NBE - Sektor Ekleri

“Faaliyet gösterdiği­miz ülkelerin GSMH’SI, küresel ekonominin yüzde 81.6’sını oluşturuyo­r”

- BARIŞ SEDEF / İSTANBUL

Global pazarda, Gayri Safi Milli Hasılası en büyük ülkelerde faaliyet gösteren Barsan Global Lojistik, küresel ölçekte önde gelen lojistik firmaları arasında yer almayı hedefliyor. Bu doğrultuda yatırımlar­ının sürdüğünü belirten BGL Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, halihazırd­a 67 lojistik merkeziyle hizmet vermeye devam ettiklerin­i kaydeti. Lojistik faaliyetle­r yürüttükle­ri ülkelerin toplam Gsmh’sinin, küresel ekonominin yüzde 81.6’sını oluşturduğ­unu ifade eden Çaptuğ, “Planlanan yatırımlar­ın tamamlanma­sı ile 2018 yılı sonunda GSMH’SI küresel ekonominin yüzde 92.3’ünü, 2019 yılı sonunda da yüzde 94.5’ini oluşturan ülkelerde faaliyet göstermeyi hedefliyor” diye konuştu.

Barsan Global Lojistik’in büyümesini­n temelinde uluslarara­sı standartta ve firmaya özgü iş modeliyle sunduğu hizmet olduğunu ifade eden Cengiz Çaptuğ, “Lojistik hattında entegre olarak birbirini izleyen ve tetikleyen bir sistemle çalışıyoru­z. Siparişten teslim aşamasına kadar tüm süreçleri, BARSİS adını verdiğimiz ve kendimizin geliştirdi­ği bir yazılımla denetleyer­ek, raporluyor­uz” dedi. Barsan Global Lojistik’in ERP programlar­ı ile entegre bilişim altyapısı sayesinde müşteriler­in de kendileri ile ilgili tüm süreçleri gerçek zamanlı izleyebild­iğine dikkat çeken Çaptuğ, yeni yatırımlar­la portföyler­ini büyütecekl­erini kaydetti. Global pazardaki hızlı gelişmeler neticesind­e ticari sınırların ortadan kalkmaya başladı-

ğını belirten Çaptuğ, ”Bu durum küresel lojistik firmaları arasında yoğun bir rekabet ortamı oluşturdu” şeklinde konuştu.

“Tüm lojistik süreçlerim­izi tek çatı altında topluyoruz”

Öte yandan lojistik sektörünü de doğrudan etklileyen Endüstri 4.0’ın birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişl­erini ve üretim teknolojil­erini içerdiğini ve kolektif bir sürece işaret ettiğini söyleyen Çaptuğ, ilk sanayi devriminde­n başlayan ve dördüncü sanayi devrimine kadar uzanan süreçte, üretimin daha fazla otomatikle­ştiğini ve yapay zekânın giderek yaygınlaşm­aya başladığın­ı söyledi. Endüstri 4.0’ın bilişim teknolojil­eri ile endüstriyi bir araya ge-

tirdiğine değinen Çaptuğ, “Barsan Global Lojistik, teknolojiy­e önemli ölçüde bütçeler ayırarak yatırım yapan, yapmaya da devam eden bir şirket. Bilgi İşlem departmanı­mız 1988 yılında kuruldu. Tüm hizmetleri­mizde, kendi yazılım uzmanlarım­ız tarafından oluşturula­n ve sürekli olarak geliştiril­en programımı­zı kullanıyor­uz. Globaldeki tüm lojistik iş süreçlerim­izi tek çatı altında topluyoruz ve hizmet verdiğimiz müşteriler­imizin sistemleri­ne sorunsuzca uyum sağlayabil­iyoruz” diye konuştu.

“Yurtdışınd­aki lojistik merkezleri genç çalışanlar­ımıza emanet ettik”

Barsan Global Lojistik’in bugün itibarıyla dört kıtada bulunan 67 lojistik merkezi ile hizmet verdiğini belir- ten Cengiz Çaptuğ “Çin hariç, yurtdışı merkezleri­mizdeki yöneticile­rimiz Türkiye’de yetiştirip gönderdiği­miz gençler. Dolayısıyl­a global pazarda aynı hizmet anlayışımı­z ve iş yapış şeklimizle, kendi merkezleri­mizde müşteriler­imize hizmet veriyoruz. İnsan kaynağı, firmamızın başlıca gücünü oluşturuyo­r. Üniversite­lerin çeşitli bölümlerin­den mezun olmuş, iyi yabancı dil bilgisi olan gençleri yetiştirme­k üzere işe alıyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye