ihracatçı olduk” şeklin-

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye