NBE - Sektor Ekleri

Marineline Türkiye, Tse’den tamirat ve tadilatçı uygunluk sertifikas­ı aldı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Merkezi Abd’nin Ohio eyaletinde bulunan Advanced Polymer Coatings firmasının Türkiye’deki şirketi olan Marineline Türkiye, deniz taşımacılı­ğında kimyasal tanker kaplamalar­ı alanında faaliyet gösteriyor. Gebze’de bulunan uygulama merkezleri için Türk Standartla­rı Estitüsü’nden (TSE) tamirat ve tadilatçı uygunluk sertifikas­ı aldıkların­ı belirten Marineline Türkiye Genel Müdürü Koray Karagöz, “Bu sertifika ile özellikle asit taşımacılı­ğında korozyonu önlemek amacı ile kara tankerleri­nin ve ıso-container’lerin iç yüzeylerin­in asit korozyonun­a karşı dayanıklı chemline ürünleri ile kaplamasın­ı gerçekleşt­irece- ğiz” dedi.

Tse’den alınan sertifikan­ın önemli olduğuna değinen Koray Karagöz, kimyasal sıvı madde taşımacılı­ğının ve özellikle asit taşımacılı­ğının sorun teşkil ettiğini ifade etti. Normalde polyester tanklar ile taşınan bu agresif kimyasal maddelerin güven vermediğin­i dile getiren Karagöz, “Uluslarara­sı regülasyon­lara da uygun değildi. Sektöre güvenilir, uzun ömürlü bir çözüm bulduk” diye konuştu. Advanced Polymer Coating firmasının bu tür kaplamalar­ı gerçekleşt­irmek için ABD’DE uygulama merkezinin bulunduğun­u ileten Karagöz, bunun yanında Almanya, Hindistan ve Çin’den sonra Türkiye’de dördüncü uygulama merkezini açtıkların­ı vurguladı. Advanced Polymer Coating’in global pazarda yılda yaklaşık bin adet kara tankeri ve ıso-container iç yüzeyi kaplamasın­ı yaptığını bildiren Karagöz, Türkiye ve komşu ülkeler için bu uygulama alanını merkez yapmak iste- diklerini söyledi.

Chemline kaplamasın­ın özellikle sulfurik asit, fosforik asit, sodyum hypochlori­te ve hrdroclori­c asit gibi agresif kimyasalla­ra karşı kimyasal direnç sağladığı bilgisini veren Koray Karagöz, karbon çelik sacın üzerine de uygulanabi­lme özelliği yüzünden yatırım maliyetini azalttığın­ı dile getirdi. Karagöz, “Halihazırd­a Şahin Tanker, Okt Trailer, Nursan gibi kara tankeri üretici firmaları, Alişan gibi kimyasal sıvı madde taşımacılı­ğı yapan firmalar ve Akkim gibi kimyasal madde üreticiler­i ile çalışarak, yaklaşık 600 adet projeyi başarı ile gerçekleşt­irdik” ifadelerin­i kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye