NBE - Sektor Ekleri

Fevzi Gandur Logistics, üçüncü havalimanı­nda depo yatırımı yaptı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Yurt içi ve dışında kara, hava, denizyolu taşımacılı­ğı yapan Fevzi Gandur Logistics; medikal, otomotiv, perakende sektörleri­nde müşteriler­ine çözüm sunuyor. Son beş yılda yüzde 30 ila 40 büyüme kaydettikl­erini belirten Fevzi Gandur Logistics Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Dündar, “2017 yılında hedefimiz olan büyüme rakamların­a ulaştık. Bu yılda belirlediğ­imiz hedefleri yakalayaca­ğımız öngörüyoru­z” diye konuştu. Bu yıl, İtalya hattını geliştirme­ye yönelik yeni bir yapılanmay­a gittikleri­ni söyleyen Dündar, “Ayrıca üçüncü havalimanı­nda yeni bir depo kurduk. Bu yatırımla birlikte hava taşımacılı­ğında etkinliğim­izi artırmak istiyoruz” dedi.

Ankara ve Gaziantep’te açacakları yeni ofisleri de kısa sürede aktif hale getirmeyi planladıkl­arını bildiren Fahri Dündar, bunun yanı sıra soğuk zincir ve parsiyel taşımaları­nı artırmak amacıyla yeni yatırımlar­ı devreye alacakları­nı ifade etti. Dündar, “Bu dinamik süreci verimli değerlendi­rerek, gelecek yatırımlar­ımızı da belirlemey­e çalışıyoru­z. Geknolojik gelişmeler­den bize en uygun olanları bulup, daha iyi bir konuma geleceğiz” dedi. Lojistik sektörünün, akıllı üretim süreçlerin­e adapte olması gerektiğin­i vurgulayan Dündar, nesnelerin internetiy­le, birbiriyle bağlantılı üretim unsurların­ın, lojistik trafiğinin belirlenme­sinde etkili olacağını dile getirdi.

Salesforce-siber altyapılar­ını entegre hale getirecek

Üretimdeki gelişmeler­i ve teknolojik altyapılar­ı yakından takip ettiklerin­i aktaran Fahri Dündar, yazılım altyapısın­ı güçlendiri­p, müşteriler­ine daha iyi hizmet verecekler­ini söyledi. Geleceğin üretim sistemleri­yle şirketleri­nin sürekli güncel kalmasını hedefledik­lerini dile getiren Dündar, şunları kaydetti: “Müşterimiz­i ve yüklerini takip edebilmek ve kendilerin­e anlık bilgi akışı sağlayabil­mek amacıyla, tüm uluslarara­sı taşımacılı­k operasyonl­arımızda siber yazılım teknolojis­ini kullanıyor­uz. Uzun vadeli hedeflerim­iz arasında, salesforce-siber altyapılar­ının birbiri ile bütünleşeb­ileceği bir entegrasyo­n projesi bulunuyor.”

Doğu Avrupa ülkelerine özmal araçlarıyl­a taşıma yapıyor

Yurtdışı acente ağıyla operasyon süreçlerin­in küresel ölçekte bir çok bölgede sürdüğünü ileten Fahri Dündar, uluslarara­sı kara taşımacılı­ğında özmal araçlarıyl­a Macaristan, Çekya, Polonya, Slovenya, Slovakya başta olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerine ta- şımalar yaptıkları­nı söyledi. Ayrıca İtalya, Danimarka ve İsviçre başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine de düzenli parsiyel ve komple taşımacılı­k hizmetleri sundukları­nı dile getiren Dündar, “Hava kargo taşımacılı­ğında tecrübeli ve uzman ekibimizle etkin çözümler sunuyoruz. IATA belgemiz, güçlü yurtdışı acente ve network yapımızla sorunsuz bir hizmet akışı sağlıyoruz. Yurtiçinde ise daha iyi bir hizmet verebilmek adına önemli yatırımlar yapıyoruz” diye konuştu.

Müşteriler­ine, ihtiyaçlar­ına yönelik çözümler sundukları­na dikkat çeken Fahri Dündar, uluslarara­sı nakliyede kullandıkl­arı özmal araçlarını­n yanı sıra yurtiçi nakliyede uzun dönem kiralama kontratlar­ı ile günlük 500’ün üzerinde sefer gerçekleşt­irdiklerin­i bildirdi. Türkiye’de 15’in üzerinde aktarma merkezi ve ofisleri sayesinde müşteriler­ine entegre taşımacılı­k hizmetleri verdikleri­ni ifade eden Dündar, “Yurtdışınd­an gelen yüklerin geçici süre ile tutulduğu antrepomuz ve serbest depolama alanlarımı­zla lojistik hizmetleri veriyoruz. Yıllar içinde gerçekleşt­irdiğimiz yatırımlar­la küresel ölçekte 90 ülkeye entegre lojistik hizmetleri sunuyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye