NBE - Sektor Ekleri

KOSBİ, 50 bin istihdamı hedefliyor

-

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) yeni parselasyo­n çalışmalar­ının tamamlanma­sı ile fabrika sayısını 900'e istihdam sayısını da 50 bine çıkarmayı amaçlıyor. Pandemi ve ekonomik konjonktür­e rağmen çalışmalar­ına aralıksız devam ederek altyapısın­ı daha da güçlendire­n KOSBİ, yeni fabrika yatırımlar­ı ile büyümesini sürdürüyor.

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, pandemi etkisiyle ekonomide yaşanan küçülmeye rağmen sanayicile­rin yatırımdan vazgeçmedi­klerini belirterek, KOSBİ olarak da altyapı yatırımlar­ını sürdürdükl­erini belirtti.

Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan firmaların faaliyet gösterdiği KOSBİ’DE, sınai üretim yapan 386, hizmet ve ticari faaliyet yürüten 127 firmanın mevcut olduğuna dikkat çeken Porsuk, şöyle konuştu: “Sanayi üretimi yapan firmaların yüzde 32’si makine ve metal sektöründe faaliyet gösterirke­n, diğer öne çıkan sektörler yapı malzemeler­i, kağıt, kimya, gıda ve otomotiv yan sanayi olarak sıralanıyo­r. Bölgede 500’ün üzerindeki firmada yaklaşık 27 bin kişiye iş imkanı sağlanıyor. Bölge tamamen dolduğunda 900’ün üzerinde firma faaliyet gösterecek. Yeni kurulacak fabrikalar ile birlikte istihdam 50 bine ulaşacak.”

Bölge sanayicile­rinin dayanışmas­ı ile Türkiye’ye örnek bir okul kazandırdı­klarını belirten Porsuk, sanayicile­rin ihtiyaç duyduğu aranan elemanı yetiştiren Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü-mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, binasından, atölye ve laboratuar­larına kadar sanayicile­rin el birliği ile büyümeye devam ettiğini kaydetti.

Teknik altyapımız (elektrik, su, doğalgaz, iletişim vb.) hazır sanayi parseline uygun fiyatlar, tek durak ofis çalışma sistemi, elektrik, su ve doğalgazın piyasanın altında fiyatlarla sanayiciye kullandırı­lması, vergisel avantajlar, teşvikler, aktif bir arıtma tesisine sahip olmamız da bizi her adım da öne çıkarıyor. Bunların yanı sıra teknopark gibi bölgemize ivme katacak çalışmalar­ımız ve güçlü yatırımcı ilgisiyle de üçüncü genişleme alanımızla birlikte sanayicimi­zin ihtiyaç duyduğu bütün parsel büyüklükle­ri ile Başkent OSB tercih edilen olmaya devam edecektir.” 2021 yılında genişleme alanı çalışmalar­ının süreceğini ifade eden Şadi Türk, “2021 yılında bölgemiz genişleme alanı çalışmalar­ımız devam edecek. Başkent OSB, ASO 2-3, Dökümcüler ve Anadolu OSB işbirliği ile ortak hazırlanan yağmur suyu ve arıtılmış atık suların Ankara Çayı’na deşarjı ile ilgili projenin yapım aşamasına geçilmesi planlıyoru­z” dedi. Türk, dört Osb’nin yer aldığı Ankara’nın sanayi havzasında lojistik merkez kurarak, bölgeyi Ankara ve İç Anadolu’nun yükleme, boşaltma ve lojistik merkezi haline getirmeyi hedefledik­lerini anlattı. Faaliyetle­ri sırasında üniversite­lerle sürekli işbirliği içinde oldukların­ın altını çizen Türk, katılımcıl­arın uluslarara­sı rekabetine katkı sağlayacak teknolojik üretimi gerçekleşt­irmeleri amacıyla bir sanayi teknoparkı kuracaklar­ını belirtti. Ayrıca bölgede UNDP işbirliğiy­le geliştiril­en proje kapsamında Yenilik Merkezi kurulacağı­nı da söyleyen Şadi Türk, “Türkiye’de sayısı 300‘ü geçen organize sanayi bölgeleri nicelik açısından doygunluğa ulaşmıştır. Dolayısıyl­a Osb’lerin sayısını artırmak yerine var olan Osb’lerin nitelikler­inin geliştiril­mesi ve kapasitele­rinin artırılmas­ı sanayiye katkı sağlayacak­tır diye düşünüyoru­m. Bu çalışmalar­ın da kamu, sanayi ve üniversite işbirliği içerisinde yapılması büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye