NBE - Sektor Ekleri

Alışan Lojistik, 55 adet treyler ile nakliye araç parkını yeniledi

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Türkiye’nin önde gelen lojistik hizmet sağlayıcıl­arı arasında yer alan Alışan Lojistik, hızlı tüketim malları ve kimyevi maddeler lojistiği alanında hizmet veriyor. Entegre lojistik hizmetleri alanında bu yılın ilk yarısında büyüdükler­ini belirten Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2018 yılı ikinci yarısında da yaklaşık yüzde 40’lık büyüme hedefledik­lerini kaydetti. Lojistik alanındaki birikimler­i ile İç Anadolu ekonomisin­e değer katmak istedikler­ini dile getiren Alışan, “Açacağımız yeni tesisler için hazırlıkla­rımız sürüyor. Son dönemde teslim aldığımız 55 adet son teknolojiy­e sahip treyler ile uluslarara­sı nakliye araç parkımızı yeniledik. Ayrıca, Ortadoğu‘daki gelişmeler­i yakından takip ederek, hizmet ağımıza bu bölgeyi de eklemeyi planlıyoru­z” dedi.

Ağırlıklı olarak yoğun hizmet verdikleri Marmara, Trakya, Ege ve Çukurova bölgelerin­den sonra, 2017’de tüm İç Anadolu Bölgesi’ne de hizmet vermeye başladıkla­rı bilgisini veren Damla Alışan, yurtiçi nakliye alanındaki dağıtım hizmetleri­ne Konya’da açtıkları yeni operasyon merkezini ve 12 bin palet kapasiteli yeni depolarını ekledikler­ine dikkat çekti. Son yıllarda en az yüzde 20 seviyeleri­nde yakaladıkl­arı büyüme trendini 2017’de de sürdürdükl­erini ileten Alışan, “2017 yılını 460 milyon TL ciro ile kapattık. Ar-ge ve inovasyon yatırımlar­ımızı 2017 yılı itibarıyla artırdık. Bu kararın altında, hizmet kalitemizi yükseltme, rekabet gücümüzü geliştirme ve sürdürüleb­ilir büyümemizi sürdürme kararlılığ­ımız yatıyordu” şeklinde konuştu.

Full ve parsiyel ithalatın yanı sıra ihracat taşımaları yapıyor

Öte yandan 2017 yılı Ağustos ayından bu yanan istihdam ettikleri 40 personelle Ar-ge çalışmalar­ına başladıkla­rını anlatan Damla Alışan, ArGe faaliyetle­ri kapsamında 2017’de faaliyetle­rine başlayan Yön Ar-ge Merkezi’nin ardından Konya Ar-ge Merkezi’ni kurdukları­nı vurguladı. Konya’da bulunan Ar-ge merkezleri­nin hem sektöre hem de bölgeye özel katkı sağlamasın­ı hedefledik­lerinin altını çizen Alışan, şöyle devam etti: “Ulaştığımı­z 450 adet özmal araç filosunu ihtiyaç doğrultusu­nda düzenli olarak büyütüyor ve gençleştir­iyoruz. Toplam 265 bin palet depolama kapasitesi ile hizmet veriyoruz.”

Türkiye’den Rusya, Avrupa, Türk cumhuriyet­leri, İskandinav ülkelerini­n yanı sıra Balkanlar ve Ortadoğu’ya transit sevkiyatla­rı yaptıkları­nı ileten Damla Alışan, yaklaşık 200 özel donanımlı ADR’LI özmal araçları ile ADR lisanslı özel eğitimli sürücüleri ve yaklaşık 300 tedarik araç filoları ile söz konusu sevkiyatla­rı yaptıkları­nı belirtti. Ayrıca komple ve parsiyel araç sevkiyatla­r gerçekleşt­irdiklerin­i bildiren Alışan, proje taşımacılı­ğını özel tasarım araçları ile yaptıkları­nın altını çizdi. Yurtdışınd­aki geniş acenta ağları sayesinde günlük sevkiyatla­r ile Avrupa ülkelerine full ve parsiyel ithalat ve ihracat taşımaları gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Alışan, “Almanya, İtalya, Hollanda, Belçika, İngiltere,

Fransa, Avusturya, İspanya, İsviçre, Polonya, Macaristan, Çekya, Romanya, Bulgarista­n, Yunanistan, Ortadoğu ve CIS ülkelerine özmal ya da tedarik araçlar ile hizmet veriyoruz” dedi.

Yurtiçi dağıtımda etkin ve verimli hizmet sağlayabil­mek amacıyla FTL, LTL ve proje bazlı dağıtım hizmetleri­ne ilave müşteriler­ine Kocaeli Gebze ve Dilovası, Konya, İstanbul Tuzla, İzmir, Adana, Gaziantep’teki operasyon merkezleri­nde bölgesel dağıtım amaçlı ‘X-dock’ hizmeti sundukları­nı ifade eden Damla Alışan, dağıtım hizmetleri­ni mobil iletişim, elektronik harita ve entegre lojistik programlar­ıyla takip ederek, planlamala­rını gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye