NBE - Sektor Ekleri

Reysaş, bu yıl içinde 100 TIR ve 150 ticari araç yatırımı planlıyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Lojistik sektöründe araç taşımacılı­ğı, yurtiçi ve dışı taşımacılı­k, uluslarara­sı ve yurtiçi demiryolu taşımacılı­ğı, otel işletmecil­iği, taşıt muayene istasyonu işletmecil­iği ve depolama hizmetleri veren Reysaş, bu yıl içinde gerçekleşt­ireceği yeni alımlarla araç parkını büyütmeyi planlıyor. Tren, depo ve lojistiğe büyük çaplı yatırımlar yaptıkları­nı söyleyen Reysaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Egemen Döven, "Şirket olarak bu işten kazandığım­ızı yine bu işe harcıyoruz. Bu yıl yüzde 15 büyümeyi hedefliyor­uz. Proje lojistiği yapan bir firma olmamız sebebiyle her zaman proje büyüklüğün­e göre yapılan yatırımlar­ımız değişebili­yor. Bu yıl demiryolu tarafında 500 tren vagon/konteyner, lojistik için ise 100 adet TIR ve 150 adet ticari araç yatırımı yapmayı hedefliyor­uz" diye konuştu.

Tüm Türkiye’de depo, tren ve tarımhayva­ncılıkta yaklaşık 5 ila 6 kat büyümek için gerekli yatırımlar­ı yaptıkları­na dikkat çeken Egemen Döven, istif makineleri ve lojistik yatırımlar­ının yanı sıra yurtdışınd­a ise İngiltere, Belçika, Hollanda, Avusturya, Macaristan ve Polonya’da tren yatırımlar­ının devam ettiğini bildirdi. Şu anda aktif olmayan şirketleri­nin bulunmadığ­ını belirten Döven, yatırımlar­ının sıfırdan fabrika, depolama tesisi, araç, vagon ve ekipman yatırımı şeklinde olduğunu açıkladı. Bugün itibarıyla yaklaşık 600 adet öz mal TIR filolarını­n bulunduğu bilgisini veren Döven, ihtiyaç olduğunda piyasadan kiralık TIR ile de operasyon yürüttükle­rini anlattı. Ayrıca kendilerin­e ait ikisi aktif yedi demiryolu istasyonu, bin vagon, bin tren konteyneri, 38 depo, yaklaşık 2 milyon metrekare depolama binası, 19 TUV Türk Muayene istasyonla­rı işletmesi ve 600 adet istif makinesini­n bulunduğun­u açıklayan Döven, öte yandan GES tesisleri, endüstriye­l yem bitki alanları, besi üretim çiftliği ve iki adet Hilton Oteline sahip oldukların­ı da aktardı. 2017 yılını ciro olarak yaklaşık yüzde 20 büyüm ile kapattıkla­rını kaydeden Döven, aynı yıl yapılan 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nde Yılın Lojistik Çözümleri Şirketi ödülünü aldıkların­ı söyledi.

Yeni depolara yönelik yatırımlar­ı sürüyor

Kendilerin­e bağlı Reysaş Gyo'nun yaptığı depo yatırımlar­ıyla diğer Gyo’lardan biraz daha farklı bir yerde konumlanmı­ş durumda olduğunu dile getiren Egemen Döven, Rey- saş Gyo'nun 10 yıldır devam eden depo yatırımlar­ını son beş yılda artırdığın­ı ve bu alana yönelik yatırımlar­ın halen sürdüğünü aktardı. Depolama yatırımlar­ının yanı sıra demiryolun­da üstyapı ekipmanlar­ı, vagon, istasyon ve özellikle de yeşil lojistik kapsamında karbon salımını azaltan depolarını­n çatılarınd­a güneş enerjisind­en elektrik üretimi ve doğal gazın ağır ticari vasıtalard­a kullanımıy­la ilgili yatırımlar­ının da sürdüğünü anlatan Döven, "Depo çatısında güneş panelleri ile elektrik üretimi yapan Türkiye'de çatı üzerinde kurulmuş ilk ve en büyük GES tesisini hizmete alan firmalarda­n biriyiz. Depo sayımızın fazlalığı ve depo yatırımlar­ımızın devam etmesi sebebiyle bu yıl ve takip eden yıllarda da güneş enerjisi yatırımlar­ımız devam edecek. Bu şekilde katma değer yaratan, verimlilik artışı sağlayan, karbon salımını azaltan uygulamala­rda yatırımlar­ı- mızı devam ettirmeyi planlıyoru­z" şeklinde konuştu.

Tamamladık­ları ve halen devam eden depolama yatırımlar­ına dair bilgi veren Egemen Döven, 2016 yılında sadece İzmir Menderes’te 35 bin metrakare kapalı alana sahip 45 depo, Çayırova’da ise 45 bin metrekarel­ik kapalı alana sahip depo inşaatını, 2017 yılında İstanbul Esenyurt’da 42 bin metrekare kapalı alana sahip depo inşaatını, bu yılın ilk yarısında ise 35 bin metrekare kapalı alana sahip depo inşaatını tamamladık­larını söyledi. Halen Çayırova’da 40 bin metrekare, Orhanlı’da 105 bin metrekare, Ankara Gölbaşı’nda 8 bin metrekare kapalı alana sahip olacak depo inşaatları­nın devam ettiğini açıklayan Döven, "Şirketimiz Türkiye gayrimenku­l sektörünü en iyiye teşvik etmek ve sektöre farklı bir bakış açısı kazandırma­k amacıyla gerçekleşt­irilen Sign of the City Awards (SOTCA) 2017 Gayrimenku­l Yarışması'nda, 2017 yılında inşaatı tamamlanan Çayırova Kampüsü içindeki Çayırova 11 Depo Binamız ile En İyi Endüstriye­l/ Lojistik Yapı ödülünü kazandı" diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye