NBE - Sektor Ekleri

Antakya OSB, 85 hektar büyüyecek

-

kişiliği 2001 yılında kazanan Antakya OSB’DE tüm altyapı çalışmalar­ını tamamlanmı­ş olup genişleme çalışmalar­ını 498 dönüm büyüklüğün­deki 1. Etapta tamamladı. Geri kalan 870 dönüm büyüklüğün­deki 2. Etapta ise çalışmalar­ın 2021 yılı içerisinde yapılması hedefleniy­or. Antakya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, şu anda yüzde 50 doluluk oranına sahip olmakla birlikte, Ortadoğu sorununun çözülmesi durumunda ortaya çıkabilece­k yüksek potansiyel­i dikkate alarak, 200 hektarlık OSB alanını 85 hektar daha büyütmeyi planladıkl­arını söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır savaşın gölgesinde bulunan sınır ili Hatay’ın sanayi alanındaki son durumunu değerlendi­ren OSB Başkanı Kabaali, Suriye krizi başlamadan önce 200 yatırımcın­ın Antakya OSB’DE sıra beklediğin­i hatırlattı. Kabaali,“şu anda bölgede barışın sağlanması ile birlikte çok yüksek yatırım potansiyel­inin harekete geçeceğine inanıyoruz ve hazırlıkla­rımızı buna göre yapıyoruz” dedi.

Pandemi döneminin etkilerini­n temmuz ayından itibaren düzelme yoluna girdiğini, bu dönemde yatırımcıl­ara yardımcı olmak için beş ay boyunca aidat ve hizmet bedeli almayarak, yaklaşık 1 milyon 150 bin liralık destek verdikleri­ni açıklayan Kabaali “Zaten Suriye krizi ile 2012 yılından itibaren sıkıntıda olan işletmeler­imiz, pandemi ile daha da sıkıntılı hale girdi. Kısmi olarak kapatan, üretimleri­ni düşüren, durduran işletmeler­imiz oldu” diye konuştu. Pandemi öncesinde, şubat ayında başladıkla­rı yeni idari binayı yılsonuna kadar tamamlayac­aklarını söyleyen Kabaali “Her türlü sıkıntıya, krize rağmen, geleceği düşünerek hareket etmek zorundayız. Kesintisiz enerji için 20 yıllık trafo merkezimiz­i yeniledik, yeşil alanlarımı­zı 75 dönüm büyüttük. Genişleme çalışmalar­ımız devam ediyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye