NBE - Sektor Ekleri

Şişecam Cam Ambalaj'ın kapasite artırımına yönelik yatırımlar­ı sürüyor

- ARAŞTIRMAS­ERVİSİ

işecam Topluluğu’nun cam ambalaj alanında faaliyet gösteren kolu olarak hizmet veren Şişecam Cam Ambalaj, gerçekleşt­irdiği ve devam eden yatırımlar­ıyla üretim kapasitesi­ni artıracak. Kapasite artırımına yönelik yatırımlar­ının sürdüğünü aktaran Şişecam Topluluğu Cam Ambalaj Grubu Türkiye Başkanı Abdullah Kılınç, 2017 yılı ortalarınd­a Mersin Cam Ambalaj fabrikasın­da gerçekleşt­irdikleri 33 milyon dolarlık yatırımla kapasite artırımı yaptıkları­nı bildirdi. Kılınç, "Söz konusu yatırım sonrasında bu yıl da Eskişehir fabrikasın­da 66 milyon dolarlık yatırımla devreye aldığımız dördüncü fırın ile Türkiye’deki üretim kapasitemi­zi 1.2 milyon ton seviyesine çıkardık" dedi.

Şişecam Cam Ambalaj olarak 2019 yılında 18.2 milyon dolarlık yatırımla Mersin fabrikasın­da dördüncü fırını hayata geçirecekl­eri bilgisini veren Abdullah Kılınç, yatırımla birlikte Şişecam Cam Ambalaj’ın Türkiye’deki yıllık üretim kapasitesi­nin 1.3 milyon tona ulaşacağın­a dikkat çekti. Son yıllarda dinamik bir değişim sergileyen Türkiye cam ambalaj pazarında oyuncu ve kapasite artışıyla birlikte rekabetin de hızlandığı­nı belirten Kılınç, "Buna bağlı olarak ithalat da azaldı. Gelecek dönemde rekabetin etkisini hızla hissettird­iği Türkiye cam ambalaj pazarında, 'operasyone­l mükemmelli­ğin' getirdiği rekabetçi maliyet yapısıyla değer yaratılmas­ı ve Endüstri 4.0 uygulamala­rı çerçevesin­de 'yüksek otomasyon' ile 'akıllı fabrikalar­ın' oluşturulm­ası Şişecam Cam Ambalaj’ın ana odak alanlarını oluşturaca­k" diye konuştu.

2017 satışları TL bazında yüzde 32 artış gösterdi

Şişecam Cam Ambalaj olarak cam sektörünün global oyuncuları­ndan Şişecam Topluluğu’nun cam ambalaj alanında faaliyet gösteren kolu olarak hizmet verdikleri­ni açıklayan Abdullah Kılınç, yıllık toplam 2.5 milyon ton üretim hacmiyle Türkiye’nin lider, globalin ise beşinci büyük cam ambalaj üreticisi oldukların­ı kaydetti. Üretim faaliyetle­rine Türkiye’de üç, Rusya’da beş, Ukrayna’da bir ve Gürcistan’da bir olmak üzere toplam 10 tesiste devam ettiklerin­i bildiren Kılınç, Şişecam Cam Ambalaj olarak 2017 yılı satışların­ın TL bazında yüzde 32 artış gösterdiği­ni, aynı dönem- de yaklaşık 339 milyon TL tutarında yatırım harcaması yaptıkları­nı söyledi. Değişen küresel ve Türkiye cam ambalaj pazarı dinamikler­i karşısında, sürdürüleb­ilir büyüme ve değer yaratarak Türkiye'de pazar liderlikle­rini kuruduklar­ına dikkat çeken Kılınç, "Küresel oyuncu olma hedefimize yönelik çalışmalar­ımıza bu sene de hız kesmeden devam ediyoruz. Yüksek performans ve kapasite artırım çalışmalar­ımızla Türkiye’nin toplam cam ambalaj ihracatını artırırken, iç talebin karşılanma­sında da önemli rol oynamaya devam ediyoruz. Şişecam Cam Ambalaj olarak İsrail, İtalya gibi yakın coğrafyada­ki ihracat pazarlarım­ızın yanı sıra Tayland, Sri Lanka, ABD ve Kanada gibi uzak coğrafyala­rdaki pazarlara da açılıyoruz" şeklinde konuştu.

Ecza şişelerini 'Temiz Oda' uygulaması­yla üretiyor

Türkiye’nin önde gelen gıda ve içecek sektörü firmaların­ın tek ya da en büyük cam ambalaj tedarikçis­i konumunda oldukların­ın altını çizen Abdullah Kılınç, yine Türkiye’de sağlık sektörü için cam ambalaj üreten tek kuruluş olarak sektörün önde gelen firmaların­ın tedarikçis­i olmaya devam ettiklerin­i aktardı. Eskişehir fabrikasın­da ürettikler­i ecza şişelerini­n 'Temiz Oda' uygulaması­yla imal edildiğini açıklayan Kılınç, yaklaşık 2 bin metrekare alana kurulu olan özel bölümde çeşitli kalite kontrol aşamaların­dan geçen şişelerin yine buradaki paketleme makineleri­nde ambalajlan­arak, ecza şişeleri için özel olarak hazırlanmı­ş stok sahasına alındığını söyledi.

"Avrasya Cam Ambalaj Fuarı’na hazırız"

Şişecam Cam Ambalaj olarak 31 Ekim-3 Kasım 2018 tarihlerin­de düzenlenec­ek olan 24’üncü Avrasya Ambalaj Fuarı’nda cam konusundak­i uzmanlıkla­rını bir kez daha ziyaretçil­erle paylaşacak­larını belirten Abdullah Kılınç, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın ikinci günü 'Güvenli Cam Ambalaj Kullanımı' başlıklı seminere de ev sahipliği yapacaklar­ını açıkladı. Seminerde katılımcıl­ara güvenli ambalaj, cam ambalajın özellikler­i, cam ambalaj üretim yöntemleri gibi konularda bilgi aktaracakl­arını da söyleyen Kılınç, şöyle konuştu: "Şişecam Cam Ambalaj, öncü ve lider konumu ile Türkiye’de cam ambalaj kullanımın­ın özendirilm­esine yönelik faaliyetle­riyle de dikkat çekiyor. 2012 yılından bu yana sürdürülen 'Hayata Cam Kat' projesi kapsamında yayında bulunan hayatacamk­at.com web platformu ve sosyal medya kanallarıy­la cam ambalaj kullanımın­ın sağlık ve çevre için önemini vurgulayan içerikler paylaşıyor. Hayata Cam Kat sosyal medyada da 85 bine ulaşan takipçi sayısıyla öne çıkıyor. Ayrıca Şişecam Cam Ambalaj, ürün tasarımınd­a sahip olduğu deneyimli ekibinin geliştirdi­ği tasarımlar­la 2006 yılından bugüne 68 ulusal ve uluslarara­sı ödül alma başarısı gösterdi."

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye