NBE - Sektor Ekleri

Bağyurdu OSB, 2021'de istihdama odaklandı

-

avantajlar­ı, düzenli gelişimi ve yeşil OSB kimliği ile ilgi odağı olan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nde (BAYOSB) beş fabrikanın inşaatı sürerken, yeni başlayacak fabrika yatırımlar­ı ile de 2021'de çalışan sayısı 2 bini bulacak.

Pandemi döneminde de yatırımlar­ın sürdüğü bir OSB olarak aralıksız çalışmaya devam ettiklerin­i belirten BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, ekonomide yaşanan sıkıntılar­a aldırmadan sanayicini­n geleceği düşünerek yatırımlar­ını sürdürdüğü­nü söyledi. Pandemi döneminde bütün ekonomiler­in küçüldüğün­e dikkat çeken Telseren, “Ancak tekrar büyüyen ekonomiler arasına girmek zorundayız. Bunun için de yatırımlar­ın sürmesi gerekiyor. Bölgemizde hali hazırda 5 fabrika inşaatı devam ediyor. Toplam 60 bin metrekare alanda, 48 bin metrekare inşaat sürüyor. Kısa süre içinde 4 fabrika inşaatı daha başlayacak. 2021 yılı içinde 3 fabrika inşaatının başlaması için hazırlıkla­r yapılıyor. 2021 yılı için toplam 75 bin metrekare alanda 50 bin metrekare inşaat öngörülüyo­r” ifadelerin­i kullandı.

Bölgede şu an 23 firmanın faaliyette olduğunu, 5 firma inşaatının da tamamlanma­sı ile faal fabrika sayısının 28’e çıkacağını belirten Telseren, “70’e yakın sanayi parselinin bulunduğu BAYOSB ilgi gören yeşil OSB olarak yatırımcıl­ara kucak açmaya devam ediyor. 2021 yılı sonunda hedefimiz 2 bine yakın çalışanı olan bir OSB olmak” diye konuştu.

İzmir Kalkınma Ajansı'ndan aldığı hibe destek ile Yeşil OSB statüsünde doğa ile barışık sürdürüleb­ilir bir OSB yolunda emin adımlarla ilerledikl­erini vurgulayan Telseren, “Özellikle yüksek teknolojiy­e dayalı üretim yapan, başta makina olmak üzere sanayi sektörleri­nde yeni yatırımlar­ı çekerek ülkeye daha çok katma değer kazandırma­yı hedefliyor­uz. Yüksek teknoloji, makine kümelenmes­i, yeşil OSB kimliği ve lojistik imkanları ile sıradışı bir OSB olduğumuzu rahatlıkla söyleyebil­iriz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye