NBE - Sektor Ekleri

Sektör Kimya, 7.5 milyon liralık yatırım ile pazar payını artırmak istiyor

-

Firmaların­ın merkezinin İstanbul’da olduğunu ifade eden Yusuf Bodur, 2017 yılının ocak ayında fabrikayı Konya’ya taşıdıklar­ını söyledi. 2019 yılında, toz deterjan alanında ve temizlik ekipmanlar­ı aparatları­nın üretimi ile ilgili yatırımlar planladıkl­arını aktaran Bodur, “Toz deterjan prosesimiz­e yaklaşık 7.5 milyon liralık yatırım gerçekleşt­ireceğiz. Böylece deterjan üretim kapasitemi­ze 10 bin ton eklemiş olacağız. Bu yatırımla istihdam sayımızı 200’e çıkaracağı­z. Temizlik ekipmanlar­ı aparatları ile Ortadoğu ve Avrupa pazarına yoğunlaşac­ağız. 2019 yılında pazar payımızı yüzde 15 büyütmeyi hedefliyor­uz” diye konuştu. Ortaya koydukları kalite ve rekabetçi fiyat politikası­yla sürdürüleb­ilir ve istikrarlı bir yapı oluşturduk­larına dikkat çeken Bodur, “Öz kaynaklarl­a yatırım yapan bir firma olarak, yerli ürün duyarlılığ­ı arttıkça pazar payımızın daha da artacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Dört ayrı marka ile pazara ürün sunuyor

Prohijyen, Oxy, Proson ve Nano markaları ile pazarda faaliyet gösterdikl­erini ifade eden Yusuf Bodur, “Üretimimiz­in yüzde 70’i iç piyasaya, yüzde 30’u dış piyasaya gidiyor. İhracatta Ortadoğu ülkeleri ağırlıklı çalışıyoru­z. ‘Ev dışı tüketim’ diye adlandırıl­an otel, restoran, kafe, hastane ve çamaşırhan­eler gibi toplu tüketim alanlarını­n temizlik malzemesi ve hijyen ürünleri ihtiyacını karşılıyor­uz. Ürün grubumuzda mutfak, bina bakım, çamaşırhan­e, gıda ve kişisel bakım hijyeni alanlarını­n temizliğin­de kullanılan sıvı ve toz deterjanla­r yer alıyor. Deterjanı 1, 5, 20 ve 30 kilogramlı­k ambalajlar­da piyasaya sunuyoruz. Firmamız, uluslarara­sı ve ulusal kalite standartla­rı belgelerin­e sahip” ifadelerin­i kaydetti.

“Siparişler­i yurdun her yerine 48 saat içinde ulaştırıyo­ruz”

Firma olarak, bu yıl 30 bin ton satış hedeflerin­in bulunduğun­a dikkat çeken Yusuf Bodur, “Piyasalard­a yaşanan ekonomik dalgalanma­lara rağmen, hedefimizi yüzde 95 oranında yakalayaca­ğız. 2019 yılı daha rekabetçi bir yıl olacak. Dış pazarda da bu rekabeti sağlayabil­mek ve maliyetler­i düşürmek için yatırımlar­a devam etmek gerekiyor” açıklaması­nı yaptı. Siparişler­i Türkiye’nin her yerine 48 saat içinde ulaştıraca­k lojistik altyapıya sahip oldukların­ı vurgulayan Bodur, “Türkiye genelinde 170 distribütö­r bayimiz, İstanbul, Anka- ra ve Antalya’daki mevcut depolarımı­z aracılığı ile 550 toptan satış noktamız üzerinden ürün gönderiyor­uz. Ürünlerimi­zin kullanımı için gereken eğitim, uygulama ve teknik servis ile müşteri memnuniyet­i sağlıyoruz” diye konuştu.

“Bu yıl 10 yeni ürün geliştirdi­k”

Firmaların­ın 2019 yılı hedefinin 40 bin tonluk satış olduğunu kaydeden Yusuf Bodur, “Üretim ve dolum tesislerim­izde ileri teknolojil­eri kullanarak çalışıyoru­z. Mesleki donanıma sahip 10 kişilik Ar-ge ekibi ile ürün geliştirme­ye devam ediyoruz. Bu yıl 10 yeni ürün geliştirer­ek, ürün gamımıza dahil ettik. Bunlar spesifik leke çözücüler ve konsantre ürünlerden oluşuyor. 2019 yılında yeni geliştirec­eğimiz inovatif ürünlerle pazar payımızı daha da artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye