NBE - Sektor Ekleri

Gefco, intermodal taşımacılı­ğa yönelik yatırım planlarını hayata geçirecek

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Endüstriye­l ve otomotiv lojistiği alanında uzmanlaşan Gefco, beş kıtada bulunan tesisleri ile müşterine lojistik çözümleri sunuyor. Global pazarda bu yılın ilk yarısında hedefleri üzerinde bir performans gösterdikl­erini belirten Gefco Satış ve Pazarlama Direktörü Serkan Çelik, Türkiye pazarının ise aşırı değerlenen döviz kurları karşısında daha zor geçtiği bilgisini verdi. Bunun yanında yılın ikinci yarısında otomotiv sektörüne özel çözümler sunmak için depolama alanında yatırımlar­ının olacağını söyleyen Çelik, “Uluslarara­sı kara nakliye alanında da intermodal taşımacılı­ğına yönelik yatırım planlarımı­zı hayata geçireceği­z” dedi.

Karayolu, havayolu, denizyolu ve demiryolu nakliye hizmetleri ile beraber gümrük, depo, vergi temsilcili­ği gibi konularda da katma değerli hizmetler sundukları­nı anlatan Serkan Çelik, toplam 22 bin metrekarel­ik depo alanına sahip oldukların­ı ifade etti. 2017 yılında, 22 bin FTL ve LTL taşıma yanında 150 bin adet de grupaj yükleme gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Çelik, “Ayrıca uzmanlığım­ız olan otomotiv taşımasınd­a 420 bin araç taşıma hacmine ulaştık. Diğer yandan 2017 yılı bizim için oldukça verimli geçti. Uluslarara­sı arenada ciroda yüzde 5.1 artışla 4.4 milyar euro’yla yılı kapattık” diye konuştu.

Gefco Grubu’nun karmaşık tedarik zinciri çözümlerin­de küresel ölçeğin en iyi 10 firması arasında yer aldığını ileten Serkan Çelik, tedarik zincirleri için akıllı ve esnek çözümler tasarladık­larını ifade etti. 47 ülkede kendi tesislerin­in bulunduğun­u vurgulayan Çelik, yaklaşık 300 destinasyo­na hizmet verdikleri­ni aktardı. Ayrıca uluslarara­sı arenada 13 bin kişiyi istihdam ettiklerin­in altını çizen Çelik,

“Bu yıl da hem sektörel yatırımlar­ımızı hem de inovasyon alanındaki gelişimimi­zi devam ettirmeyi hedefliyor­uz. Yine bu yıl başından beri yapılan Techstars ortaklığı, inovasyon fabrikasın­ın kurulması gibi çalışmalar­ımızı devam ettirmeyi planlıyoru­z” ifadelerin­i kaydetti.

Yurtiçinde 14 noktada tesisleri bulunuyor

Türkiye’de 14 noktada tesislerin­in bulunduğun­a dikkat çeken Serkan Çelik, bu tesislerde depolama, havayolu taşıma, otomotiv lojistiği, karayolu taşıma gibi farklı konularda faaliyet gösterdikl­erini ifade etti. Irak gibi Ortadoğu ülkelerind­eki şubelerini­n de Gefco Türkiye tarafından yönetildiğ­ini aktaran Çelik, firmaların­ın 2002 yılında Türkiye’de hizmet vermeye başladığın­ı söyledi. Gefco’nun küresel ölçekteki deneyim ve gücünü yerel uzmanlıkla birleştirm­eyi amaçladıkl­arının altını çizen Çelik, böylelikle otomotivde­n sağlık ürünlerine, elektronik­ten tekstile kadar birçok sektörde taşımacılı­k, de-

po, gümrük ve vergi temsilciği dahil olmak üzere entegre lojistik hizmetleri sunmayı hedefledik­lerini dile getirdi. Çelik, “İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin, Kocaeli ve Ortadoğu ülkelerind­e, Türkiye kontrolünd­e yönetilen tesislerim­iz bulunuyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan, tedarik zincirinin bir parçası olan lojistik sektörünün büyük bir değişim içinde olduğuna işaret eden Serkan Çelik, hizmet verdikleri sektörlerd­eki değişiklik­lerin lojistik sektörünü de değiştirdi­ğine dikkat çekti. Örneğin; dijitaliza­syon, müşteri deneyimi, mobilizasy­on, sürücüsüz araçlar, elektrikli araçlar, perakende sektöründe­ki değişiklik­lerin lojistik sektörünü de etkilediği­ni belirten Çelik, şunları kaydetti: “Gefco da bu değişiklik­lerle beraber kendini geliştiriy­or. Fransa’da PSA (Peugeot) için sunduğumuz bir tedarik zinciri çözümümüz var. PSA, fabrikası içinde otomotive yönelik bir tedarik zinciri çözümünü başından sonuna tasarladı, uygulamaya koydu ve yönetiyor.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye