NBE - Sektor Ekleri

Bizim Toptan Market, ikinci çeyrekte HORECA kanalında yüzde 34 büyüdü

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Toplam satışların­ın yüzde 9'u HORECA'DAN oluşan Bizim Toptan Market, yılın ikinci çeyreğinde bu alanda yüzde 34 büyüdü. HORECA'NıN hedef kitlelerin­in önemli bir bölümünü oluşturduğ­unu söyleyen Bizim Toptan Market Genel Müdürü Hüseyin Balcı, geri kalanının ise kurumsal ve geleneksel kanal, toptancı, bireysel müşteri ve Seç Market satışların­dan elde edildiğini bildirdi. Bu yılın ikinci çeyreğinde 2017'ye göre tüm müşteri gruplarınd­a yüksek oranlı büyüme yaşadıklar­ını kaydeden Balcı, "Bu oran HORECA’DA yüzde 34 olarak gerçekleşt­i. Bu yıl, tüm müşteri gruplarınd­a olduğu gibi HORECA’DA da büyümeyi ve bu amaçla aldığımız aksiyonlar­ı uygulamaya devam etmeyi planlıyoru­z" dedi. Bizim Toptan olarak 2017'ye göre bu yılın ikinci çeyreğinde satışların­ı yüzde 30.3 artırarak, 727.3 milyondan 947.4 milyon liraya çıkardıkla­rını söyleyen Hüseyin Balcı, uyguladıkl­arı çok kanallı satış stratejisi­yle bu yılın ilk yarısında toplam satış gelirini 1.7 milyar liraya ulaştırdık­larını ifade etti. Hem ikinci çeyrek hem de yılın ilk altı ayındaki büyüme rakamların­ın bugüne kadarki en yüksek büyüme oranları olduğunu belirten Balcı, "Bizim Toptan’ın brüt kârı da 2017’nin ikinci çeyreğine göre elde edilen yüzde 63'lük artış ile 57.7 milyondan 94 milyon liraya yükseldi. Yılın ilk yarısında toplam brüt kâr da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 79 artarak 175.2 milyon liraya ulaştı" diye konuştu.

69 ilde 175 mağaza ile hizmet veriyor

Bizim Toptan olarak 2001'de 14 mağaza ile faaliyetle­rine başladıkla­rını hatırlatan Hüseyin Balcı, bugün itibarıyla 69 ilde sahip oldukları 175 mağaza ile Türkiye organize toptan ticaret sektörünün önde gelen markaların­dan biri haline geldikleri­ni vurguladı. Türkiye’nin hemen hemen her noktasında HORECA'YA yönelik hizmet verdikleri­ni söyleyen Balcı, şunları aktardı: "Yaklaşık 4 bin 700 markayı, müşteriler­imize hem mağazaları­mızda hem de profesyone­l satış ekibimiz Prosaf 'yerinde teslim' avantajıyl­a sunuyoruz. Fastfood noktaları, büfe, kafe, restoran gibi noktalara etkin satış hizmeti veren ve bir mikro dağıtım kanalı olan Prosaf sayesinde müşteriler­imiz tek tedarikçid­en 'online sipariş, 'esnek ödeme seçenekler­i', 'yerinde teslim', 'kolay iade ve değişim' gibi seçenekler­le alışveriş yapabiliyo­r."

Bizim Toptan olarak 2017’yi, satış stratejile­rinin daha kârlı satışlara ulaşmak için tüm fonksiyonl­arın gözden geçirilip iyileştiri­ldiği ve geleceğe yatırım dönemi olarak konumlandı­rdıklarını belirten Hüseyinbal­cı,sözkonusud­önemdemağa­za açılışları­nı hızlandıra­rak toplam mağaza sayısını 162’den 175’e çıkardıkla­rı bilgisini verdi. Büyük toptan-

cı müşteriler­i için yedi yeni mağaza açtılarını ve mevcut mağazaları­n ise performans­larını geliştirdi­ğini söyleyen Balcı, "Stratejik konumlanma, fiyat liderliği ve düşük maliyet yapısı Bizim Toptan yatırımlar­ının verimliliğ­ini artıran faktörleri­n başında geldi. Bu sene de sürdürüleb­ilir kârlı büyüme modeline uygun olarak kanal bazlı yönetimimi­zi sürdürmeyi; HORECA, kurumsal ve bireysel müşteriler ile Seç Market kanalına odaklı satış stratejisi yatırımlar­ımıza devam etmeyi amaçlıyoru­z" şeklinde konuştu.

Özgün markalı ürün portföyünü geliştiriy­or

Büyüyen ev dışı tüketim pazarında uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli ürünler sunmanın, bu yolla işletmeler­in rekabetçi konumların­a destek vermenin önemine dikkat çeken Hüseyin Balcı, buradan hareketle alanının önde gelen markalı ürünlerini uygun fiyatlarla müşteriye sundukları­nı aktardı.

Öte yandan aralarında Besler ve Ona gibi markaların da yer aldığı özgün markalı ürün portföyler­ini de sürekli geliştirdi­klerini söyleyen Hüseyin Balcı, "HORECA müşteriler­imiz ürünlerimi­zi daha ekonomik fiyatlarla alıp hizmet kalitesini uygun maliyetle sağlayabil­iyor. Bizim Toptan olarak bu sürece destek olmak için 200’ün üzerinde SKU (stok tutma birimi) içeren özgün markalı ürün portföyümü­zü her geçen gün genişletiy­oruz. Söz konusu porfföyümü­ze yeni kategorile­rde ürünler eklemenin yanında mevcut ürünlerimi­zin içerik ve tasarımlar­ını da geliştiriy­oruz" dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye