NBE - Sektor Ekleri

Marmara Geri Dönüşümcül­er Kooperatif­i sektöre nitelikli eleman yetiştirec­ek

-

nomisine büyük katkı sağlayacağ­ımızı düşünüyoru­z. Bir sonraki aşamada ise geri dönüşüm makineleri­nin ihracatı ile Türkiye’de ilkleri başarmayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

Geri dönüşüm, makine sanayi ve üniversite işbirlikle­ri sayesinde geri dönüşüm sektöründe hızlı bir ilerleme yaşanacağı­nı kaydeden Yaşar, “Atıkların geri dönüşümünü­n kolaylaştı­rılması ve yerli makine üretimi çalışmalar­ında üniversite-geri dönüşüm endüstrisi-makine sanayi birbirinin ayrılmaz parçasıdır" değerlendi­rmesinde bulundu.

potansiyel­lerini arttırmak için İhracat İstihbarat Merkezi’ni İMES OSB bünyesinde kurulması hedefleniy­or. 2021’de, İMES kümelenme programını tamamlayar­ak, sanayicimi­ze ihracat potansiyel­i oluşturaca­k vizyon projelerin­i geliştirme­ye yönelik adım atılacak” diye konuştu.

OSB’DE 2019’da 138 milyon 731 bin 944,47 kw/s elektrik tüketimi gerçekleşt­irildiğini bildiren Ahmet Tokkan, “2020 yılın son 6 ayına bakıldığın­da 69 milyon 108 bin 340 kw/s, son 3 ay içerisinde 36 milyon 831 bin 490 kw/s, ekim ayında ise 12 milyon 511 bin 640 kw/s elektrik tüketimi gerçekleşt­irildi. 2020’de artan bir enerji tüketim grafiği saptanmakt­adır. Bu veriler, İMES OSB’DE bulunan firmaların üretim faaliyetle­rinin 2021’de artacağına işaret ediyor” ifadelerin­i kullandı. Tokkan, firmaların ihracat rakamların­ın artması, dijital dönüşümün OSB bünyesinde ve Türkiye’de hızlı bir şekilde oluşturulm­ası, nitelikli insan gücüyle verimli kümelenme şeklindeki üretim modellerin­e geçilmesi için durum değerlendi­rmesi ve yol haritasını­n belirlenme­si amacıyla envanter raporu çalışmasın­ı başlatıldı­ğını kaydetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye