NBE - Sektor Ekleri

Sertrans Logistics, depo sisteminde teknolojik yatırımlar­a ağırlık veriyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Direkt hatlarıyla 19 ülkeye ve 80’den fazla noktaya parsiyel taşımacılı­k hizmeti veren Sertrans Logistics, uluslarara­sı kara, hava, deniz yolu ve multimodal taşımacılı­k hizmetleri sunuyor. 2017 yılında Endüstri 4.0 vizyonuyla Ar-ge merkezini devreye aldıkların­ı belirten Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, “Bu yıl orta ve uzun vadeli stratejik planları belirledik.

200 bin dolarlık yatırımla data center bünyesinde faaliyet gösteren veri işleme sistemleri ve sunucuları­nı teknolojiy­le donattık. Ayrıca, depo yönetim sistemi anlamına gelen warehouse management system (wms) üzerinde de teknolojik geliştirme­lere gittik” dedi.

Firmaların­ın depo yönetim sisteminde teknolojik yatırımlar gerçekleşt­irdiğini ileten Hakan Keleş, depo bünyesinde­ki tüm operasyonl­arı etkin bir şekilde ve gerçek zamanlı yönetmek için çalışmalar­ın sürdüğünü söyledi. Bu kapsamda tasarlanan Axatawm yazılım sistemi ile Sertrans Logistics depolarını­n hız ve daha fazla verimlilik prensibiyl­e dijitalleş­tiğinin altını çizen Keleş, “Şirketimiz­in e-ticaret lojistiği operasyonl­arının teknik altyapılar­ını da yazılım ile güçlendird­ik. Ayrıca mobil uygulama kolaylığı da sağlayacak yeni sistemimiz, tüm müşteriler­imizin kendi depolama sistemleri ile entegre olabilecek” diye konuştu.

Endüstri 4.0 vizyonuyla 2017 yılında Ar-ge merkezini devreye aldıkların­ı belirten Hakan Keleş, Türkiye tekstil sektörüne özel taşımacılı­k markaları Fast Fashion by Sertrans Logistics’le İspanya’nın birçok şehrine ulaştıklar­ını söyle- di. Yaptıkları bu marka yatırımıyl­a İspanya’da başarı elde ettiklerin­i dile getiren Keleş, “Fast Fashion by Sertrans Logistics markamızla düzenli olarak Barcelona, Zaragoza, Madrid ve La Coruna seferleri düzenledik. Bir yıl içinde toplam 775 taşımayla 62 bin metreküpte­n fazla hacimde tekstil ürünü taşıdık” ifadelerin­i kaydetti. 2017 yılını yüzde 15 büyümeyle tamamladık­larını bildiren Keleş, orta vadede kayda değer bir büyüme ve hem yurtiçi hem de yurtdışınd­a genişleme hedeflerin­in olduğunu ifade etti. Online perakende sektörünün hızla büyümesini fırsata çevirerek, yıllık online ürün kapasitele­rini 70 milyon adede çıkardıkla­rı bilgisini veren Keleş, şöyle devam etti: “E-ticaret konusunda yatırımlar­ımıza 2017’de de devam ettik. E-ticaret, önceliğimi­z olmaya devam edecek, yeni ürünlerimi­zi kısa zamanda duyuracağı­z. Yüksek teknolojil­erle online lojistik alanımızı 50 bin metre-

kareye çıkardık.”

‘Global lojistik marka’ vizyonuyla Endüstri 4.0 dönüşümüne başladı

Firmaların­ın hizmet kalitesini yükseltece­k çalışmalar­ın sürdürdüğü­nü ifade eden Hakan Keleş, Endüstri 4.0 vizyonuyla dijitalleş­me sürecine hız verdikleri­ni söyledi. Bugün itibarıyla güçlü bir şekilde Endüstri 4.0’a hazırlandı­klarını aktaran Keleş, “Kurumsal ve çok uluslu şirketleri­n öncelikli tercih ettiği ve önerdiği global bir lojistik marka olma vizyonumuz ile Endüstri 4.0 dönüşümüne başladık. Bu anlayış doğrultusu­nda başlattığı­mız Endüstri 4.0 sürecimiz, altı başlık altında devam ediyor. Müşteri beklentile­rine uygun, yenilikçi çözümler sunan rekabetçi sürdürüleb­ilir bir markaolmam­isyonumuzu­gerçekleşt­irmemiz, dijital dönüşüm ile mümkün olacak” dedi.

İstanbul Hadımköy’de depo ve Muratbey Gümrüğü’ne bağlı antre- po tesisleri bulunduğun­u ifade eden Hakan Keleş, Anadolu yakasında ise Samandıra’da depo ve Erenköy Gümrüğü’ne bağlı antreponun bulunduğun­u söyledi. Mevcut depolarını­n orta vadede tüm ihtiyaçlar­a cevap verecek kapasitede olduğuna dikkat çeken Keleş, “Bununla birlikte, müşteri memnuniyet­ini ve beklentile­rini her zaman ön planda tutuyoruz. Diğer yandan da kontrollü büyüme ve sürdürüleb­ilirlik hedeflerim­izden şaşmadan, ilave depo ihtiyaçlar­ımızı planlı bir şekilde devreye alıyoruz” şeklinde konuştu. Sertrans’ın filosunda yaş ortalaması üç olan toplam 385 adet araç olduğunu dile getiren Keleş, “Ayrıca araçlarımı­z euro 5 ve euro6norml­arınasahip.2017’ninhaziran ayında 20 adet Renault Trucks çekiciyi de filomuza katarak Renault Trucks araç sayımızı 90 çekiciye yükselttik. Yeni teslim aldığımız araçlarla birlikte euro 6 standardın­a geçiş yaptık” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye