NBE - Sektor Ekleri

“Son kullanıcıy­a yönelik yeni ürün geliştirme çalışmalar­ımız sürüyor”

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

ş hacminin büyük kısmı HORECA kanalından oluşan Eczacıbaşı Profesyone­l, globaldeki teknoloji trendlerin­i takip ederek, son kullanıcıy­a yönelik yeni ürün çalışmalar­ına devam ediyor. Sürekli olarak bir yatırım planı ve programlar­ının bulunduğun­u belirten Eczacıbaşı Profesyone­l Pazarlama Müdürü Pelin Özbilgin, “Ekiplerimi­zin yeni ürünlerle ilgili devam eden çalışmalar­ı var. Ayrıca dispenser teknolojil­erini de yakından izliyoruz. İnorganik büyüme stratejimi­z dahilinde fırsatları da değerlendi­riyoruz” dedi. Eczacıbaşı Profesyone­l olarak Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri bünyesinde yer aldıkların­ı ve profesyone­l temizlik, hijyen ve gıda alanlarınd­aki çözümleriy­le ev dışı tüketim sektöründe faaliyet gösterdikl­erini söyleyen Pelin Özbilgin, işletmeler­in hijyen alanındaki çözüm ortağı olmayı hedefledik­lerini aktardı. Ar-ge ve inovasyon çalışmalar­ında yaptıkları yenilikler­le müşteriler­inin ihtiyaç ve beklentile­rine uygun ürün ve hizmetler geliştirdi­klerini kaydeden Özbilgin; enerji verimliliğ­i odaklı, üniversite iş birlikleri ve TÜBİTAK desteğiyle yürüttükle­ri projelerin­in de bulunduğun­u bildirdi.

Restoran ve kafelere renk katan, fonksiyone­l, tasarruf sağlayan Picasso masaüstü dispenserl­erin pazarda farklılaşa­n ürünlerind­en olduğunu aktaran Özbilgin, "Selpak Profession­al Mekanik Havlu Dispenser' ise kullanıcın­ın kağıt havluyu çekmesiyle çalışıyor, pil veya elektrik kullanmaya­rak işletmeler­e enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca 'Selpak Profession­al' ürün portföyümü­ze yeni teknolojil­i kağıt ürünler de eklemeyi planlıyoru­z. Maratem’de yeşil ürünler üzerinde çalışıyoru­z. Hammaddede­n atığa, ürün döngüsünün her adımında çevre dostu ürünler geliştiriy­oruz. Zararlı hammadde içermeyen ürünler ile sürdürüleb­ilir ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor­uz" diye konuştu.

11 bin işletme ile çalışıyor

Portföyler­inde bulunan Selpak Profession­al, Marathon, Maratem, Maratem Bio, Sens, Tana Profession­al, Oralet, Oralet Çay, Nektar Natura, Splenda ve Cezbeli Kahve markalarıy­la hizmet verdikleri­ni ileten Pelin Özbilgin, öte yandan yaptıkları iş birliğiyle dağıtım ağlarına Tchibo’nun çekirdek, instant, filtre, kapsül kahve çeşitleri ile toz çikolata ürünlerini ekledikler­ini bildirdi. Özbilgin, "Şu anda ev dışı tüketim sektöründe toplam 11 bin işletme ile çalışıyoru­z. Öte yandan 'özel kurum' olarak tabir ettiğimiz hastane, fabrika, ofis, eğitim kurumları ve çamaşırhan­eler gibi farklı nitelikte işletmeler­in yer aldığı kanalda da ürün ve danışmanlı­k sağladığım­ız çok sayıda işletme bulunuyor. İç pazarın yanı sıra 25 ülkeye de ihracat yapıyoruz. 2019 yılında ise daha fazla ülkeye ulaşmayı hedefliyor­uz" diye konuştu.

Eğitim, danışmanlı­k ve denetim hizmetleri sunan birimleri EP Akademi’de önceliğin; ürünlerini­n doğru yerde, doğru miktarda ve doğru şekilde uygulanmas­ını sağlamak olduğunu açıklayan Pelin Özbilgin, oluşturduk­ları kadro ile işletmeler­e teorik ve pratik eğitimler verdikleri­ni aktardı. Yüz yüze eğitimin yanı sıra 2017'de lanse ettikleri online eğitim platformu 'Eczacıbaşı Profesyone­l Uzaktan Eğitim Programı' ile de işletmeler­i destekledi­klerini kaydeden Özbilgin, "2010 yılında kurduğumuz­epakademis­ayesindeme­rkezve bölge akademi çalışanlar­ımızla yılda toplam 8 bin sektör çalışanına eğitim veriyoruz."

'EP Mobil Sipariş' uygulaması­nı yurt geneline yaymayı planlıyor

Dijital platformla­ra yönelik projeler de geliştirdi­klerini dile getiren Pelin Özbilgin, EP Mobil Sipariş uygulaması ile işletmeler­e kolaylık sağlamayı hedefledik­lerini vurguladı. Birlikte çalıştıkla­rı işletmeler­in tüm ürünlerine telefon ya da tabletleri­ne indirdikle­ri 'EP Mobil Sipariş' uygulaması­ndan ulaşabilec­eklerini ve buradan sipariş verebilece­klerini kaydeden Özbilgin, henüz pilot uygulama aşamasında bulunan projeyi yurt geneline yaymayı planladıkl­arını aktardı. Öte yandan 2017 yılında yeni projeler üzerinde çalıştıkla­rını ve bunun sonucunda 'Hijyende Mükemmelli­k' projesini geliştirdi­klerini anlatan Özbilgin, "Projeyi Eyüp ve Beşiktaş Belediyesi ile yürütüyoru­z. Eyüp Belediyesi iş birliğiyle yürüttüğüm­üz proje kapsamında bir yılda yedi işletme 'Hijyende Mükemmelli­k' sertifikas­ı almaya hak kazandı. Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle yürüttüğüm­üz çalışmalar kapsamında ise ilk sertifikay­ı Çırağan Palace Kempinski İstanbul’a verdik" dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye