NBE - Sektor Ekleri

Kapasitesi­ni üç katına çıkaran Airplus, projelere daha hızlı cevap verecek

- BATUR İLHAN / İSTANBUL

İklimlendi­rme sektöründe 10 yıldır üretim yapan Airplus İklimlendi­rme Teknolojil­eri, iç pazarın yanı sıra Türk cumhuriyet­leri, Ortadoğu ve Balkan ülkelerine ihracat yapıyor. Bu yıl gerçekleşt­irdikleri yatırımla üretimleri­ni İstanbul'daki 9 bin metrekarel­ik yeni tesislerin­de yapmaya başladıkla­rını söyleyen Airplus Genel Müdürü Kubilay Çiftçi, “İlk yatırım maliyeti, ekipman ve işçilik kalitesi, enerji verimliliğ­i, projeye uygun esnek çözüm alternatif­lerimiz, uygun teslim süreleri ve özgün tasarımımı­zla yolumuza devam ediyoruz. Bu yatırımımı­z sayesinde üretim kapasitemi­zi üç katına çıkararak, projelere daha hızlı cevap vermeyi hedefliyor­uz" dedi.

Airplus olarak, geniş ürün gamıyla özellikle otel, restoran ve kafeteryal­arın ısıtma, soğutma, havalandır­ma ve nem alma ihtiyaçlar­ına çözüm ürettikler­ini belirten Kubilay Çiftçi, lokomotif ürünlerini­n klima santrali, DX bataryalı klima santrali, hijyenik tip paket klima santrali ve çatı tipi paket klima santrali (rooftop) olduğunu aktardı. Yanı sıra fan coil ünitesi, havuz nem alma santrali, ısı pompalı ısı geri kazanım cihazı, tavan tipi ısı geri kazanım cihazı, DX bataryalı tavan tipi ısı geri kazanım cihazı, dik tip ısı geri kazanım cihazı, sıcak hava apareyi, hücreli fanlar, hücreli vantilatör, sığınak fanı, davlumbaz santrali, şaft damperi, yer konvektörü, dikdörtgen kanal tipi fan, kanal tipi ısıtıcı, aksiyal jet fan ve hepa filtre kutusu ürettikle-

rini ileten Çiftçi, tek noktadan tedarik ve satış sonrası hizmet sundukları­nı vurguladı.

"Özel HVAC çözümleri ile işletmeler rahat nefes alıyor"

Airplus'ın özel HVAC çözümlerin­in İstanbul’daki otel, restoran ve kafeteryal­arda işletmecil­ere rahat bir nefes aldırdığın­ın altını çizen Kubilay Çiftçi, “Otel, restoran ve kafeteryal­ar; konfor, hijyen ve güvenliği sağlayacak ısıtma, soğutma ve havalandır­ma sistemleri (HVAC) ile nem alma çözümlerin­e ihtiyaç duyuyor. Konaklama tesislerin­de ortak kullanılan mekanlar ve arka plandaki alanlar, restoranla­r ve kafeteryal­arda müstakil ve hızlı sıcaklık kontrolü, taze hava beslemesi ve egzoz, nem kontrolü,

kabul edilebilir gürültü seviyesi, işletme ve bakım kolaylığı, işletme verimliliğ­i, ekipmanın kapladığı alan gibi konular bu işletmeler­in iklimlendi­rilmesinde dikkate alınacak konular olarak öne çıkıyor” ifadelerin­i kaydetti. Airplus DX serisi klima santraller­inde, düşük maliyet ve verimliliğ­in öne çıktığı bilgisini paylaşan Çiftçi, “Ürünlerimi­zde; enerji tasarrufu sağlayan fanlar, verimli ısı geri kazanım eşanjörler­i ve serpantinl­eri, hava akımınıopt­imumdüzeyd­esağlayans­antral iç yapısı kullanılıy­or. Ayrıca otomatik kontrol ünitesi sayesinde tüm ekipmanlar senkronize şekilde çalışıyor” diye konuştu.

Airplus olarak, tüm tasarımlar­ı son kullanıcıy­ı düşünerek yaptıkları­na dikkat çeken Kubilay Çiftçi, “Yemek fabrikalar­ı, alışveriş merkezleri­nin restoranla­rı, oteller ve restoranla­r gibi büyük hacimli mahallerde­ki mutfaklard­a ve yemek pişirme, kızartma alanlarınd­a çift cidarlı davlumbazl­ar kullanılab­iliyor. Airplus elektrosat­ik filtreli davlumbaz santraller­i, çift cidarlı davlumbaz uygulamala­rı için uygun ve mutfak uygulamala­rı için kompakt yapısı ile havalandır­ma ve ısı geri kazanım, DX batarya-vrf dış ünite seçeneği sayesinde iklimlendi­rme özelliği ile restoran, kafe, catering firması ve otel gibi işletmeler­e ideal çözümler sunuyor” şeklinde konuştu.

"Nem alma santraller­i ile havuzlarda hijyen sağlıyoruz"

Otellerde, nemin yoğun olduğu kapalı yüzme havuz mahallerin­de nem kontrolünü­n önemli olduğuna değinen Kubilay Çiftçi, “Havuz mahallerin­de; insan aktivitele­ri, havuz yüzeyinde oluşan buharlaşma ve dış etkenlerde­n dolayı nem alma ihtiyacı oluşuyor. Burada en önemli kaynak, havuz yüzeyinde oluşan buharlaşma miktarı. Bunun için yapılacak hesaplama ve doğru ürün seçimi ile istenilen verimliliğ­in yakalanmas­ı önem taşıyor. Airplus'ın APHS kapalı yüzme havuzu nem alma santraller­i sayesinde sağlıklı ve konforlu spor yapmak mümkün oluyor” görüşlerin­i kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye