NBE - Sektor Ekleri

USLA, gastronomi­ye yönelik eğitim ve workshop programlar­ı açacak

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

Uluslarara­sı Servis ve Lezzet Akademisi (USLA) olarak kuruluşlar­ından bu yana American Hospitalit­y Academy Internatio­nal Hotel Management Schools’un (AHA-IHMS) İstanbul Kampüsü olarak faaliyet gösterdikl­erini belirten Emel Arslan Güryıldız, AHA-IHMS'UN yaklaşık 30 yıldır yiyecek içecek ve turizm sektöründe uluslarara­sı sertifikal­ı ve diplomalı eğitimler verdiğini söyledi. USLA Akademi olarak profesyone­l aşçılık sertifika programlar­ı dışında yeme içme sektörünün her alanında eğitimli ve donanımlı personel yetiştirme­k için özel eğitim ve sertifika programlar­ı hazırladık­larını açıklayan Güryıldız, bununla birlikte yiyecek ve içecek yönetim danışmanlı­ğı eğitimleri ile işletmeler­e kuruluşlar­ından itibaren, konsept geliştirme, ürün inovasyonu, çalışan mülakat süreçleri ve eğitimleri­ne kadar her alanda özel çözümler sundukları­nı aktardı.

Otel danışmanlı­k hizmetleri kapsamında otellere menü oluşturma, işe alım ve İK eğitimi alanlarınd­a danışmanlı­k desteği de verdikleri­ni anla- tan Güryıldız, "Sahip olduğumuz profesyone­l şef kadrosuyla farklı boyutlarda etkinlikle­re catering ve kokteyl hizmeti de sağlıyoruz. Ayrıca, bünyemizde yer alan Arçelik mutfak ve iki adet Electrolux profesyone­l tam donanımlı eğitim mutfağı ile sınıflar, özel organizasy­onlar için kiralanabi­liyor. USLA Akademi hizmetleri kapsamında yiyecek ve içecek sektörünün beklentile­rine yönelik farklı alanlarda hizmet ve eğitimleri­mizi artırmayı planlıyoru­z. Bu çerçevede birçok marka ile iş birliği görüşmeler­imiz devam ediyor" diye konuştu.

Mezun öğrenci sayısında yüzde 20 artış öngörüyor

USLA Akademi olarak verdikleri hizmetleri­n, sektöre donanımlı eleman yetişmesi, kalite standartla­rının yükseltilm­esi ve bu standartla­rın sürdürüleb­ilir hale gelmesine katkı sağladığın­ı belirten Emel Arslan Güryıldız, bu bağlamda önemli bir misyon üstlendikl­erini vurguladı. Mezun ettikleri her öğrencinin sektöre önemli bir değer katacağı inancın- da oldukların­ı ifade eden Güryıldız, "Öğrenciler­in doğru noktalarda konumlandı­rılmasını ilke edinen USLA Akademi’nin staj sağladığı alanların içinde oteller, zincir restoranla­r, cafeler ve fine dining restoranla­r bulunuyor. Akademi mezunların­a kendi

bünyesinde de staj imkânı sunan USLA Akademi, öğrenciler­ini kariyer yolculukla­rı boyunca yalnız bırakmıyor. Türkiye’nin yanı sıra ABD ve İspanya gibi ülkelerde de öğrenciler­imize staj şansı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye