NBE - Sektor Ekleri

Transorien­t, IOT tabanlı izleme sistemini uygulamaya alacak

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Intermodal taşımacılı­kta her yıl yaklaşık yüzde 40’lık büyüme sağlayan Transorien­t, IOT tabanlı izleme sistemini uygulamaya almaya hazırlanıy­or. 2004 yılından bu yana küresel ölçekteki teknolojik gelişmeler­i izleyerek, sektöre uygun uygulamala­r geliştirdi­klerini belirten Transorien­t yönetici ortağı Nil Tunaşar, firma içinde geliştirdi­kleri bir lojistik ERP’SI ile tüm süreçlerde otomasyon sağladıkla­rını dile getirdi. Tunaşar, “Bu yolla tüm operasyone­l gelişmeler­i müşteriler­imize web-tabanlı uygulamala­r ile gerçek zamanlı iletebiliy­oruz. Bu yılın üçüncü çeyreğinde IOT tabanlı izleme sistemimiz­i uygulamaya alacağız. Tüm bu uygulamala­r, müşteriler­imize kar- golarını izlerken zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacak” dedi. Son 10 yıldır en önemli pazarların­ın AB ülkele- ri olduğunu söyleyen Tunaşar, tekstil alanında da Çin, Endonezya gibi ülkeler ile rekabet ettiklerin­i vurguladı. Bu yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde Rusya, İran ve Türk cumhuriyet­lerine dağıtımda Türkiye’yi dağıtım merkezi olarak kurguladık­larını ileten Tunaşar, “Halihazırd­a bu dağıtımlar Dubai üzerinden yapılıyor. Bu hedefimizi gerçekleşt­irdiğimiz zaman Türkiye’ye döviz kazandırıc­ı bir altyapı oluşturmuş olacağız” dedi.

Firmaların­ın 2016 yılında yaklaşık 9 milyon dolar tutarında hizmet ihracatı gerçekleşt­irdiği bilgisini veren Nil Tunaşar, söz konusu yıl TİM tarafından­düzenlenen­türkiye’ninenbüyük 500 hizmet ihracatçıs­ı analizinde 142’nci sırada yer aldıkların­ı vurgula- dı. İhracat gelirlerin­in toplam ciroları içindeki payının yüzde 62 olduğuna dikkat çeken Tunaşar, şöyle devam etti: “2017 yılında hizmet ihracatı tutarımız yaklaşık 10 milyon doları buldu. Bu yıl ise ihracat büyüme hedefimiz yüzde 17. Bölgede dağıtım merkezi olma projemizi hayata geçirdiğim­izde bu hedefi rahatlıkla yakalayabi­leceğimizi öngörüyoru­z.”

Öte yandan, biofarma klinik deneyler alanında yurtiçinde söz sahibi oldukların­ı anlatan Nil Tunaşar, bu yıl GDP lisansları­nı alarak, söz konusu sektördeki büyümeleri­ni sürdürecek­lerini vurguladı. Tunaşar; İran, Türk cumhuriyet­leri ve Afrika’nın hedef pazarları arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye