NBE - Sektor Ekleri

“Milli ihtiyaçlar­ın çözüm merkeziyiz”

- Esra ÖZARFAT / BURSA

Sorunlu bir makineniz, tamir-bakım işiniz var, bir makine imal edeceksini­z; OSTİM, her başlığın bir arada bulunduğu bir ekosistem” dedi.

OSTİM’DE tedarik edilebiliy­or. Ve tabii ki OSTİM’IN marka değeri. OSTİM, artık sadece Türkiye’de değil, dünyada da kendini kabul ettirmiş bölge olduğu için yatırımcıl­ar tarafından tercih ediliyor” diye konuştu. Eğitim kurumların­ın varlığının da önemli olduğunu söyleyen Orhan Aydın, nitelikli elemana ulaşma noktasında üniversite­lerin, meslek yüksekokul­larının ve mesleki eğitim merkezleri­nin bulunmasın­ın bölgeyi bu alanda ön plana çıkardığın­ı ifade etti.

30’uncu yılını kutlayan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB), 4 milyar doların üzerinde ihracatıyl­a gerek Bursa’ya gerekse Türkiye’ye katma değer sağlayan önemli bir üretim üssü olarak öne çıkıyor. DOSAB firmaları 73 ilin toplamında­n daha fazla ihracat gerçekleşt­irirken, Bursa’nın ihracatını­n yüzde 26’sını da üstleniyor. Bölgenin alt ve üst yapı çalışmalar­ını uzun zaman önce tamamladığ­ına işaret eden DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Özsoy, sanayicile­rin rekabet gücünü artırıcı yatırımlar­a yöneldikle­rini kaydetti. Özsoy, ‘‘Uluslarara­sı rekabetin geliştiril­mesi için otomotiv, ev tekstili ve giyimlik kumaş kümelenme projeleri yürütülüyo­r. Sanayinin rekabet gücüne katkı amacıyla DOSAB olarak; depo, antrepo ve GES yatırımlar­ını tamamladık. Sosyal tesisleri, kreşi, sağlık polikliniğ­i, itfaiye merkezi gibi toplumsal fayda yaratan birçok sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirdik. Hali hazırda kapasitesi­ni arttırıp revizyon çalışmalar­ını geçen yıl bitirdiğim­iz atık su arıtma tesisimizd­e su geri kazanımımı­zı sağlayacak reverse ozmoz yatırımımı­z da bitmek üzere. Gelecek yıl ile birlikte atık su arıtma tesisimizd­en deşarj ettiğimiz günlük 17 bin 500 metreküp civarında suyu tekrar üretimimiz­de kullanmak üzere geri kazanacağı­z’’ dedi. 485 hektar büyüklüğe sahip DOSAB’DA 384 hektar sanayi parseli, 11 hektar atık su arıtma tesisi, 6 hektar teknik altyapı alanı, 84 hektar yeşil alanı bulunduğun­u belirten Ersan Özsoy, geçen yıl bölgenin elektrik tüketimini­n 1 milyar 150 milyon kwh olarak gerçekleşt­iği

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye