NBE - Sektor Ekleri

DSL Lojistik, Orta Asya’ya kara ve demiryolu taşımaları­na ağırlık vermeye başladı

- İZMİR

Deniz, hava, kara ve demiryolu taşımacılı­ğı hizmetleri sunan DSL Lojistik, 2017 yılının ikinci yarısından itibaren Orta Asya’ya odaklandı. Söz konusu pazara hem karayolu hem de demiryolu taşımaları yaptıkları­nı dile getiren DSL Lojistik ve Uluslarara­sı Taşımacılı­k Genel Müdürü Durul Yavuz, “Buraya, Türkiye’den çoğunlukla madeni yağ, akü, inşaat malzemesi taşıyoruz. Gerek konteyner ile platform vagon üzerinde gerekse Gürcistan’da vagona aktararak; bu ürünleri demiryoluy­la taşıyıp, müşteriler­imize fiyat avantajı sağlıyoruz” dedi. Son dönemde üzerinde çalıştıkla­rı parsiyel kara servisini de başlattıkl­arını belirten Yavuz, “Bu alanda da Orta Asya’ya taşıma yaparak, İzmir ve çevre illerde bir eksikliği doldurduğu­muzu düşünüyoru­z” diye konuştu.

Yurt genelindek­i tüm limanlarda hizmet verebilen bir taşımacılı­k ve lojistik firması oldukların­ı vurgulayan Durul Yavuz, “Tüm taşıma modlarını kullanıyor­uz. Faaliyetle­rimize İzmir’de 2009’da başladık. 2012 yılından beri İstanbul ofisimizle de faaliyet gösteriyor­uz. Kuruluşumu­zdan bu yana yaptığımız yüz yüze görüşmeler ile geniş ve güvenilir bir acente ağı oluşturduk. Türkiye’deki tedarikçil­erimizle de karşılıklı güvene ve anlayışa dayanan bir ilişkimiz var. Biz kendimizi müşteriler­imizin lojistik

masaları şeklinde konumlandı­rıp; onlar için en avantajlı ve uygun seçenekler­i sağlama konusunda çalışıyoru­z” diye konuştu. Yavuz, müşteriler­inin ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda karayolu-denizyolu, havayolu-denizyolu veya demiryolu-denizyolu şeklindeki kombine taşımaları da organize ettiklerin­i açıkladı.

“Dondurulmu­ş gıda taşımacılı­ğında payımızı artırmayı hedefliyor­uz”

Son birkaç yıldır piyasa şartlarını­n gittikçe zorlaştığı­nı dile getiren Durul

Yavuz, “Görece genç bir şirket olmamıza rağmen çalışanlar­ımızın sektördeki deneyimler­i ve gerek tedarikçil­erimiz gerekse yurtdışı acenteleri­mizle olan ilişkileri­miz sayesinde 2017 yılında hedeflerim­ize ulaştık” diye konuştu. Söz konusu dönemde özellikle Uzakdoğu ve Ortadoğu’ya reefer taşımaları­yla, ihraç edilen dondurulmu­ş tavuk ve diğer gıda ürünlerini­n taşımacılı­ğında pazar paylarını artırdıkla­rını ifade eden Yavuz, “Bu yıl pazarımızı korumak ve payımızı daha da artırmak amacıyla sektörün önde gelen reefer taşıyıcıla­rıyla iş birliğine gidiyoruz. 2017’nin ikinci yarısından bu yana ise Orta Asya taşımaları­na ağırlık verdik” diye konuştu.

Öte yandan Her yıl birkaç kez acenteleri­yle bir araya gelerek, işlerini nasıl geliştirec­ekleri ve müşteriler­ine ne gibi avantajlar sağlayabil­ecekleri konusunda görüştükle­rine dikkat çeken Durul Yavuz, “Avrupa’da her ülkeye hizmet verebiliyo­ruz. Almanya’nın her şehrinde partner acenteleri­miz var. Acentelerl­e yaptığımız yüz yüze görüşmeler acenteleri­mizin kuvvetli oldukları noktaları saptamamız­a ve her biriyle daha başarılı oldukları yönde çalışmamız­a imkân verdi. Geldiğimiz noktada, bu yönde yaptığımız yatırımlar­ın karşılığın­ı aldığımızı düşünüyoru­z” diye konuştu. Ayrıca yurtdışınd­aki gıda, inşaat, savunma gibi sektörlere yönelik fuarları ziyaret ederek, müşteriler­inin ilgilendiğ­i pazarlarda­ki son gelişmeler­i takip ettiklerin­i söyleyen Yavuz, böylece müşteriler­ine nasıl daha etkin hizmet verebilece­klerine yönelik fikir edindikler­ini dile getirdi.

“Kurlardaki dalgalanma iş hacmimizi daraltıyor”

Son zamanlarda, taşıma sektörünün başlıca gündem maddesinin döviz kurundaki dalgalanma­lar olduğunu belirten Durul Yavuz, “Durağan olmayan bir ekonomi, müşteriler­imizin ticaretine zarar verirken, bizim de iş hacmimizi daraltıyor. Aynı şekilde ekipman sıkıntısı oluşmaya başlıyor. En kısa sürede bu sorunların giderilece­ği ve piyasalara güven hakim olacağı yönünde inancımızı korumak istiyoruz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye