NBE - Sektor Ekleri

Atako Lojistik, yeni yatırımlar­la global marka olmayı hedefliyor

- MERSİN

Denizcilik ve lojistik sektöründe hizmet ağını genişleten Atako Lojistik, 2017’de ve bu yıl gerçekleşt­irdiği yatırımlar, geniş acente ağı ve küresel lojistik hizmet sunumuyla global marka olmayı hedefliyor. Mersin’de 53 yıl önce faaliyete başlayan firmaların­ın, bugün itibarıyla uluslarara­sı şirketleri­n Türkiye acenteliği­ni sürdürdüğü­nü belirten Atako Lojistik Genel Müdürü Selma Çağlar; IATA üyeliği, hava limanı ofisleri ve global ölçekte her noktadaki acente ağı ile hava kargoda, öz mal konteynır taşıma Tir’ları ile de yurtiçi kara taşıma sektöründe hizmet verdiğini söyledi.

Atako Lojistik’in; Metz Container Lines, Hyundai Merchant Marine (HMM) ve NMT hatları ile UFS ve MCL Feeders firmaların­ın Türkiye acenteliği­ni sürdürdüğü­nü ifade eden Selma Çağlar, 2002 yılından beri IATA üyelikleri­nin bulunduğun­u vurguladı. Mersin’de 36 bin metrekarel­ik lojistik terminale sahip olan firmaların­ın, 3 bin metrekare kapalı deposu ve açık terminal sahasında; ekipman ve uzman personeli ile her türlü elleçleme işlemlerin­i yaptığını ifade eden Çağlar, “Öz mal araçlarımı­zla müşteriler­imizin yükünü zamanında ve güvenli olarak talep edilen noktalara ulaştırıyo­ruz. 18 bin metrekarel­ik gümrüklü sahamızda depolama, yükleme ve boşaltma hizmeti verirken, gümrüklü ve gümrüksüz depolarımı­zda müşteriler­imizin barkod sistemi, paketleme, ambalaj, montaj gibi lojistik ihtiyaçlar­ını da etkin şekilde karşılıyor­uz” dedi. Atako Lojistik’in, Mersin’in önemli bir bölgesel dağıtım merkezi olacağı düşüncesiy­le ya-

tırımların­ı yaptığını aktaran Çağlar, diğer taraftan da yaptığı acentelik anlaşmalar­ıyla müşteriler­ine yeni hizmetler sunmaya devam ettiğini ifade etti.

“Hedeflerim­izi yakaladık”

Atako Şirketler Grubu’nun, 2017 yılında farklı sektörlerd­e yatırımlar­ına devam ederken, Türkiye’de ve küresel ölçekte yaşanan çeşitli olumsuz gelişmeler­e karşı da pozisyonun­u korumaya, kontrollü ve planlı hareket ederek hedeflerin­e ulaşmaya çalıştığın­ın altını çizen Selma Çağlar, “Bu yıl bütçe hedeflerim­izi de Türkiye ve küresel piyasa şartlarını göz önüne alarak planlamaya çalıştık. Bugün itibarıyla hedeflerim­izi yakaladık” şeklinde konuştu. Kurların aşırı yükselmesi ile zamanzaman­tahsilatdö­ngüsündesı­kıntılar olduğunu ileten Çağlar, şöyle devam etti: “Kurlardaki yükseliş, müşteri portföyümü­zde bulunan bazı firmaların kaçınılmaz olarak yükleme potansiyel­ini de etkiledi. Ancak

hem genel müşteri yapımızın hem de firmamızın finansal olarak güçlü oluşu sayesinde yılın ilk yarısına baktığımız­da, hedeflerim­izi tutturmuş olduğumuzu görüyoruz. 2017’de ve bu yıl yaptığımız yatırımlar­la araç filosunu yeniledik. Ayrıca, mermer bloklarını yüklemek için 32 tonluk konteynır elleçleme makinesi aldık. Lojistik grubu olarak, önümüzdeki süreçte bir taraftan yeni yatırım olanakları­nı etkin şekilde değerlendi­rmeyi, bir taraftan da mevcut acente ağımızı ve çözüm ortaklıkla­rımızı geliştirer­ek, hizmet gücümüzü ve kalitemizi artırmayı hedefliyor­uz.”

“Lojistikte artı değer yaratmak istiyoruz”

Müşteri memnuniyet­ini artırmak ve uzun vadeli müşteri ilişkileri­ni kalıcı kılmak adına yatırımlar­ını ve planlamala­rını zamanında yapmayı amaçladıkl­arına dikkat çeken Selma Çağlar, “Rekabetçi bir pazarda mücadele ediyoruz ve dolayısıyl­a kâr marjları çok düşük seviyelerd­e. Rekabetçi üstünlük için yatırımlar­ımız ve uzman kadromuzla lojistik hizmetinde artı değer yaratmak, müşteri memnuniyet­inisağlama­kveuzunvad­elimüşteri ilişkileri kurmak hedeflerim­izden” ifadelerin­i kaydetti.

“Lojistik şirketleri­nin altyapısı kuvvetli olmalı”

Kaliteli lojistik hizmeti verebilmen­in özen ve tecrübe gerektirdi­ğini dile getiren Selma Çağlar, “Atako Lojistik Grubu, 300’ün üzerinde yetkin çalışanı; Mersin, İstanbul, İzmir ve İskenderun’daki ofisleri ve küresel ağ ortaklarıy­la lojistik alanında gelişmeye devam ediyor” diye konuştu. Lojistik ve taşımacılı­k gibi entegre hizmetleri­n altyapı ve yönetişim düzeyinde sürekli gelişime açık olması gerektiğin­i kaydeden Çağlar, “Hizmet zincirinin tek bir halkasında­ki aksama bütün sistemi etkiler. Bu nedenle Atako, kuruluşund­an bugüne, görev ve sorumluluk­ların dikeyde olduğu ölçüde yatayda da kaliteli işlemesine özen gösteriyor. Teknolojik gelişmeler­in izlenmesi, şirket bünyesine çağrılması, kullanılma­sı ve hizmet kalitesine eklenmesi aynı özenle sürdürülüy­or” görüşlerin­i kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye