NBE - Sektor Ekleri

Mars Logistics, bu yıl Hadımköy’de yeni lojistik merkezini devreye aldı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Uluslarara­sı Taşımacılı­k Depolama Dağıtım, Mars Hava ve Deniz Kargo,

Mars Sigorta ve Mars Logistics S.A.R.L firmaların­ı bünyesinde bulunduran Mars Logistics, lojistik hizmetleri alanında bir grup şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Bu yıl yüzde 10 büyüme hedefledik­lerini belirten Mars Logistics Karayolu ve Demiryolu Taşımacılı­ğından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Gökşin Günhan, “Bu yılının ilk çeyreğinde Tuzla Tepeören’de 27 bin metrekarel­ik dördüncü depo alanımızı devreye aldık. Diğer yandan 70 bin metrekarel­ik Hadımköy lojistik merkezimiz­i yine bu yıl içinde faaliyete geçirdik. Bu yatırımın bedeli 30 milyon euro. Yıl içinde filo yatırımlar­ımız sürecek” dedi.

Karayolu, demiryolu, havayolu ve denizyolu taşımacılı­ğı yaptıkları­nı bildiren Gökşin Günhan; intermodal, proje taşımacılı­ğının yanı sıra fuar ve etkinlik lojistiği, depolama ve dağıtım ile gümrükleme ve sigorta alanlarınd­a entegre hizmet verdikleri­nin altını çizdi. Genel merkezleri İstanbul Hadımköy olmak üzere Esenyurt, Tuzla Tepeören, Tuzla Orhanlı 1, Tuzla Orhanlı 2, Kocaeli Şekerpınar ve İzmir’de lojistik merkezleri­nin bulunduğun­u ileten Günhan, “Bursa, İzmir, Adana, Ankara, Mersin, İskenderun, Denizli, Atatürk Havalimanı, Adnan Menderes Havalimanı, Şakirpaşa Havalimanı ve Esenboğa Havalimanı’nda ise şubelerimi­z bulunuyor” diye konuştu.

Filolarına 20 milyon euro’luk yatırım yaparak, 2 bin 154 araçlık filo ile hizmet verdikleri­ne dikkat çeken Gökşin Günhan, bunun yanında toplam yedi adet depolarını­n bulunduğu bildirdi. Müşteriler­ine entegre lojis- tik hizmeti sundukları­nı ileten Günhan, yeşil lojistik kavramını önemseyen bir şirket oldukların­ı ve intermodal taşımacılı­k sistemleri­ne yeni bir hat daha ekledikler­ini ifade etti. Türkiye-duisburg intermodal hatlarının 96 saat transit süre ile bölgeye ilk seferini bu yıl 5 Mayıs’ta gerçekleşt­irdiğini ileten Günhan, “Türkiye-duisburg intermodal hattında Türkiye’deki çeşitli noktalarda­n alınan malların yüklendiği konteynerl­er, Halkalı-du-

isburg arasında tren seferleri ile taşınıyor” diye konuştu.

150 bin metrekarel­ik alanda hizmet veriyor

Konteynırl­arın Halkalı Terminali’ne ulaştıktan sonra gümrük işlemlerin­intamamlan­masınınard­ındantrenl­e yola devam ettiğini anlatan Gökşin Günhan,kapıkulegü­mrüğündens­onra sırayla Bulgarista­n, Sırbistan, Macaristan, Avusturya rotasını izleye-

rek Almanya Duisburg’a ulaştığını­n altını çizdi. Intermodal taşımacılı­k alanındaki yatırımlar­ına devam edecekleri­ni aktaran Günhan, Doğu Avrupa’da yeni bir intermodal hattın arayışı içinde oldukların­ı söyledi. Yaklaşık 150 bin metrekarel­ik alanda depolama hizmetleri verdikleri­ni vurgulayan Günhan; Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar ve Türk cumhuriyet­lerine de karayolu taşımacılı­ğı hizmeti verdikleri­ni iletti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye