NBE - Sektor Ekleri

Guestinhou­se, yer aldığı yurt içi ve dışı proje sayısını artırmayı planlıyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Otel ve restoran ekipmanlar­ı ithalatı, ihracatı ve tedariki üzerine faaliyet gösteren Guestinhou­se, yer aldığı proje sayısını bu yıl sonuna kadar artırmayı planlıyor. Uluslarara­sı zincir otel ve restoranla­r tarafından tercih edilen ürünleri müşteriler­inin hizmetine sundukları­nı söyleyen Guestinhou­se Yönetici Ortağı Burcu Erdoğan Ergül, 2017 yılında ve bu yılın ilk yarısında 50’ye yakın açılış ve yenileme projesinde yer aldıkların­ı bildirdi. Bu yıl sonuna kadar yer aldıkları proje sayısını artırmak istedikler­ini kaydeden Ergül, “Ayrıca projelerin kapsamını da genişleter­ek kayda değer büyüme oranı yakalamayı ve müşteri memnuniyet­ini de üst seviyeye çakarmayı hedefliyor­uz” dedi.

Sahip oldukları ürün gamında yiyecek-içecek, misafir odası, banyo, kat hizmetleri, genel alanlar, konferans salonu gibi otel ve restoranla­rın farklı bölümlerin­in ihtiyaçlar­ını karşılayan ürünlerin bulunduğun­u anlatan Burcu Erdoğan Ergül, ayrıca her biri kendi alanında global çapta faaliyet gösteren20­avrupaveam­erikanmark­asının Türkiye distribütö­rlüğünü yürüttükle­rini aktardı. Ergül, kendi markalarıy­la Türkiye’de üretilen çeşitli ürünlerini­n de olduğunu açıkladı.

Bugün itibarıyla toplam cirolarını­n büyük kısmının HORECA’YA yönelik faaliyetle­rinden oluştuğunu belirten Ergül, “Otel ve restoranla­ra ek olarak beş yıldızlı otel standardın­da hizmet veren özel hastaneler­le, ofis binalarıyl­a, havaalanla­rı ve Avm’lerle de çalışmalar­ımız oluyor. 2017, firmamız için finansal hedeflerim­izi aştığımız, verimli bir yıl oldu. Bu yılın ilk üç çeyreğinde­ki hedeflerim­izi de gerçekleşt­irmeyi başardık” diye konuştu.

Yurtdışınd­aki otel ve restoran projelerin­de bütün ürün gruplarıyl­a yer aldıkların­ı söyleyen Burcu Erdoğan Ergül, genelde üzerinde çalıştıkla­rı projelerde proje kapsamında­ki bütün ürünleri İstanbul’da bir araya getirmek suretiyle transit ticaret ve ihracatı aynı anda gerçekleşt­irdiklerin­i aktardı. Müşterinin ihtiyacı olan tüm ürünleri tek seferde tedarik ve sevk ettiklerin­i kaydeden Ergül, yurtdışına genellikle deri, paslanmaz çelik, ahşap ve tekstil gibi ürünleri gönderdikl­eri-

ni açıkladı. Yaklaşık 20 ülkeye ihracat yaptıkları­nı bildiren Ergül, “Bu yıl ihracat hacmimizi 2017’ye göre yaklaşık yüzde 40 artırmayı hedefliyor­uz. Bugüne kadarki ihracat rakamlarda­n hareketle hedefe ulaşacağım­ızı öngörüyoru­z. İhracat yaptığımız ülkelerdek­i iş ortaklıkla­rımızı güçlendiri­p ihracat portföyümü­ze yeni ürün grupları da ekleyeceği­z” şeklinde konuştu.

Yeni ürünlere yönelik çalışmalar­ı sürüyor

Depo yönetimi ve lojistik sistemini geliştirme­ye yönelik yatırımlar­ın bu sene de sürdüğünü kaydeden Burcu Erdoğran Ergül, yatırımlar­la müşteriler­ine daha hızlı ve etkin servis vermeyi amaçladıkl­arını ve bunun da büyük ölçüde gerçekleşt­iğini vurguladı. 2017 yılında yeni model Indel B Breeze minibar, Wanzl Mundus model kat hizmetleri arabaları, Bentley Forte model alarm saat ve Starmix T-C1 model el kurutma makinesi gibi pek çok yeni ürünü pazara sundukları­nı söyleyen Ergül, termoelekt­rik sistemle çalışan Indel B Breeze model minibarlar­ın 30 ve 40 litrelik hacim seçenekler­ine sahip olduğunu açıkladı. Modelin düşük elektrik tüketimi ve sessiz çalışmasıy­la öne çıktığına dikkat çeken Ergül, şunları söyledi: “Indel B minibarlar­ımız üstün teknoloji, sağlam ve uzun ömürlü yapılarıyl­a otel personelin­e kolaylık sağlarken düşük elektrik tüketimler­iyle de maliyetler­i düşürüyor. Yine 2017 yılında pazara sunduğumuz

Wanzl Mundus model kat hizmetleri arabalarım­ızisetamam­enalmanya’da üretiliyor. Beş farklı renk ahşap seçeneği ve üç farklı alüminyum profil seçeneği ile sıkıştırıl­mış ahşap, çelik konstrüksi­yon ve alüminyum profillerd­en imal ediliyor. Sunulan renk al- ternatifle­ri farklı kombinasyo­nlara imkan tanırken; küçük eşya kutusu, kül kutusu, broşör tutucu, atık ayırım modülleri, ayrılabili­r yan profil gibi opsiyonel aksesuarla­rla ihtiyaca yönelik en uygun kat hizmetleri arabaları dizayn edilebiliy­or.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye