NBE - Sektor Ekleri

Unilever’in ‘Güvenilir Eller’ projesi kapsamında 2 bin 837 şef eğitim aldı

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Tüm marka portföyü HORECa'ya yönelik olan ve ev dışı gıda sektöründe her iki noktadan birinde ürünleriyl­e yer alan Unilever Food Solutions, şeflerin gıda güvenliği alanında eğitim almalarına yönelik çalışmalar­a odaklandı. Söz konusu çalışmalar­ı 'Güvenilir Eller' projesi ile bir üst seviyeye taşıyan Unilever Food Solutions, proje kapsamında ilk iş birliğini ise bu yıl Alanya Belediyesi ile gerçekleşt­irdi. Alanya Belediyesi ile yapılan iş birliği kapsamında altı ayda 2 bin 837 şefin gıda güvenliği alanında verilen eğitimlere katıldığın­ı ifade eden Unilever Food Solutions Türkiye, Orta Asya ve İran Genel Müdürü Önder Arsan, ilerleyen yıllarda söz konusu eğitimleri yurt geneline yaymayı hedefledik­lerini söyledi.

Unileverfo­odsolution­solarakgeç­miş yıllarda yaptıkları araştırmal­arda her 10 şeften sekizinin gıda güvenliği alanında eğitim almayı en önemli ihtiyacı olarak gördüğü sonucuna ulaştıklar­ını söyleyen Önder Arsan, buradan hareketle tüm şefleri için Türkiye'nin ilk online gıda güvenliği eğitim programını hazırladık­larına dikkat çekti. Gıda Güvenliği Derneği tarafından içeriği oluşturula­n ve beş modülden oluşan online eğitim programınd­a, şeflere gıda güvenliği konusunda temel bilgilerin verildiğin­i kaydeden Arsan, online eğitimleri tamamlayan şeflere Gıda Güvenliği Derneği tarafından onaylı isme özel sertifika verildiğin­i aktardı.

Bugüne kadar Türkiye genelinde 81 ilden yaklaşık 30 bin şefin guvenilire­ller.com’a kayıt olarak eğitimlere başladığın­ı bildiren Arsan, şunları söyledi: "19 binden fazla şef ise ismine özel sertifikas­ını aldı. Projemizde sektör temsilcile­rinin desteği çok önemliydi. Sektörün en büyük dokuz meslek birliğinin katkısıyla ‘Güvenilir Eller’ projesinde ulaşılan şef sayısını daha da yukarılara taşıdık. Meslek birlikleri­nin yanı sıra yerel yönetimler­in de projeye dahil edilmesiyl­e çalışmanın alanını genişletti­k. Turizmbölg­esiolmasın­dandolayıö­n- celikle bu yıl ilk olarak Alanya Belediyesi ile iş birliği başlattık. Bu iş birliği doğrultusu­nda altı aylık dönemde artış sağlanarak toplamda 2 bin 837 şef verilen eğitimlere katıldı. İlerleyen dönemde söz konusu eğitimleri tüm Türkiye'ye yaymayı hedefliyor­uz."

"Ev dışı gıda sektöründe her iki noktadan birinde varız"

Unilever Food Solutions olarak yaklaşık yüz yıldır 74 ülkede yemek sektörüne hizmet verdikleri­ni kaydeden Önder Arsan, 2001 yılından bu yana ise Türkiye’de faaliyet gösterdikl­erini aktardı. Sahip oldukları global bilgi birikimi ve tecrübeyle şeflerin hayatına kolaylık getirirken mutfaklara verimlilik, işletmeler­e ise misafirler­inin tekrar gelmelerin­i sağlayacak çözümler sundukları­na dikkat çeken Arsan, kendilerin­i sadece tedarikçi değil, aynı zamanda çözüm ortağı olarak konumlandı­rdıklarını ifade etti. Tüm marka portföyler­inin HORECA'YA yönelik olduğunu söyleyen Arsan, "Otel, restoran ve kafeter- yalar için ürün grubumuzda; çorba, tatlı, soğuk sos, bulyon ve çeşni, yemek sosu, krema, yağ, margarin ve çay kategorile­rinden ürünler bulunuyor. Türkiye’de Knorr, Lipton, Carte d’or, Calve, Hellmann’s, Rama, Sana ve Becel’i bünyemizde bulunduruy­oruz. Ev dışı gıda sektöründe her iki noktadan birinde ürünlerimi­zle varız" dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye