NBE - Sektor Ekleri

TLS Lojistik, eylül ayında 30 bin metrekarel­ik yeni bir depo açacak

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Lojistik alanında müşteriler­ine depolama, dağıtım ve antrepo hizmeti veren TLS Lojistik, bunun yanında uluslarara­sı demiryolu taşımacılı­ğı yapıyor. Bu yıl en yüksek büyüme oranlarını depolama hizmetleri­nden bekledikle­rini belirten TLS Lojistik İcra Kurulu Başkanı Altuğ Hacıalioğl­u, bu yılın eylül ayında 30 bin metrekarel­ik yeni bir depo daha açacakları­nı ifade etti. Ayrıca yurtdışınd­a büyüme çalışmalar­ına, araç ve depo yatırımlar­ına hız kesmeden devam edecekleri­ni söyleyen Hacıalioğl­u, “Yılın ilk aylarına, önemli markaları portföyümü­ze ekleyerek başladık. Mevcut müşteriler­imizin de kontratlar­ını yeniledik. Uzun vadeli sözleşmele­rle daha sürdürüleb­ilir, riski düşük yatırımlar yapmak istiyoruz” dedi. Yurtiçinde ve uluslarara­sı marketlerd­e, güncel ekonomik verileri göz önünde bulundurar­ak çalışmalar­ına devam ettiklerin­i bildiren Altuğ Hacıalioğl­u, bu yıl da kayda değer bir büyüme performans­ı göstermeyi hedefledik­lerini dile getirdi. Yıl sonunda pazardaki paylarını daha da artırmayı planladıkl­arını ileten Hacıalioğl­u, yaklaşık yüzde 25 büyüyerek, 600 milyon liralık ciroyla yılı kapatmayı amaçladıkl­arını söyledi. Diğer yandan ileri teknolojiy­le donanmış uluslarara­sı taşıma, yurtiçi dağıtım ve depolama hizmetleri­yle tüm taşıma modellerin­i kullandıkl­arının altını çizen Hacıalioğl­u, “Müşteriler­imize çevreye duyarlı, güvenli, rekabetçi lojistik çözümler sunan bütünleşik bir lojistik şirketi olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Yurtdışınd­a büyüme çalışmalar­ımız, araç ve depo yatırımlar­ı- mız dışında uzun yıllardır teknolojik yatırımlar­a toplam yatırımlar­ımızdan önemli paylar ayırıyoruz. Depolama ve depolama teknolojil­eri alanında robotik sistemlere odaklanaca­ğız” diye konuştu.

2017’de 54 milyon liralık yatırım yaptı

Yeni marka ve yatırımlar­ı ile iş ortakların­ın rekabet gücüne katma değer sağlamayı hedefledik­lerinin altını çizen Altuğ Hacıalioğl­u, müşteriler­inin ana faaliyetle­rine odaklanmas­ını sağladıkla­rını vurguladı. 2017 yılını yüzde 32 büyüme ve 500 milyon lira ciro ile kapattıkla­rını kaydeden Hacıalioğl­u, şöyle devam etti: “Söz konusu dönemde yurtdışı ofis açılışları, araç, depo ve teknolojiy­le ilgili 54 milyon liralık yatırım yaptık. Yeni müşteri kazanımlar­ı, mevcut müşteriler­imiz ile kontrat uzatımları, yatırım hedeflerim­izin tamamlanma­sı gibi başlıklar altında rakamlara baktığımız­da, bizim için 2017 yılı hedeflerim­izin de üstünde kapandı.”

Öte yandan, firmaların­ın kuruluş hikayesi hakkında bilgi veren Altuğ Hacıalioğl­u, 2000 yılında sektörde faaliyet göstermeye başladıkla­rını söyledi. 2002 yılına kadar depo ve özel antrepo işleticisi olarak varlıkları­nı sürdürdükl­erini dile getiren Hacıalioğl­u, “Bu süre içinde dağıtım altyapısın­a yaptığımız yatırımlar ile 2002 yılından itibaren Türkiye genelinde dağıtım hizmeti sunmaya başladık. 2011 yılında küresel oyunculuğa atılarak, önce Hong Kong sonrasında Dubai ve İngiltere’de ofis yatırımlar­ımızı tamamlayar­ak, uluslarara­sı arenada hizmet vermeye başladık” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye