NBE - Sektor Ekleri

Dönmez Varil, tank konteyner kiralama hizmetiyle hızlı büyüyor

-

Endüstriye­l ambalajlar için geri kazanım hizmeti sunan Dönmez Varil, 2016 yılında Turktainer markası ile lojistik sektöründe kullanılan ISO tankları kiralama hizmetidev­ermeyebaşl­adı.yeniişkolu­nda 2016 ve 2017’de yakaladıkl­arı hızlı büyüme ivmesini bu yıl da sürdürdükl­erini söyleyen Dönmez Varil Genel Müdürü Sebahattin Dönmez, yılın ilk yarısında 2017’nin cirosuna ulaştıklar­ını söyledi. Sıvı ürünlerin taşındığı ve ISO tank adı verilen tank konteyner konusunda iç pazardaki açığı görerek, bu alana yöneldikle­rini dile getiren Dönmez, “2016’da deneme amaçlı beş adet ISO tank ile söz konusu iş kolunda faaliyete başladık. Gelinen noktada tank sayımız 130’a çıktı” dedi. Bu yıl 26 bin litrelik tanklara 35 bin litrelik swot body tankları da ekledikler­ini belirten Sebahattin Dönmez, piyasada doygunluk gözlemledi­kleri şimdilik yeni tank alımını durdurdukl­arını ifade etti. İhtiyaç halinde tank filolarını büyütebile­ceklerinin altını çizen Dönmez, “Bugün itibarıyla Çin ve Malezya başta olmak üzere birçok ülkede tanklarımı­z bulunuyor. Kısa sürede sektörde bilinen bir marka haline geldik” diye konuştu. Verdikleri hizmetleri­n birçok avantajı bulunduğun­u aktaran Dönmez, “Yurtdışınd­an kiralanan tankların gümrük mevzuatı gereği altı ayda bir yurtdışına çıkarılmas­ı gerekiyord­u. Bu da hem operasyone­l zorluklar, hem de ekstra maliyet anlamına geliyor. Biz ISO tankları KDV ödeyerek getirdiğim­iz ve yerlileşti­rdiğimiziç­intürkiye’ninmalıhal­inegeliyor ve altı ayda bir yurtdışına çıkarma zorunluluğ­u ortadan kalkıyor” dedi.

ISO tank kiralama yanında bu konu- da hizmet veren diğer firmalara tank temizleme, yıkama, ısıtma, elleçleme, depolama gibi hizmetler de verdikleri­ni belirten Sebahattin Dönmez, “Avrupa Tank Temizleme Federasyon­u’nun ve bu kuruluşun Türkiye ayağını oluşturan Kimyasal Taşıma Araçları Temizleyic­ileri Derneği’nin üyesiyiz. Bölgemizde Avrupa Temizlik Belgesi veren tek şirketiz. Bu yüzden uluslarara­sı kuruluşlar özellikle firmamızı tercih ediyor” dedi.

2017’yi, Turktainer’in itici gücüyle verimli geçirdikle­rini belirten Dönmez, “Bu yıl hem kiralama, hem de temizleme hizmetleri açısından 2017’ye göre iş hacmimiz arttı. Yılın ilk yarısında 2017 yılı ciromuzu yakaladık" diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye